31 AUG 2022

Tre situationer där 5G förenklar vår vardag

Snabbare surfhastigheter och nya uppdaterade master. Vad betyder det nya 5G-nätet för dig och hur kommer det underlätta din vardag? Här listar vi tre situationer!

En allt större portion av våra liv tillbringas uppkopplad. Vi socialiserar genom våra smarta telefoner, skyddar våra hem genom smarta larmsystem och kör smarta bilar. Med 5G-nätet är möjligheterna för våra uppkopplade liv näst intill oändliga. Här följer några situationer där 5G kan förändra våra liv till det positiva.

Ett smartare hem

5G spås öka utvecklingen av smarta apparater och AI, då den ökade hastigheten öppnar upp för stora möjligheter att koppla upp fler saker mot nätet. Smarta gräsklippare och dammsugare finns redan i många hushåll. Men vad sägs som smarta termometrar som värmer upp där hemma när du är på väg hem från jobbet? Eller ett kylskåp som kan lägga beställningar åt dig när du behöver fylla på med exempelvis ägg eller juice? Det är möjligheter som öppnas tack vare 5G i våra hem.

Ingen mer frustration

​​Oavsett om du har en passion för datorspel eller tillbringar mycket tid i videomöten kommer 5G kunna eliminera en helt del frustration gällande dålig uppkoppling. Den höga hastigheten med snabbare svarstider ger dig en sömlös spelupplevelse och kommer eliminera fördröjning under videosamtal. Dessutom kommer du aldrig mer behöva vänta på att sidor ska laddas, eller på att nedladdningen av spel, appar och filmer ska bli klar. Det kommer gå på ett kick!

Pålitlig uppkoppling

Kanske var du en av många som besökte en festival eller avnjöt en konsert i sommar? Under liknande event där mycket folk samlas på ett ställe kan nätet lätt bli överbelastat. Det blir svårt att skicka och ta emot meddelanden, ladda upp bilder och videoklipp på sociala medier och att ringa samtal. Med 5G-nätet blir detta ett minne blott. De nya hastigheterna ger ett mer motståndskraftigt nät som kan delas av flera tusen personer samtidigt – utan fördröjning.

Nya möjligheter

För att göra övergången till 5G-nätet tillgänglig och smidig för alla, har vi under hösten 2022 lanserat tre nya abonnemang med obegränsad surf. Du behöver bara välja vilken hastighet som passar din surfstil bäst – 100, 250 eller 1000 megabit per sekund. En ny generation av teknologi är här och möjligheterna är näst intill oändliga.