Smarta fastigheter

Framtidssäkra er fastighet

Med fast och mobil uppkoppling från Tele2 har ni alla förutsättningar att digitalisera era fastigheter och förenkla vardagen för era boende. En smart fastighet är både hållbar och ekonomisk och ger er kontroll, var ni än är. Låt oss tillsammans med våra partners hjälpa er att rusta er fastighet för framtiden.

Enklare vardag för boende

Digital bokning av tvättstuga, felanmälan, eller kommunikation mellan boende är bara några exempel som gör livet enklare. Med framtidens fastighet är detta möjligt!
Läs mer

Effektiv och säker förvaltning

Med partnerlösningar kan ni koll på fastigheten var du än är. Kontrollera, mät och styr allt från el och VVS till larm, lås och övervakning, och få notiser som förhindrar onödig utryckning och dyra skador – effektivt och tryggt.

Hållbart och ekonomiskt

Vi hjälper dig med lösningar som sparar kostnader för både dig och miljön. Kanske har du förutsättningar för solcellspaneler eller kan få smartare elförsörjning?

Med 10G-teknik möjliggör vi Smarta fastigheter

Vi märker ett stort intresse från våra fastighetsägarkunder kring hur de ska kunna dra nytta av digitala tjänster i fastigheten. Därför har vi som fokus att släppa loss kraften för våra kunder och skapa mervärde för de boende såväl som för fastighetsägarna. Här kommer 10G-tekniken att ligga till grund för framtidens allt fler och smartare fastigheter.

Läs mer

Vi ger dig förutsättningarna

Vår testvinnande fiber går in till er fastighet med uppgraderad 10G-teknik som ger snabb, säker fast uppkoppling. Samtidigt skapar vårt mobila nät, med 4G och 5G, samt wifi bästa tänkbara trådlösa uppkoppling.

Denna vinnande kombination skapar förutsättningar för Smarta fastigheter och ett smart boende.

Börja planera för framtiden

Se vad ni och era boende har för behov och önskemål i nuläget. Vi har lösningar och partners inom flertalet områden för att börja förändringsresan redan nu.
Hör av dig till oss

Tele2s rapporter om Smarta fastigheter

Tele2 har tillsammans med konsultbolaget Northstream släppt två rapporter om digitalisering av fastigheter.

Första rapporten Smarta fastigheter: Hjärtat i den smarta staden (2018), definierar bland annat ett ramverk för en Smart Fastighet.

I den andra rapporten Smarta fastigheter: vägen framåt för fastighetsägare (2019), undersöks faktorer som bidrar till utvecklingen inom området och identifierat ett antal viktiga fokusområden för fastighetsägare som vill göra sina fastigheter smartare. 

Tele2 + 5G + foodora = Internet of Things (IoT)

Med sakernas internet kan vi kommunicera och styra prylar i fastigheter och städer. På så sätt blir vi mer effektiva och snällare mot både plånbok och miljö.. Självkörande bilar, säkerhetssystem, eller belysning som bara tänds när det verkligen behövs, är bara några få exempel på vad IoT innebär.

Läs mer