SURFPLATTA FÖR BARN

Hitta bästa surfplattan för barn här

Vilka surfplattor är bäst för barn?

Små barn har en tendens att snabbt lära sig förstå teknik och hur de scrollar, zoomar och trycker på skärmen. Med rätt pedagogiska appar kan en surfplatta göra underverk för våra barn – de lär sig förstå och följa instruktioner samtidigt som de kan hålla sig sysselsatta under bilresan eller när föräldrarna lagar middag.

En bra surfplatta för barn är en som är tålig och innehåller filter och funktioner som hindrar barn från att komma åt olämpligt innehåll eller installera/radera appar.

Generellt kan det vara bra om surfplattan inte har för liten skärm, speciellt om barnets finmotorik inte är helt utvecklad ännu. Ska surfplattan användas endast som tv kan det också vara skönt med något större skärm.

Kan man spela på en surfplatta?

Självklart! Det är en av de många användningsområdena på en surfplatta. Skärmen är skarp och de flesta har en snabb uppdateringsfrekvens (Hz) vilket gör att intensiva spel ger dig bättre respons och i slutändan en bättre spelupplevelse utan lagg.

När du väljer surfplatta till ditt barn är det bra att fundera på när barnet ska använda den och om barnet ska spela onlinespel eller mest streama serier. Sker användandet mest i bilen, båten eller någon annanstans utanför hemmet kan det vara bra att överväga en modell med 4G- eller 5G-uppkoppling tillsammans med ett mobilt bredband.

Skydda ditt barn med barnlås

Det finns flera sätt att barnsäkra surfplattan så att barnet inte råkar hamna på olämpliga sajter med barnförbjudet innehåll eller gör oavsiktliga nedladdningar och köp. Du kan också begränsa appar så att de endast kommer åt barntillåtna videor, sajter, bilder med mera. Allt för att du ska känna dig trygg i att lämna över en surfplatta i ditt barns händer.

Barnsäkert användande med tillsyn och skärmtidslås

En annan omdiskuterad fråga är också skärmtid. Men det behöver inte vara kopplat till något negativt. Tillsammans med Prinsparets Stiftelse har vi utökat deras plattform Lajka med en ny föräldrasajt som hjälper föräldrar i deras relation till barns liv på nätet. Här finns bland annat skärmtips där frågor som Behöver skärmtiden minskas? tas upp.

Barnsäkra skal och fodral för surfplattor

Ett skal eller fodral till surfplattan ger ett bra och stöttåligt skydd så att du inte behöver vara orolig. Här beror det på vilken modell du köper. Samsung Galaxy Tab har fodral för barn, liksom iPad har skal för barn samt iPad-hållare för barn till bilen. Dessutom finns tredjepartstillverkare som skyddar iPad och Galaxy Tab på ett säkert sätt.

Besök din närmaste Tele2-butik för att se vårt utbud av skal och fodral till surfplattor.

Läs eller rita med barnvänliga surfplattor

En surfplatta är mångsidig och gör så att du får saker gjort på ett roligt och kreativt sett. Tillsammans med Apple Pencil eller S Pen förvandlas surfplattan till en smidig ritplatta. För bokälskare erbjuds en hel bokhylla fylld med tusentals böcker och tidningar i en surfplatta.

En surfplatta är också perfekt för bland annat actionfyllda äventyr samt knivskarpa strategispel. Oavsett ålder och spel så får du möjlighet att dyka in i en spännande värld av underhållning var och när som helst.