Vanliga frågor och svar

Hur beställer jag ett nytt SIM-kort?

Om du behöver beställa ett nytt SIM-kort till din mobiltelefon kan du göra det på följande sätt. Behöver du ett nytt SIM-kort till ditt Mobila Bredband ber vi dig kontakta kundservice.

 • Om du har ett Mitt Tele2-konto och har kopplat ditt abonnemang till ditt konto kan du beställa via det på webben under Ändra funktioner i Mitt Tele2-menyn.
 • Kontakta kundservice via telefon på 0772-252525 (från utlandet +46 772252525, lokal utlandstaxa tillkommer).
 • Kontakta kundservice via chatt här.  
 • Besöka någon av våra Tele2-butiker. Här hittar du adresser till våra butiker.

Aktivera SIM-kort

Har du fått ett SIM-kort vid köp av ett nytt abonnemang är SIM-kortet aktiverat när du får det och du kan börja använda ditt nya abonnemang på en gång. 

Är du befintlig kund hos oss och får ett nytt SIM-kort till din mobiltelefon eller Mobila Bredband som är inaktivt behöver detta aktiveras för att det ska fungera. Aktiveringen gör du enklast på Mitt Tele2 genom att följa denna guide. Har du inte ett Mitt Tele2-konto så kan du aktivera SIM-kortet genom att kontakta kundservice.

 1. Skapa ett konto eller logga in på Mitt Tele2. Om du inte har kopplat ditt abonnemang till ditt konto behöver du göra det.
 2. Klicka på rubriken Tjänster i Mitt Tele2-meny.
 3. Fyll i ditt nya SIM-kortsnummer som står på baksidan av ditt SIM-kort (20 siffror).
 4. Klicka på knappen "Aktivera SIM-kort"
 5. Starta om telefonen eller mobila bredbandet.

Läs mer om att Beställa och aktivera SIM-kort.

Betalningsuppgifter

Behöver du dina betalningsuppgifter eller vill du kontrollera om du har obetalda fakturor kan du skicka ett SMS med texten "Faktura" till nummer 333. Du får ett SMS tillbaka med OCR-nummer, belopp, förfallodatum och plusgironummer om fakturan är obetald. Är den betald får du ett bekräftelse-SMS.

Du hittar också dina betalningsuppgifter på Mitt Tele2.

Aktivera Autogiro

Så här enkelt skaffar du autogiro:

 1. Logga in på din internetbank och välj betala/överföra, välj sedan autogiro i menyn (kan skilja sig beroende på bank).
 2. Du behöver ditt kundnummer för att ansökan om autogiro. Det hittar du på Mitt Tele2 eller på din faktura.

Betalning via autogiro
När du har skaffat autogiro dras det fakturerade beloppet automatiskt från ditt konto varje månad. Det enda du behöver se till är att det finns pengar på kontot vid förfallodatumet. Du kan se dina fakturor på Mitt Tele2 och du får ett SMS varje månad med information om vilket belopp som kommer att dras samt vilket datum beloppet dras.

Hur köper jag mer data?

Har du surfat slut på den data som ingår i ditt abonnemang spärras surfmöjligheten och du behöver köpa mer data för att fortsätta surfa. 

Mobiltelefoni
När du har surfat slut på din data får du ett SMS-meddelande om detta och du kan enkelt köpa mer data genom att svara på detta SMS. Läs mer under Köp mer mobildata.

Mobilt bredband
När du har surfat slut på din data blir du automatiskt flyttad till tele2.se/merdata där du enkelt kan köpa mer data genom att fylla i dina uppgifter. Läs mer under Köpa extra data.

Spärra nummer

Har du tappat bort eller blivit bestulen på din mobiltelefon/modem/router behöver du så fort som möjligt kontakta oss för att stöldspärra både din hårdvara och ditt abonnemang.

Gör så här:

 1. Kontakta polisen och gör en förlustanmälan. För att göra detta behöver du mobiltelefonens IMEI-nummer som står på kartongen och på ditt kvitto. Du hittar även ditt IMEI-nummer genom att slå in *#06# på din telefon.
 2. Kontakta kundservice för att spärra ditt abonnemang och mobiltelefon. För att kunna spärra mobiltelefonen behöver vi har polisens diarienummer, mobiltelefonens IMEI-nummer, namn på personen som gjorde anmälan hos polisen samt abonnemangets telefonnummer.

Spärrnummer till kundservice:

 • Ring kundservice: 0772-252525 (vardagar: 08.00-19.00, helger 09.00-15.00)
 • Spärrnummer när kundservice har stängt: 0772-252525
 • Spärrnummer från utlandet: +46772252525

Om mobiltelefonen dyker upp igen:

Vill du häva spärren kontaktar du kundservice med nedan information:

  • Polisens diarienummer
  • Mobiltelefonens IMEI-nummer
  • Namn på personen som gjorde förlustanmälan hos polisen.

 

Ändring av abonnemang

Välj om du vill ringa, smsa och mmsa till ett Fast eller Rörligt pris samt hur mycket data du behöver per månad. Ändringen tar upp till 60 minuter och du ser ändringen på Mitt Tele2 när det är genomfört. Du kan byta abonnemang eller datapaket en gång per månad.

 1. Skapa konto eller logga in på Mitt Tele2. Om du inte har kopplat ditt abonnemang till ditt Mitt Tele2-konto så behöver du göra det först.
 2. Klicka på rubriken "Ändra abonnemang" i Mitt Tele2-menyn.
 3. Välj hur mycket data du vill ha.
 4. Godkänn villkoren och klicka på knappen "Bekräfta ändring".
 5. Bytet kan ta upp till 60 minuter.

Aktuella driftstörningar

Här kan du se om vi har större driftstörningar i vårt nät. Övriga störningar kan du se på driftstörningskartan för mobilnätet och på driftstörningskartan för fasta nätet

 • {{disturbanceInfo.headline}} {{disturbanceInfo.description_external}}

  Starttid {{disturbanceInfo.incident_start}} / Beräknat klart {{disturbanceInfo.calculated_end}}