Villafiber - Beställa byte till Tele2

Du som har Öppen Fiber kan enkelt byta till Tele2. Hos oss får du Sveriges största utbud av tv & play och svindlande snabbt bredband. Självklart hjälper vi dig att koppla in utrustningen utan extra kostnad.

Så här går bytet till

1. Beställ här
Du beställer här på tele2.se, gå vidare till beställningssidan.

2. Du får ett samtal
Efter ett par dagar får du ett samtal från vår entreprenör där ni kommer överens om ett datum för byte av fiberanslutning. Bytet genomförs tidigast 35-40 dagar efter samtalet.

3. Utrustningen skickas
Någon vecka innan bytet sker, skickas utrustningen (trådlös router för bredband och digitalbox för tv) som behövs för tjänsten eller tjänsterna du beställt.

4. Bytet sker
Bytet sker vid den överenskomna tidpunkten och innebär att en omkoppling görs i den telestation som ditt hus är anslutet till. Samma dag byter även vår installatör mediaomvandlare i ditt hem, samt kopplar in din utrustning utan extra kostnad.

5. Tjänsterna startar
Samma dag som bytet sker kan du börja använda dina nya tjänster. Samtidigt kommer eventuella tidigare tjänster via fiber att sluta fungera.

Frågor och svar

Ja, för att byta till Tele2 som leverantör av villafiber krävs att den mediaomvandlare som finns placerad i ditt hem byts ut. Bytet tar normalt sett mindre än 30 minuter och sker dagtid på vardagar.

Nej, vid byte till oss kan du inte behålla några tjänster hos din befintliga fiberleverantör.

Ja, behöver du hjälp med inkoppling av utrustning ingår det utan extra kostnad när du byter till Tele2.

Nej. När du byter till oss betalar du bara för de tjänster du beställer. Inte för mediaomvandlaren.

Ja, du kan beställa en trådlös tv-brygga av oss. Om du redan har en trådlös tv-brygga kan den fungera även hos oss.

Du har 14 dagars ångerrätt enligt Distansavtalslagen. Uppsägning efter ångerperioden fram till att byte av medieomvandlare är genomförd debiteras med 3 000 kronor.

Vi rekommenderar att du väntar med att säga upp dina befintliga tjänster tills att du har fått ett samtal och kommit överens om slutgiltigt datum för bytet av fiberanslutning.

Om du vill ta med ditt befintliga telefonnummer till oss, sköter vi uppsägningen. I dessa fall ska du alltså inte säga upp din befintliga telefonitjänst.

Nummerflytten tar cirka två veckor och påbörjas när bytet av fiberanslutning är genomförd.

Den nätverkskabel som ingår till din box för digital-tv vid beställning av tv-abonnemang är tre meter lång. En längre nätverkskabel kan köpas i elektronikhandeln.

Om du vill ha hjälp med dragning av nätverkskabel kan du beställa det av vår servicepartner som byter din mediaomvandlare. De kontaktar dig per telefon för att boka tid för byte av mediaomvandlaren och då kan du passa på att beställa kabeldragning. Då sker byte och dragning vid samma tillfälle.

Har du en annan fråga?