Skriv in din adress för att se vad du kan beställa.
Redan kund? Logga in

Bredband med uppkopplingsgaranti

Med vår uppkopplingsgaranti har du alltid wifi hemma. Om det fasta bredbandet går ner kopplas din router automatiskt till det mobila nätet. Vid strömavbrott kan du dessutom använda routerns USB-sticka direkt i en bärbar dator för att surfa vidare.

Uppkopplingsgaranti ingår utan kostnad när du köper bredband med hastighet 500 Mbit/s eller snabbare.

Läs mer om våra bredbandsgarantier
Samma pris i två år
Övervåningen av en blågrå villafasad i skymningsljus. Det är tänt i rummet på övervåningen.

Byt villafiber till Tele2

Du som har Öppen Fiber kan enkelt byta till Tele2 - du väljer bara vilken bredbandshastighet du behöver, sen sköter vi resten. Vi kan även hjälpa dig att koppla in router och se till så att ditt wifi fungerar utan extra kostnad.

Prisexempel:

Bredband 600 Mbit/s

649349kr/mån i 24 månVillafiber Erbjudandet gäller för nya kunder med Villafiber från Tele2. Bindningstid 24 mån.
Pojke som gejmar på en dator

Samla mobil och bredband

Har du mobilabonnemang med och bredband via fiber från Tele2 kan du få 50 eller 100 kr/mån i samlingsrabatt eller dubbel data på mobilabonnemanget.

När du beställer ditt bredband kan du logga in för att se om du får rabatt eller dubbel data på ditt mobilabonnemang.

Mer om samla och spara

Vanliga frågor om bredband

Vilket bredband kan jag få?

Det finns olika typer av uppkopplingar; Fiber (FiberKoax och FiberLAN), bredband via 5G, mobilt bredband och ADSL. Beroende på var du bor kan du välja en eller flera av dessa när du skaffar bredband. Läs mer om skillnaden mellan de vanligaste alternativen. Skriv in din adress här för att se vilket bredband som du kan få.

Jag har öppen fiber – kan jag välja Tele2 som leverantör?

Ja, du kan välja såväl bredband som tv från oss när du är ansluten till öppen fiber.

Läs mer om Villafiber

Behöver jag någon utrustning själv för mitt bredband?

När du beställer bredband från oss så ingår allt du behöver för att komma igång: en wifi-router och de kablar som behövs.

Vad innebär uppkopplingsgaranti?

Uppkopplingsgaranti kan du välja till - utan extra kostnad - när du köper bredband från Tele2 med hastigheten 500 Mbit/s eller snabbare.

Du får då ett SIM-kort och en USB-sticka som du sätter i din wifi-router. Om bredbandsuppkopplingen av någon anledning går ner kopplar routern automatiskt över till mobilnätet och du kan fortsätta surfa.

Läs mer om våra bredbandsgarantier

Vad innebär surfgaranti?

Om ditt bredband skulle sluta fungera laddar vi ditt mobilabonnemang eller mobilt bredband med obegränsad mobildata som gäller i 30 dagar. På så sätt har du alltid uppkoppling vad som än händer.

Surfgarantin ingår alltid utan extra kostnad när du skaffar bredband och har mobilabonnemang eller mobilt bredband från oss.

Läs mer om surfgaranti

Vilka bredbandshastigheter kan jag välja mellan?

Vi har olika hastigheter beroende på hur din fastighet är inkopplad till Tele2s bredbandsnät. Nedan hastigheter är endast ett urval och kan skilja sig beroende på adress och vad som är avtalat mellan Tele2 och din fastighetsägare. För att se vad vi kan leverera till dig behöver du fylla i din adress här ovan.

FiberKoax: Här kan du vanligtvis välja mellan Bredband 150, Bredband 300, Bredband 600 och Bredband 1200.

FiberLAN: Här kan du vanligtvis välja mellan Bredband 100, Bredband 250, Bredband 500 och Bredband 1000.

