Skriv in din adress för att se vad du kan beställa.
Redan kund? Logga in

Fler bredband från Tele2

Bredband via 5G

Bredband via mobilnätet där uppkoppling sker via 4G eller 5G och passar dig som inte har fiber indraget i fastigheten.

Lån av 5G-router ingår

Mobilt bredband

Mobilt bredband passar dig som är på språng. Uppkoppling sker till vårt 4G-nät och du kan sätta SIM-kortet i en surfplatta eller en router.

Router ingår inte och köps separat

Mobilt bredband ingår

Mobilt bredband ingår

Mobilt bredband är ett wifi med uppkoppling mot vårt 4G-mobilnät. Använd SIM-kortet för mobilt bredband i en router eller direkt i din surfplatta.

Mobilt bredband ingår kostnadsfritt när du köper bredband med 500 Mbit/s eller snabbare.

Pris0kr/månErbjudandet gäller när du köper fast bredband med 500 Mbit/s eller snabbare. Efter köpet får du ett mejl där du sedan beställer hem SIM-kortet. Router för mobilt bredband köps separat.
Pojke som gejmar på en dator

Samla mobil och bredband

Har du mobilabonnemang med och bredband via fiber från Tele2 kan du få 50 eller 100 kr/mån i samlingsrabatt eller dubbel data på mobilabonnemanget.

Logga in i Mitt Tele2 innan du beställer bredband så kommer du se om du får dubbel data på mobilabonnemanget eller samlingsrabatt.

Vanliga frågor om bredband

Vilket bredband kan jag få?

Det finns olika typer av uppkopplingar; Fiber (FiberKoax och FiberLAN), bredband via 5G, mobilt bredband och ADSL. Beroende på var du bor kan du välja en eller flera av dessa när du skaffar bredband. Läs mer om skillnaden mellan de vanligaste alternativen. Skriv in din adress här för att se vilket bredband som du kan få.

Jag har öppen fiber – kan jag välja Tele2 som leverantör?

Ja, du kan välja såväl bredband som tv från oss när du är ansluten till öppen fiber.

Läs mer om Villafiber

Behöver jag någon utrustning själv för mitt bredband?

När du beställer bredband från oss så ingår allt du behöver för att komma igång, en wifi-router samt en nätverkskabel.

Vad innebär surfgaranti?

Vi vet hur viktigt det är med uppkoppling som funkar i alla lägen. Därför ingår alltid surfgaranti när du skaffar bredband och har mobilabonnemang eller mobilt bredband från oss.

Om ditt bredband skulle sluta fungera laddar vi ditt mobilabonnemang eller mobilt bredband med obegränsad mobildata som gäller i 30 dagar. På så sätt har du alltid uppkoppling vad som än händer.

Läs mer om surfgaranti

Vilka bredbandshastigheter kan jag välja mellan?

Vi har olika hastigheter beroende på hur din fastighet är inkopplad till Tele2s bredbandsnät. Nedan hastigheter är endast ett urval och kan skilja sig beroende på adress och vad som är avtalat mellan Tele2 och din fastighetsägare. För att se vad vi kan leverera till dig behöver du fylla i din adress här ovan.

FiberKoax: Här kan du vanligtvis välja mellan Bredband 150, Bredband 300, Bredband 600 och Bredband 1200.

FiberLAN: Här kan du vanligtvis välja mellan Bredband 100, Bredband 250, Bredband 500 och Bredband 1000.

Bredband via 5G: Är du uppkopplad mot 5G-nätet kan du nå i hastigheter upp till 1000 Mbit/s. I 4G-nätet når du vanligtvis hastigheter mellan 10-100 Mbit/s. Hastigheter i mobilnätet beror på flera faktorer; exempelvis hur nära mobilmasten du befinner dig och hur många som samtidigt surfar med den aktuella mobilmasten.

Finns inte Com Hem bredband kvar längre?

