Kom igång med Tele2 Cloud

Vår molntjänst Tele2 Cloud ger dig obegränsat utrymme för dina bilder. Här kan du lagra hur mycket du vill på samma ställe. Där kan du lägga upp och komma åt dina bilder, filmer och andra filer från alla dina enheter.

Med Tele2 Cloud får du tillgång till:

 • Obegränsat med lagring – för din privata lagring
 • Frigör utrymme med ett klick – få aldrig slut på utrymme på din mobiltelefon
 • Privat delning – dela bilder och album med vänner och familj smidigt utan social media
 • Säker lagring – Tele2 Cloud är en nordisk lagringstjänst som uppfyller alla krav enligt GDPR och lagar som kravställt från EU rörande integritet och datasäkerhet

Installera Tele2 Cloud och logga in för första gången

 1. När du beställt Tele2 Cloud så får du en orderbekräftelse via mejl.
 2. Ladda ned klienten till datorn (PC och Mac) eller ladda ner appen till mobil eller surfplatta (Android eller iOS).
  Du kan också ladda upp och nå dina filer och bilder på Tele2 Cloud via Mitt Tele2 eller via länken mittcloud.tele2.se

 3. Logga in i klienten på din dator eller i appen till mobil eller surfplatta. Du kan logga in med ditt kundnummer och lösenord för Mitt Tele2 eller ditt personnummer och BankID.

Lagra filer och bilder i Tele2 Cloud

Dator
Lagra filer och bilder din dator med Tele2 Cloud
Frigör lagringsutrymme på din dator - Använd Arkivet

Mobiltelefon och surfplatta
Lagra filer och bilder från mobilen och surfplattan i Tele2 Cloud
Frigör lagringsutrymme på din mobil eller surfplatta - Använd Frigör Utrymme

Nå dina bilder från vilken enhet som helst

Om du skulle befinna dig på en plats eller tidpunkt där du skulle vilja kunna komma åt dina filer eller bilder, men inte har tillgång till din mobil, surfplatta eller dator så kan du alltid logga in på mittcloud.tele2.se och nå dina filer och bilder via Tele2 Clouds webbklient.

Frågor och svar

Det är lätt att dela filerna som du har lagrat i vår molntjänst Tele2 Cloud. Du kan välja om du vill dela enstaka filer, en hel mapp eller foton. Dela dom direkt genom webbsidan eller genom att använda din nedladdade app på telefon eller surfplatta eller på den nedladdade klienten på din dator.

Ladda ner Tele2 Cloud till din PC.
Ladda ner Tele2 Cloud till din Mac
Ladda ner app till Android
Ladda ner app till iOS

Du kan lätt hitta dina filer via klienten på datorn eller via webbsidan mittcloud.tele2.se.

Ladda ner Tele2 Cloud till din PC
Ladda ner Tele2 Cloud till din Mac

Att "göra en backup" betyder att du gör en kopia av innehållet på din dator. Du väljer om du vill göra en backup av allt innehåll eller delar av det. Du kan göra en backup på de flesta filer som till exempel bilder, videos, dokument och musik.

Du kan välja att göra en kopia som du sparar på en annan hårddisk eller lägga en kopia i molnet via till exempel en molntjänst som Tele2 Cloud.

Mer om Tele2 Cloud

Om någonting skulle hända den enhet där dina filer är lagrade riskerar du att förlora dom för alltid. Vi rekommenderar därför alltid att du sparar viktiga filer och bilder på minst två ställen för att vara helt säker på att inte bli av med något. Spara till exempel dina favoritbilder på både Tele2 Cloud och på din egen hårddisk.

Mer om Tele2 Cloud

Om du väljer att ha din telefon synkroniserad med vår molntjänst Tele2 Cloud blir alla bilder du tar automatiskt uppladdade och lagrade i molnet. Om din telefon går sönder eller blir stulen har du allting tryggt lagrat hos oss.

Mer om Tele2 Cloud

För att frigöra utrymme på din dator lokalt så kan du välja att flytta över filer, bilder och mappar till Arkivet. Detta gör du genom att:

 1. Logga in på mittcloud.tele2.se
 2. Klicka på Filer i menyn ute till vänster
 3. Klicka på mappen Arkiv
 4. Klicka på plus-tecknet nere i höger hörna
 5. Välj om du vill ladda upp en fil eller en hel katalog (mapp) till arkivet
 6. När filen eller katalogen är uppladdad i arkivet kan du radera filerna lokalt på datorn och framöver nå dessa filerna via mittcloud.tele2.se.

Tänk på att de filer du laddar upp till Arkivet inte kommer uppdateras automatiskt om du ändrar i filen eller mappen lokalt. Lagra alltså filer och mappar i arkivet som du vet att du inte har ett behov av att uppdatera kontinuerligt.

Har du en annan fråga?