MOBILABONNEMANG FÖR BARN

Två bröder som sitter på en parkbänk och kollar tillsammans i en mobil

Välj mobilabonnemang för barn

När det är dags att köpa en mobiltelefon till ditt barn är det viktigt att välja ett mobilabonnemang som passar både dina och ditt barns behov.

Nedan följer några viktiga faktorer att överväga när du ska välja ett mobilabonnemang för barn:

1. Jämför abonnemang

Det finns många olika typer av telefonabonnemang för barn på marknaden. Jämför olika abonnemang för att se vilket som erbjuder bäst villkor för surf, samtal och sms. Det kan vara bra att välja ett abonnemang med obegränsade samtal och sms, så att ditt barn kan hålla kontakten utan att du behöver oroa dig för kostnaderna.

2. Surfmängd

Fundera på hur mycket data ditt barn behöver. För yngre barn som mest använder telefonen för att ringa och skicka meddelanden kan en mindre mängd surf vara tillräcklig. För äldre barn som kanske streamar musik, videos eller spelar spel online kan det vara bättre att välja ett abonnemang med obegränsad surf.

3. Flexibilitet

Välj ett abonnemang som är flexibelt och enkelt att ändra om ditt barns behov skulle förändras. Om du köper ett mobilabonnemang utan bindningstid hos Tele2 kan du alltid ändra abonnemanget som du vill. Väljer du med bindningstid kan du alltid uppgradera abonnemanget till mer surf eller fler funktioner.

4. Extra tjänster

Se efter om abonnemanget erbjuder några extra tjänster som kan vara användbara. Detta kan inkludera familjeabonnemang där alla familjemedlemmar får samma surfmängd, eller möjligheten att lägga till extra säkerhetstjänster som skyddar ditt barn online.

Exempel på mobilabonnemang för barn

Familjeabonnemang

Med våra familjeabonnemang får alla samma surfmängd, och abonnemangen inkluderar också obegränsade samtal och sms. Detta gör det enkelt att hålla koll på kostnaderna och säkerställa att alla i familjen har tillräckligt med data. Du betalar ordinarie pris för huvudabonnemanget, medan de extra familjeabonnemangen är kraftigt rabatterade jämfört med ordinarie pris.

Mer om familjeabonnemang
Pojke sitter i soffan med mobilen i handen

Abonnemang med fast surfmängd

Om du inte vill att ditt barn ska kunna surfa utan begränsning så kan du välja ett abonnemang med fast datamängd.

Mer om mobilabonnemang

Surfa säkert

På internet finns det mycket som är såväl roligt som bra och utvecklande för barn, men det finns också det som är olämpligt för barn att ta del av. Till våra mobilabonnemang kan du koppla tillvalstjänsten Tele2 Trygg surf som gör att du exempelvis kan spärra åtkomst till vissa webbplatser och sätta begränsningar för när och hur länge ditt barn får surfa på nätet. Trygg surf kan installeras på fem enheter, så fler i familjen kan få samma trygghet.

Vi vill även passa på att tipsa om plattformen Lajka Föräldrar, en webbplats som vi vidareutvecklat tillsammans med Prinsparets Stiftelse. Här kan du som förälder få hjälp och råd om hur du kan prata med dina barn så de får en tryggare nätvardag.

Mobil med abonnemang för barn

Att köpa en mobil med abonnemang för barn innebär att du får en telefon och ett abonnemang som är anpassat för ditt barns användning. På sidan Mobiler för barn har vi samlat tips och råd kring vad du bör tänka på när du väljer mobiltelefon till dina barn.