SURFPLATTOR FÖR BARN

Hitta bästa surfplattan för barn här

Surfplatta för barn

Behöver du hjälp att välja surfplatta till barn? Vi har surfplattor från både Apple och Samsung och i de flesta surfplattor finns inbyggda barnfilter samt förändrakontroller som gör att du kan känna dig trygg i att lämna surfplattan till ditt barn.

Bra surfplattor för barn

Små barn har en tendens att snabbt lära sig förstå teknik och hur de scrollar, zoomar och trycker på skärmen. Med rätt pedagogiska appar kan en surfplatta göra underverk för våra barn – de lär sig förstå och följa instruktioner samtidigt som de kan hålla sig sysselsatta under bilresan eller när föräldrarna lagar middag.

En bra surfplatta för barn är en som är tålig och innehåller filter och funktioner som hindrar barn från att komma åt olämpligt innehåll eller installera/radera appar.

Skärmtid Skärmtid är en omdiskuterad fråga som inte alltid behöver vara kopplad till något negativt. Tillsammans med Prinsparets Stiftelse har vi utökat deras plattform Lajka med en ny föräldrasajt som hjälper föräldrar i deras relation till barns liv på nätet. Här finns bland annat skärmtips där frågor som Behöver skärmtiden minskas? tas upp.

Att välja rätt surfplatta

4G, 5G eller WiFi? Vilken uppkoppling ska du välja? Det beror på när ditt barn använder surfplattan. I bilen, båten eller utanför hemmet kan det vara bra med 4G- eller 5G-uppkoppling. WiFi innebär att surfplattan behöver uppkoppling från ett bredband eller att du internetdelar från din mobil. Har du tänkt använda surfplattan med mobilt bredband rekommendar vi dig att välja en med 4G- eller 5G-uppkoppling.

Batteritid Batteritid är kanske inte så viktigt, speciellt om föräldrarna vill begränsa användandet. Då blir det mer naturligt att skärmtiden är slut när batteriet tar slut.

Skärmstorlek Generellt kan det vara bra om surfplattan inte har för liten skärm, speciellt om barnets finmotorik inte är helt utvecklad ännu. Ska surfplattan användas endast som tv kan det vara skönt med något större skärm.

Nedan finns ett urval av surfplattor som passar barn.