Välj rätt hastighet på ditt bredband

Bredband gaming 1280x720

När du funderar på vilket fast bredband du behöver har vi några tips att tänka på. Till exempel – hur många är ni i hushållet, hur ser ditt användande ut och hur många enheter är uppkopplade samtidigt?

Se vilket bredband du kan få eller prova vår guide för en rekommendation baserat på din situation.

Hur många är ni i hushållet?
Bor du själv eller är ni en familj? Om ni är flera personer i hushållet har ni sannolikt behov av en högre hastighet.

Hur ser ditt användande ut?
Använder du bredbandet mest för att mejla, göra bankärenden eller hålla dig uppdaterad på sociala medier är troligen inte ditt behov av supersnabb uppkoppling så stort.

Men om du använder ditt bredband till att spela spel online eller titta mycket på streamingtjänster som till exempel Youtube, Netflix och andra playtjänster, då rekommenderar vi ett snabbare bredband.

Har du många enheter uppkopplade samtidigt?
Bärbara datorer, surfplattor eller andra smarta prylar i hemmet använder oftast samma uppkoppling och då krävs också mer kapacitet i form av högre hastighet.

När är det extra bra med en högre hastighet?

Då och då behöver din dator eller andra enheter uppdateras. En uppdatering innebär ofta ett avbrott och därför vill vi att det ska gå så snabbt som möjligt. Under tiden nedladdningen pågår påverkas också hastigheten för andra uppkopplade enheter.

Playtjänsterna och tv-apparaterna blir bara bättre och bättre. Idag kan du till exempel titta på Netflix med bästa videokvaliteten Ultra-HD eller på Tele2 Play i HD-kvalitet och då ställs högre krav på ditt bredband.

Många program i datorn eller appar till mobilen behöver bredband för att skicka och ta emot filer. Så även om du inte är någon extremanvändare kan du mycket väl ha nytta av snabbare bredband.

Mbit/s, MB eller MB/s

Läs mer om vad Mbit/s innebär och vad det är för skillnad mellan Mbit/s, MB och MB/s.

Guide: Välj bredband

Är du osäker på vilket bredband du behöver? Gör vårt test och få en rekommendation som passar dina behov.

Jämför bredband

Fiber (FiberKoax och FiberLAN), ADSL eller mobilt bredband. Beroende på var du bor finns det olika typer av uppkopplingar för ditt bredband.

Snabba på ditt bredband

För att få snabbt internet hemma har vi tagit fram 5 tips som hjälper dig att maximera din bredbandshastighet.