nät, teknik
och täckning

TÄCKNINGSKARTA
FÖR VÅRA NÄT

Bra mobiltäckning är en förutsättning för att du ska kunna utnyttja dina mobila produkter på ett tillfredsställande sätt, oavsett om du ska ringa eller surfa. Idag täcker vårt nät 99,9% av befolkningen, det vill säga där folk bor och arbetar. Sedan 2014 har vi gjort en miljardsatsning tillsammans med Telenor för att förbättra vårt gemensamma mobilnät i Sverige. Målet var att nätet skulle täcka 90% av Sveriges yta. Nu när vi har nått det kommer vi att fortsätta att investera med samma kraft i befintliga och framtida nät för att ge våra kunder ett ännu bättre mobilnät. På våra täckningskartor kan du se vilken täckning du beräknas ha. 

Tele2s täckningsexpert
reder ut begreppen

Det rapporteras mycket i media om såväl surfhastigheter som täckning runt om i Sverige. Täckningsfrågan är komplex, men i den här artikeln reder Tele2s täckningsexpert Björn Lindberg ut begreppen. Han passar också på att försöka förklara varför vissa kan uppleva att det går snabbt och vissa långsamt när man surfar och vilka faktorer som kan påverka täckning och surfhastighet.

4g-täckning
i världsklass

4G ger en snabbare surf med kortare responstid än 3G eftersom det är ett modernare nät. Med våra generösa abonnemang och en bra mobiltelefon eller surfplatta kan du njuta av all underhållning i världen direkt i din mobil. Streama musik, videoklipp, film och TV vart du än befinner dig i ett 4G-nät av världsklass. 

MILJARDSATSNING 
PÅ YTTÄCKNINGEN

Tele2 har gjort en miljardsatsning tillsammans med Telenor för att förstärka det gemensamma mobilnätet. Målet var att öka den så kallade yttäckningen från 80% till 90%.

Vi har nu nått målet och vårt nät täcker 90% av landets yta samtidigt som vi täcker 99,9% av befolkningen, dvs där folk bor och arbetar. 

skarpare samtal
med hd voice

HD Voice är en ny teknik som ger ett detaljerat och rikare ljud i mobilsamtal. Det som krävs är att både du och den du pratar med har Tele2 eller Comviq som operatör och att båda telefoner har stöd för HD Voice (det har de flesta nyare telefoner). Tjänsten är kostnadsfri.