Skriv in din adress för att se om du kan beställa.
Redan kund? Logga in
Mobilt bredband ingår

Mobilt bredband ingår

Mobilt bredband är ett wifi med uppkoppling mot vårt 4G-mobilnät. Använd SIM-kortet för mobilt bredband i en router eller direkt i din surfplatta.

Mobilt bredband ingår kostnadsfritt när du köper bredband med 500 Mbit/s eller snabbare.

Pris0kr/månErbjudandet gäller när du köper fast bredband med 500 Mbit/s eller snabbare. Efter köpet får du ett mejl där du sedan beställer hem SIM-kortet. Router för mobilt bredband köps separat.
0 KR/MÅN I 3 MÅN

Streama filmer & serier

Kampanj! Prova streamingpaketet Film & Serier för bara

1490kr/mån i 3 månMer om våra streamingpaket Erbjudandet gäller dig som har mobil- eller bredbandsabonnemang hos Tele2 och som inte tidigare provat ett streamingpaket från Tele2.

Testvinnande WiFi

Enligt det oberoende testföretaget Excentis har vi snabbast WiFi

Webbrabatt

Fri frakt- och miljöavgift. Spara 149 kr när du beställer bredband eller tv på tele2.se.

Starta när du vill

Välj själv när tjänsten ska starta, upp till 90 dagar framåt i tiden.

Vanliga frågor om bredband

Vilket bredband kan jag få?

Det finns olika typer av uppkopplingar; Fiber (FiberKoax och FiberLAN), ADSL eller mobilt bredband. Beroende på var du bor kan du välja en eller flera av dessa när du skaffar bredband. Läs mer om skillnaden mellan de vanligaste alternativen.

Jämför bredbandsuppkopplingar

Vad händer om mitt bredband inte fungerar?

Vi vet hur viktigt det är med uppkoppling som funkar i alla lägen. Därför ingår alltid Surfgaranti när du skaffar bredband och har mobilabonnemang eller mobilt bredband från oss.

Om ditt bredband skulle sluta fungera laddar vi ditt mobilabonnemang eller mobilt bredband med obegränsad mobildata som gäller i 30 dagar. På så sätt har du alltid uppkoppling vad som än händer.

Läs mer om Surfgaranti

Hur snabbt kan bredband levereras hem till mig?

Normal leveranstid är tre arbetsdagar. Så fort du får din utrustning kan du koppla in och börja surfa.

Du kan även beställa bredband med ett framtida startdatum, upp till 90 dagar. Perfekt om du ska flytta eller om du har uppsägningstid hos din nuvarande leverantör.

Jag har öppen fiber – kan jag välja Tele2 som leverantör?

Ja, du kan välja såväl bredband som tv från oss när du är ansluten till öppen fiber.

Läs mer om Villafiber

Behöver jag någon utrustning själv för mitt bredband?

När du beställer bredband från oss så ingår allt du behöver för att komma igång, en WiFi-router samt en nätverkskabel.

Kan jag få hjälp med installation av mitt bredband?

Ja, du kan få hjälp med installationen, både för bredband och tv. Vi samarbetar med Hemfixarna och kostnaden för hjälpen kan du få RUT-avdrag för.

Du kan även få hjälp att få så bra WiFi hemma som möjligt, eller om du har några problem med ditt bredband eller tv-abonnemang.

Läs mer om Installationshjälp

Jag kan inte få fast bredband från Tele2 – vad kan jag göra?

Om du inte kan få fast bredband från oss så tycker vi att du i första hand ska kolla om du kan få bredband genom vårt systerföretag Boxer.

Om detta inte går så kan du skaffa mobilt bredband hos oss. Mobilt bredband är ett WiFi som du kan ta med dig överallt inom Sverige där det finns 4G-täckning i vårt mobilnät. Du kan välja att köpa endast abonnemang (SIM-kort) eller om du också behöver en router.

Varför tar ni ut en startavgift när jag skaffar bredband från Tele2?

Vi har såväl interna som externa kostnader i samband med att vi ska leverera bredbandsuppkoppling till din bostad. Startavgiften är till för att täcka dessa kostnader.

Hur får jag hem det mobila bredbandet som ingår i mitt nya abonnemang?

Mobilt bredband med 40-100 GB mobildata ingår utan extra kostnad när du köper Bredband 500 eller högre. När du har slutfört din bredbandsbeställning får du ett separat mejl med länk för att beställa hem SIM-kortet till mobilt bredband.

Observera att router till mobilt bredband inte ingår.

Vilka bredbandshastigheter kan jag välja mellan?

Vi har olika hastigheter beroende på hur din fastighet är inkopplad till Tele2s bredbandsnät. Nedan hastigheter är endast ett urval och kan skilja sig beroende på adress. För att se vad vi kan leverera till dig behöver du fylla i din adress här ovan.

FiberKoax: Här kan du vanligtvis välja mellan Bredband 150, Bredband 300, Bredband 600 och Bredband 1200.

FiberLAN: Här kan du vanligtvis välja mellan Bredband 100, Bredband 250, Bredband 500 och Bredband 1000.

Finns inte Com Hem bredband kvar längre?

Tele2 och Com Hem har gått ihop och sedan april 2021 så är alla kunder i Com Hem kunder hos Tele2 istället. Alla bredbandstjänster finns nu under namnet Tele2.

Samla mobil, tv och bredband

Har du mobilabonnemang eller mobilt bredband samt fast bredband eller tv från Tele2 kan du ha rätt till förmåner:

  • Dubbel data till mobilen eller mobilt bredband

  • Extra datakort till t.ex. surfplattan

  • Dubbel hastighet till ditt bredbandsabonnemang

Se och aktivera dina förmåner i Mitt Tele2-appen.

Bredband via fiber

När du skaffar bredband via fiber hos Tele2 får du uppkoppling med toppmodern fiberteknik så att du kan surfa, streama och spela onlinespel utan några begränsningar.

Uppkoppling sker med ett höghastighetsbredband och flera typer av fibertekniker i fastigheten, varav de vanligaste är FiberKoax och FiberLAN (Fiber To The Home och Fiber To The Building). Båda teknikerna ger idag hastigheter på upp till 1200 Mbit/s och är nu kopplat till Tele2s rikstäckande fibernät.

Läs mer

Stabil uppkoppling med fast bredband

Bredband är ett samlingsnamn för tekniker som överför data eller information mellan datorer. Med fast bredband menas uppkoppling via fiber, stadsnät eller andra tekniker som är kopplade till en specifik adress.

Med fast bredband har du alltid obegränsad data och generellt är hastigheterna högre än mobil 4G-uppkoppling.

Fler anledningar till att skaffa bredband från Tele2

Vi fortsätter att utveckla våra routrar för att ge dig tillgång till den senaste tekniken när du tecknar ett nytt bredbandsabonnemang. Vi vill ge dig en fantastisk WiFi hemma och en ännu bättre surfupplevelse!

Läs mer

På Tele2 är nöjda kunder vårt allra viktigaste mål. Eftersom vår kundservice har mycket stor påverkan på vad du tycker om oss, är vi väldigt stolta över att ha fått utmärkelsen Trygg Kundkontakt 2022.

Läs mer