UEFA Champions League på TV4 Play

Manchester City, med Erling Haaland mot RB Leipzig

Champions League 2023/2024

UEFA Champions League är den mest prestigefyllda turneringen för europeiska klubblag. Där deltar alla de bästa lagen från de största ligorna. Störst fokus ligger såklart på lagen från Premier League, LaLiga, Serie A och Bundesliga, men möjligheten finns ju för lag från alla länder att delta. Vinnaren i Allsvenskan får spela kvalmatcher för att ta sig till Champions Leagues huvudturnering och senaste gången ett svenskt lag lyckades med det var 2022 och det var Malmö FF som stod för den bedriften.

Real Madrid, med Jude Bellingham, mot italienska Napoli

Champions League på tv

Champions League har sitt ursprung i Europacupen, som spelades mellan europeiska mästarlag första gången 1955. 1992 gjorde UEFA om upplägget och dagens Champions League såg dagens ljus för första gången. De första vinnarna av Champions Leauge var Olympique Marseille, och det är faktiskt enda gången hittills ett franskt lag vunnit turneringen (inkl Europacupen).

Inräknat Europacupen så är det Real Madrid som har flest antal segrar med 14 stycken, vilket gör att man är ganska långt före lagen efter där AC Milan har sju segrar och Liverpool och Bayern München sex vardera.

Sedan säsongen 2021/22 är det TV4 (tidigare C More) som har rättigheterna att sända Champions Leauge i Sverige.

Streama Champions League live

För att vara säker på att du kan se ditt favoritlags alla matcher i UEFA Champions Leauge 2023/24 - och såklart även alla andra lags matcher - så är det enklast att du skaffar tv-paketet Tv Premium Sport Stor. Då kan du förutom Champions Leauge även streama alla matcher från Serie A och LaLiga på TV4 Play. Dessutom ingår Premier League, Bundesliga, UEFA Europa Leauge och Conference League från Viaplay.

TV PREMIUM SPORT STOR