FIBER FÖR FASTIGHETSÄGARE & BOSTADSRÄTTS­FÖRENINGAR­

Ett toppmodernt fibernät

Alla kunder hos Tele2 är idag anslutna till ett toppmodernt fibernät med praktiskt taget obegränsad kapacitet.

Vi levererar höghastighetsbredband med flera typer av fiberteknik i fastigheten, varav de vanligaste är FiberKoax och FiberLAN (Fiber To The Home och Fiber To The Building). Båda teknikerna ger idag hastigheter på upp till 1200 Mbit/s och är nu kopplat till Tele2s rikstäckande fibernät.

Vi levererar över olika fibertekniker

Fiber till byggnaden (FiberKoax med 10G)

Fibern går hela vägen fram till fastigheten

Läs mer om 10G

Fiber till byggnaden (FiberLAN FTTB)

Fibern går hela vägen fram till fastigheten

Fiber till hemmet (FiberLAN FTTH)

Fibern går hela vägen in till hemmet

Sveriges största fibersatsning

Vi har påbörjat uppgraderingen av vårt FiberKoax-nät. Vi förlänger fibern hela vägen fram till fastigheten eller till närmaste anknytningspunkt och uppdaterar med 10G-teknik. Det innebär att miljontals hushåll får tillgång till snabbare och stabilare uppkoppling.

Läs mer

Lika hög prestanda oavsett fiberteknik

I och med att vi uppgraderar FiberKoax-nätet är nästan alla praktiska skillnader mellan nättyperna borta. FiberKoax-nätet ger idag till och med den högsta genomsnittliga nedladdningshastigheten enligt Bredbandskollen (läs hela dokumentet här). Utmaningen för att få en bättre trådlös upplevelse ligger inte längre i bredbandsnätet till de boende, utan i det trådlösa nätverket i respektive hem.

Bäst wifi med senaste tekniken

Förutsättningarna för den ultimata uppkopplingen ligger till stor del i det trådlösa nätverket. Förutom tjocka betongväggar, störningar från andra nätverk och antalet uppkopplade enheter kan ålder och kvalitet på utrustningen försämra upplevelsen.

Vår bästa router - WiFi Hub C4 - har ett skal som är tillverkad av 100% återvunnen plast samt är utrustad med den senaste tekniken som dubbla frekvensband och WiFi 6.

Läs mer om Wifi Hub C4

Gruppavtal för fastighetsägare

Gruppavtal innebär att en bostadsrättsförening, samfällighet eller fastighetsägare köper in en eller flera av Tele2s konsumenttjänster kollektivt för samtliga hushåll. Enkelt och effektivt. Dessutom blir lägenheterna mer attraktiva för alla nuvarande och nya boende.

Varje hushåll får tjänster, utrustning och fullservice precis som enskilt betalande kunder. Gruppavtalet kan omfatta en eller flera av Tele2s tjänster. Dessutom kan man redan i gruppavtalen välja mellan olika paket, utrustningar och tillval som möter alla boendes olika behov.

Läs mer om Gruppavtal

Tele2 som fiberleverantör

Är du intresserad av vad Tele2 kan göra som fiberleverantör? Kontakta oss så berättar vi mer!
Kontakta oss