• Hem
  • Täckning & nät

nät, teknik
och täckning

TÄCKNINGSKARTA
FÖR VÅRA NÄT

Bra mobiltäckning är en förutsättning för att du ska kunna utnyttja dina mobila produkter på ett tillfredsställande sätt, oavsett om du ska ringa eller surfa. Idag täcker vårt nät över 99% av befolkningen, det vill säga där folk bor och arbetar. Just nu miljardsatsar vi på en omfattande utbyggnad av vår yttäckning, från 80% till 90%. Idag har vi kommit en bra bit på väg och täcker nu hela 88%. På våra täckningskartor kan du se vilken täckning du beräknas ha. 

Tele2s täckningsexpert
reder ut begreppen

Det rapporteras mycket i media om såväl surfhastigheter som täckning runt om i Sverige. Täckningsfrågan är komplex, men i den här artikeln reder Tele2s täckningsexpert Björn Lindberg ut begreppen. Han passar också på att försöka förklara varför vissa kan uppleva att det går snabbt och vissa långsamt när man surfar och vilka faktorer som kan påverka täckning och surfhastighet.

bäst
4g-täckning
i norden

4G ger en snabbare surf med kortare responstid än 3G eftersom det är ett modernare nät. Njut av all underhållning i världen direkt i din mobil, med vårt 4G-nät som är bäst i Norden (Open Signal, 2015) och en bra mobiltelefon eller surfplatta. Streama musik, videoklipp, film och TV vart du än befinner dig.  

MILJARDSATSNING 
PÅ YTTÄCKNINGEN

Tele2 miljardsatsar tillsammans med Telenor för att förstärka det gemensamma mobilnätet. Den så kallade yttäckningen ska öka från 80% till 90% och beräknas vara klar 2016. I nuläget har vi kommit en bra bit på väg och täcker 88% av landets yta samtidigt som vårt nät täcker 99% av befolkningen, dvs där folk bor och arbetar.

skarpare samtal
med hd voice

HD Voice är en ny teknik som ger ett detaljerat och rikare ljud i mobilsamtal. Det som krävs är att både du och den du pratar med har Tele2 eller Comviq som operatör och att båda telefoner har stöd för HD Voice (det har de flesta nyare telefoner). Tjänsten är kostnadsfri.