BLACK FRIDAY 2023

Välkommen den 24 november 2023 för årets stora Black Friday-rea

Uppgradera din mobil på Black Friday

Vi har ett stort sortiment av mobiltelefoner, smartwatches och surfplattor och under tidigare Black Friday har vi erbjudit några av våra allra bästa modeller till årets bästa priser. Som dessutom har sålt slut på nolltid.

Passa på att uppgradera mobilen med eller utan mobilabonnemang under Black Friday eller komplettera med en surfplatta eller smartwatch.

När är Black Week och Black Friday?

Black Week startar den 20 november och den 24 november 2023 drar Black Friday igång! Missar du Black Friday den 24 november får du en ny chans under Cyber Monday, som är den 28 november.

Erbjudanden under Black Friday

Den stora shoppingdagen Black Friday inträffar alltid i slutet av november varje år.

I samband med hösten och när mörkret har lagt sig över Sverige är det inte helt ovanligt att vi umgås mer inomhus. Vi tittar mycket på tv tillsammans, som filmer, tv-serier och annan tv-underhållning. Har du inget tv-abonnemang från Tele2 idag men är kund kan du köpa valfritt stremingpaket från Tele2, där till exempel Viaplay och SkyShowtime ingår.

För att streama filmer och serier behövs även ett snabbt och stabilt bredband. Även erbjudanden på fast bredband och mobilt bredband kan dyka upp under Black Friday.

Vad är Black Friday?

Black Friday kommer ursprungligen från USA där det är en av landets största shoppingdagar. I årtionden har den markerat starten för julhandeln och med kraftigt nedsatta priser, långa köer och extra långa öppettider omsätter den omkring 50-60 miljarder kronor på en enda dag.

En populär förklaring till varför dagen heter just Black Friday är att man under denna dag vänder butikernas röda siffror till svarta och därmed går från förlust till vinst. Idag är begreppet välkänt över hela världen. Många brancher har till och med gått från en shoppingdag med rea och bra erbjudanden till att omfatta hela veckan, så kallad Black Week.

När kom Black Friday till Sverige?

Det var först under 2013 som flera e-handlare och butikskedjor snappade upp begreppet Black Friday och uppmärksammade dagen med specialerbjudanden. Idag är det ett populärt fenomen världen över och i Sverige har de flesta brancher redan hoppat på trenden. Numera tidigareläggs Black Friday till att kallas för Black Week – eller till och med Black Month – både i butiker och online.

Många fysiska butiker har långa köer ringlande utanför entrén och online väljer ofta e-handlare att starta rean redan vid midnatt.

Cyber Monday

Måndagen efter Black Friday inträffar Cyber Monday. Cyber Monday, som även går under namnet Manic Monday, har tidigare varit e-handlarnas svar på Black Friday men nu för tiden börjar de flesta onlinebutikerna med sina specialerbjudanden redan på fredagen.

Välkommen den 28 november 2022 för våra allra bästa erbjudanden online på Cyber Monday.

Cyber Monday