Få ut maximalt av ditt bredband

Vi har rätt hastighet för dig – oavsett om du ingår i en stor familj som vill använda bredbandet samtidigt, bor ensam och träffar de flesta av dina vänner online eller om du främst använder internet för att kolla mejlen.

Tele2 erbjuder bredband med nedladdningshastigheter från 100 upp till 1200 Mbit/s). Här hjälper vi dig få ut maximalt av ditt bredband – oavsett vad du vill använda det till.

Kontrollera

  1. Du kontrollerar lämpligast din hastighet med hjälp av Bredbandskollen. Följ instruktionerna på sidan. Gör tre olika tester med en timmes mellanrum för att få en bra bild av vilken hastighet du faktiskt får ut.
  2. Får du dåliga värden kontrollerar du först att din dator uppfyller systemkraven för våra olika bredbandshastigheter.
  3. Har du fortfarande problem trots att din dator uppfyller systemkraven kan du följa vår punktlista för långsam uppkoppling.

Observera att våra hastighetsintervaller endast gäller med nätverkskabel mellan din enhet och vår router.

Frågor och svar

Har du någon av våra senaste routrar får du den allra senaste tekniken, bland annat trådlös uppkoppling över både 2,4 GHz och 5 GHz som ger extra höga hastigheter och bättre täckning.

För att komma upp i rätt hastighet krävs även att den enhet du använder uppfyller vissa krav.

Kontrollera och ta vara på hastigheten

Tänk på att placera din router så centralt som möjligt i bostaden. För att få bästa effekt på ditt wifi-nätverk bör du dessutom placera routern högt och fritt från hinder. Tjocka väggar, armerad betong och så vidare har en negativ effekt på det trådlösa nätverket. Observera att routern inte ska stå i direkt solljus (exempelvis fönster) eller på golvet.

Titta på vår film Tele2 Routerskola där du får tips hur du kan maximera din trådlösa uppkoppling.

Fler tips om Bredband

Räckvidden är vid bra förhållanden ca 20-30 meter inomhus. Hinder som väggar och liknande samt störningsskällor som arbetar på liknande frekvenser (främst andra nätverk, mikrovågsugnar, trådlösa telefoner och baby-monitorer) kan försämra räckvidden samt begränsa hastigheten.

Titta på vår film Tele2 Routerskola där du får tips hur du kan maximera din trådlösa uppkoppling.

Ja, självklart går det bra! Själva bytet kostar dig inget extra.

Loggar in på Mitt Tele2 och genomför bytet själv, eller kontakta kundservice så hjälper vi dig. Vid en uppgradering av bredbandshastigheten kan bytet göras från nästkommande dag.

Mitt Tele2

Några orsaker till att din wifi uppkoppling är långsam kan vara hinder som väggar och murstock mellan din enhet och routern. Störningsskällor som arbetar på liknande frekvenser kan också påverka nätverkets hastighet.

Titta på vår film Tele2 Routerskola där du får tips hur du kan maximera din wifi-uppkoppling.

Tips mot långsam uppkoppling

Har du en annan fråga?