FIBER & WIFI

Ett toppmodernt fibernät

Alla kunder hos Tele2 är idag anslutna till ett toppmodernt fibernät med praktiskt taget obegränsad kapacitet.

Vi levererar höghastighetsbredband med flera typer av fiberteknik i fastigheten, varav de vanligaste är FiberKoax och FiberLAN (Fiber To The Home och Fiber To The Building). Båda teknikerna ger idag hastigheter på upp till 1200 Mbit/s och är nu kopplat till Tele2s rikstäckande fibernät.

Vi levererar över olika fibertekniker

Fiber till byggnaden (FiberKoax med 10G)

Fibern går hela vägen fram till fastigheten

Läs mer om 10G

Fiber till byggnaden (FiberLAN FTTB)

Fibern går hela vägen fram till fastigheten

Fiber till hemmet (FiberLAN FTTH)

Fibern går hela vägen in till hemmet

Sveriges största fibersatsning

Vi har påbörjat uppgraderingen av vårt FiberKoax-nät. Vi förlänger fibern hela vägen fram till fastigheten eller till närmaste anknytningspunkt och uppdaterar med 10G-teknik. Det innebär att miljontals hushåll får tillgång till snabbare och stabilare uppkoppling.

Läs mer

Lika hög prestanda oavsett fiberteknik

I och med att vi uppgraderar FiberKoax-nätet är nästan alla praktiska skillnader mellan nättyperna borta. FiberKoax-nätet ger idag till och med den högsta genomsnittliga nedladdningshastigheten enligt Bredbandskollen (läs hela dokumentet här). Utmaningen för att få en bättre trådlös upplevelse ligger inte längre i bredbandsnätet till de boende, utan i det trådlösa nätverket i respektive hem.

Bäst wifi med senaste tekniken

Förutsättningarna för den ultimata uppkopplingen ligger till stor del i det trådlösa nätverket. Förutom tjocka betongväggar, störningar från andra nätverk och antalet uppkopplade enheter kan ålder och kvalitet på utrustningen försämra upplevelsen. Vår bästa router - WiFi Hub C3 - är en snabb och smart router som är utrustad med den senaste tekniken och designad för att ge bästa täckning och uppkoppling i hela hemmet.

Läs mer om wifi