Tele2 och Com Hem har gått ihop och sedan april 2021 så är alla kunder i Com Hem kunder hos Tele2 istället. Alla bredbandstjänster finns nu under namnet Tele2.

Hur lång är leveranstiden på bredband?

Normal leveranstid är tre arbetsdagar. Så fort du får din utrustning kan du koppla in och börja surfa.

Du kan även beställa fiberbredband med ett framtida startdatum, upp till 90 dagar. Perfekt om du ska flytta eller om du har uppsägningstid hos din nuvarande leverantör.

Jag kan inte få fast bredband från Tele2 – vad kan jag göra?

Om du inte kan få fast bredband från oss så kan du välja bredband via 5G. Det är ett bredband där uppkoppling sker via mobilnätet istället för fiber. Du får en fast bredbandslösning via 5G eller 4G, beroende på var du bor.

Kan jag få hjälp med installation av mitt bredband?

Ja, du kan få hjälp med installationen, både för bredband och tv. Vi samarbetar med Hemfixarna och kostnaden för hjälpen kan du få RUT-avdrag för.

Du kan även få hjälp att få så bra wifi hemma som möjligt, eller om du har några problem med ditt bredband eller tv-abonnemang.

Läs mer om Installationshjälp

Hur får jag hem det mobila bredbandet som ingår i mitt nya abonnemang?

Mobilt bredband, det vill säga ett SIM-kort laddat med 40 eller 100 GB mobildata per månad, ingår utan extra kostnad när du köper Bredband 500 eller högre. När du har slutfört din bredbandsbeställning får du ett separat mejl med länk för att beställa hem SIM-kortet.

Router till mobilt bredband ingår inte utan köps separat.

Varför tar ni ut en startavgift när jag skaffar bredband via fiber från Tele2?

Vi har såväl interna som externa kostnader i samband med att vi ska leverera bredbandsuppkoppling via fiber till din bostad. Startavgiften är till för att täcka dessa kostnader.

Bredband via 5G har inga startavgifter.

I vilka stadsnät kan jag välja Tele2?

Här finns en lista på stadsnät och lokala fibernät i Sverige där du kan välja bredband från Tele2.

Starta när du vill

Välj själv när tjänsten ska starta, upp till 90 dagar framåt i tiden.

Webbrabatt

Fri frakt- och miljöavgift. Spara 149 kr när du beställer bredband eller tv på tele2.se.

Router ingår

En snabb och kraftfull wifi-router ingår när du köper bredband från Tele2

0 KR/MÅN I 3 MÅN
Titlar från Tele2s streamingpaket Film & Serier

Streama filmer & serier

Kampanj! Prova streamingpaketet Film & Serier för bara

1490kr/mån i 3 månMer om våra streamingpaket Erbjudandet gäller dig som har mobil- eller bredbandsabonnemang hos Tele2 och som inte tidigare provat ett streamingpaket från Tele2. Tips! Film & Serier ingår utan extra kostnad i mobilabonnemanget Obegränsad Snabbast.

Bredband via fiber

När du skaffar bredband via fiber hos Tele2 får du uppkoppling med toppmodern fiberteknik så att du kan surfa, streama och spela onlinespel utan några begränsningar.

Uppkoppling sker med ett höghastighetsbredband och flera typer av fibertekniker i fastigheten, varav de vanligaste är FiberKoax och FiberLAN (Fiber To The Home och Fiber To The Building). Båda teknikerna ger idag hastigheter på upp till 1200 Mbit/s och är nu kopplat till Tele2s rikstäckande fibernät.

Läs mer

Stabil uppkoppling med fast bredband

Bredband är ett samlingsnamn för tekniker som överför data eller information mellan datorer. Med fast bredband menas uppkoppling via fiber, stadsnät eller andra tekniker som är kopplade till en specifik adress.

Med fast bredband har du alltid obegränsad data och generellt är hastigheterna högre än mobil 4G-uppkoppling.