Kom igång med Bredband via 5G

Abonnemanget Bredband 4G/5G är ett bredband via mobilnätet. På den här sidan hittar du information om hur du installerar din router. Sedan är det bara att sätta igång att surfa.

Koppla in din Inseego FX3100

1. Installera ditt SIM-kort.
 • Sätt i ett Nano SIM-kort i SIM-kortplatsen på enhetens baksida.
  Kom igång med Inseego FX3100
2. Starta FX3100
 • Anslut strömsladden till routerns strömport och anslut nätadaptern till ett vägguttag.
  VARNING: Se till att använda nätadaptern som följde med enheten för att undvika skador som kan leda till att garantin slutar gälla.
3. Placering och anslutning
 • Routern kan med fördel placeras nära ett fönster för att få den bästa signalen, det går även bra att placera den mer centralt. Du kan också använda Inseegos Mobile app som kan hjälpa dig hitta en bra placering, du hittar guide för det här nedanför. (Har man ett större hus bör man tänka på att placering ska vara så central som möjligt för att få så bra wifi-täckning som möjligt i hela hemmet)

 • Skanna QR-koden för att ladda ner Inseegos Mobile app från App Store eller Google Play Store, är du osäker på hur du scannar QR-koden eller inte kan, söker du bara på Inseego Mobile i App Store eller Google Play Store.
  QR-Kod för FX3100

 • Följ instruktionerna i Inseegos app för att ansluta till din FX3100 och utför en platsundersökning för att hitta den perfekta platsen för din FX3100.

 • När du placerat routern på önskad plats och kopplat in strömsladden så vänta tills routern lampa lyser blått för 5G eller grönt för 4G. Du kan nu ansluta till ditt wifi med uppgifterna som du hittar på klisterlappen under routern eller koppla in din enhet med nätverkskabel direkt till routern.

Fler guider hittar du längst ner på denna sida.

Inseego Mobile App

Inseego Mobile app använder du för att installera din router och för att se dataförbruking samt ändra inställningar som till exempel wifi-namn och lösenord.

Kom igång med Inseego Mobile App.

Kom-igång-hjälp i hemmet

Det kan vara skönt att någon kommer hem och hjälper till med installation av nya tjänster och utrustning. Nu kan du som kund boka Kom-igång-hjälp av vår samarbetspartner Hemfixarna.

För mer information och bokning

Guider för Bredband via 5G

 1. Starta appen och klicka på Wi-Fi Inställningar
  Inseego FX3100 - WiFi via appen_1

 2. Klicka på Primärt nätverk
  Inseego FX3100 - WiFi via appen_2

 3. För att ändra namn på ditt wifi-nätverk klickar du på pennan efter SSID-namn och för att ändra lösenord klickar du på pennan efter Lösenord
  Inseego FX3100 - WiFi via appen_3

 1. Öppna din webbläsare och surfa till http://192.168.1.1 du kommer till inloggningsrutan som du ser på bilden nedan. Skriv in ditt admin-lösenord som du hittar på klisterlappen under routern.
  Inseego FX3100 - WiFi via web 1
 2. Klicka på pilen under Wi-Fi rutan.
  Inseego FX3100 - WiFi via web 2
 3. Klicka på Primärt nätverk.
  Inseego FX3100 - WiFi via web 3
 4. Rutan Namn på primärt nätverk ändrar vad ditt nätverk har för namn. Rutan Lösenord ändrar ditt lösenord för wifi-nätverket.
  Inseego FX3100 - WiFi via web 4
 1. På enheten du vill ansluta till internet öppnar du wifi-inställningarna eller -applikationen. I listan över tillgängliga nätverk letar du upp nätverksnamnet för ditt primära wifi, som står tryckt på undersidan av din FX3100.

 2. Klicka på anslut eller välj nätverksnamnet på annat sätt.

 3. Skriv in lösenordet för ditt primära wifi som är tryckt på undersidan av din FX3100.

Har du en annan fråga?