Bredband via 5G: Är du uppkopplad mot 5G-nätet kan du nå i hastigheter upp till 1000 Mbit/s. I 4G-nätet når du vanligtvis hastigheter mellan 10-100 Mbit/s. Hastigheter i mobilnätet beror på flera faktorer; exempelvis hur nära mobilmasten du befinner dig och hur många som samtidigt surfar med den aktuella mobilmasten.

Finns inte Com Hem bredband kvar längre?

Tele2 och Com Hem har gått ihop och sedan april 2021 så är alla kunder i Com Hem kunder hos Tele2 istället. Alla bredbandstjänster finns nu under namnet Tele2.

Hur lång är leveranstiden på bredband?

Normal leveranstid är tre arbetsdagar. Så fort du får din utrustning kan du koppla in och börja surfa.

Du kan även beställa fiberbredband med ett framtida startdatum, upp till 90 dagar. Perfekt om du ska flytta eller om du har uppsägningstid hos din nuvarande leverantör.

Jag kan inte få fast bredband från Tele2 – vad kan jag göra?

Om du inte kan få fast bredband från oss så kan du välja bredband via 5G. Det är ett bredband där uppkoppling sker via mobilnätet istället för fiber. Du får en fast bredbandslösning via 5G eller 4G, beroende på var du bor.

Kan jag få hjälp med installation av mitt bredband?

Ja, du kan få hjälp med installationen, både för bredband och tv. Vi samarbetar med Hemfixarna och kostnaden för hjälpen kan du få RUT-avdrag för.

Du kan även få hjälp att få så bra wifi hemma som möjligt, eller om du har några problem med ditt bredband eller tv-abonnemang.

Läs mer om Installationshjälp

Varför tar ni ut en startavgift när jag skaffar bredband via fiber från Tele2?

Vi har såväl interna som externa kostnader i samband med att vi ska leverera bredbandsuppkoppling via fiber till din bostad. Startavgiften är till för att täcka dessa kostnader.

Bredband via 5G har inga startavgifter.

I vilka stadsnät kan jag välja Tele2?

Här finns en lista på stadsnät och lokala fibernät i Sverige där du kan välja bredband från Tele2.

Starta när du vill

Välj själv när tjänsten ska starta, upp till 90 dagar framåt i tiden.

Webbrabatt

Fri frakt- och miljöavgift. Spara 149 kr när du beställer bredband eller tv på tele2.se.

Router ingår

En snabb och kraftfull wifi-router ingår när du köper bredband från Tele2

Med Viaplay och SkyShowtime
Titlar från Tele2s streamingpaket Film & Serier

Streama filmer & serier

I streamingpaketet Film & Serier ingår Viaplay Film & Serier, SkyShowtime samt en mängd annat spännande innehåll.

Kampanj! Skaffa streamingpaketet Film & Serier senast 3 oktober för bara

1490kr/mån i 3 månTill Film & Serier i Tele2 Play Erbjudandet gäller dig som har mobil- eller bredbandsabonnemang hos Tele2 och som inte tidigare provat ett streamingpaket från Tele2. Tips! Film & Serier ingår utan extra kostnad i mobilabonnemanget Obegränsad Snabbast.

Bredband via fiber

När du skaffar bredband via fiber hos Tele2 får du uppkoppling med toppmodern fiberteknik så att du kan surfa, streama och spela onlinespel utan några begränsningar.

Uppkoppling sker med ett höghastighetsbredband och flera typer av fibertekniker i fastigheten, varav de vanligaste är FiberKoax och FiberLAN. Båda teknikerna ger idag hastigheter på upp till 1200 Mbit/s och är nu kopplat till Tele2s rikstäckande fibernät.

Läs mer

Stabil uppkoppling med fast bredband

Bredband är ett samlingsnamn för tekniker som överför data eller information mellan datorer. Med fast bredband menas uppkoppling via fiber, stadsnät eller andra tekniker som är kopplade till en specifik adress.

Med fast bredband har du alltid obegränsad data och generellt är hastigheterna högre än mobil 4G-uppkoppling.