SMARTWATCH

Med en smartwatch runt handleden får du ett aktivt och mer uppkopplat liv

Förbättra hälsan med en smartklocka

Få upp vardagsmotionen med smarta funktioner för hälsa och träning. Du kan se dina prestationer över tid och dela de med dina vänner. Det finns mängder med appar som hjälper dig till bättre hälsa och träning samt coacha dig på löprundan. De flesta smartwatches är vattentäta samt möjlighet att mäta blodtryck tack vare EKG-funktionen.

Apple Watch Ultra innehåller dessutom dykfunktioner så att du kan mäta undervattenstemperatur, tidslängd och djup - med en riktigt skarp skärm.

Vad är en smartwatch?

Den fungerar tillsammans med din smartphone och gör att du direkt från handleden kan se meddelanden, ringa, ändra låt och styra dina uppkopplade enheter. En smartwatch har även inbyggd gps för navigering. Eller låt den motivera dig till bättre hälsa och mer träning. Med en smartwatch är möjligheterna många. Välj bland ett flertal modeller och gör den ännu mer personlig genom att anpassa display och armband efter just din stil.

Det finns smartwatches för både damer och herrar, där oftast storleken och armbandstypen är det som styr vilken smartwatch som passar dam och vilken smartwatch som passar herr.

Smartwatch för barn

Den kan ge ökad trygghet för både dig och ditt barn. Håll koll med gps eller skaffa ett eSIM så kan ni enkelt hålla kontakten och ditt barn kan svara på sms och ringa utan mobilen. Du kan dessutom anpassa din smartwatch för barn genom att sätta begränsningar för innehåll, inköp och skärmtid.

Smartklocka med SIM-kort

Lägg till ett eSIM till din Apple Watch eller Samsung smartwatch så kan du hålla kontakten och vara uppkopplad när du lämnat mobilen hemma. Du kan sms:a, ringa samtal eller lyssna på musik och poddar var du än befinner dig utan att ha din mobiltelefon med dig. Allt du behöver är ett mobilabonnemang från Tele2 som stödjer tilläggsabonnemang för klocka.

Du köper tilläggsabonnemanget direkt från din smartwatch, se guide här. Tilläggsabonnemanget ingår kostnadsfritt i Mobil Obegränsad Snabbast, ordinarie pris 49 kr/mån.

Smartwatch till iPhone

Har du en iPhone och funderar på en smartwatch är vår rekommendation att du väljer en Apple Watch. Du kan såklart ansluta en Apple Watch till en Androidmobil men det kommer innebära vissa begränsningar.

Fördelar med att välja Apple Watch som smartwatch till iPhone:

  • Genom ett integrerat ekosystem får du bästa möjliga användarupplevelse och klockan fungerar sömlöst med alla dina enheter

  • Du kan själv välja vilka notiser från iPhone som du vill ha i din Apple Watch

  • Betala köp med Apple Pay direkt från klockan

  • Uppdateringar av mjukvaran sker snabbt och sömlöst

Smartwatch till Android

Liksom Apple Watch till iPhone så är en Samsung Galaxy Watch ett bra val om du har en Androidmobil. Självklart är även Galaxy Watch kompatibel med iPhone, men det tillkommer vissa begränsningar, exempelvis att all hälsorelaterad data kanske inte följer med.

Fördelar med att välja Galaxy Watch som smartwatch till Android:

  • Samsung Galaxy Watch drivs med operativsystemet One UI Watch och är anpassad att fungera med Androidmobiler, framför allt Samsung Galaxy

  • Betala köp med Samsung Pay direkt från klockan

  • All hälsorelaterad information som träningsaktiviteter, hjärtfrekvens och sömnkvalitet synkas mellan Galaxy Watch och din Android

  • Sömlösa uppdateringar för alla appar inom Androids ekosystem