FöretagsabonnemangMobilt bredbandFast bredbandBredband via 5GeSIMMobiltelefonerSurfplattorSmartwatchesTillbehörMobilskal och skyddMobilplånböckerHörlurarLaddareAppleSamsungSonyGoogleHuaweiKampanjer och erbjudandenFörmånerGör vår behovsanalysTelefoniFöretagsabonnemangMobiltelefonerFast telefoniBredbandFast bredbandMobilt bredbandDedikerad fiberVäxelTelefonväxelMobil växelContact CenterDigitala mötenTelefonkonferensVideokonferensMicrosoft TeamsMolntjänsterHybrid CloudInternet of ThingsDatacenterNätverkstjänsterSD-WANPrivat mobilt nät5GIT-säkerhetBrandväggIP VPNDDoS-skyddKommunikation som tjänstKonsulttjänsterUnified CommunicationBranscherSmå företagTillväxtföretagMedelstora företagStörre företagOffentlig sektorHållbarhetHållbarhet och telekomEn hållbar omställningCirkulärt företagandeKunskap och insikterSe allt innehållKundcaseRapporterGuider och handböckerWebbsändningar och kundpanelerWhitepapers och tillämpningarBloggarVarför Tele2 FöretagObegränsade kundupplevelserIt-säkerhet för ditt företagOm utfasningen av 2G- och 3G-nätenTäckning och nätTele2 i Almedalen 2024
Två män i futuristisk tunnel
Två män i futuristisk tunnel

Innovationer och samverkan driver på omställningen

I Sverige sker förändringsarbetet på många plan. Hela samhället, från regering till privatpersoner, behöver lägga om sina rutiner och beteenden för att minska trycket på planeten.

Många företag söker nya sätt att arbeta och göra affärer på. Man söker nya lösningar som lönar sig, både för miljön och den egna verksamheten. Att ställa om är avgörande också för att bevara konkurrenskraften och hålla över tid.

En viktig förutsättning för att komma framåt i förändringsarbetet är innovation. Att hitta nya produkter och tekniska lösningar, men också att vara innovativ i bredare bemärkelse. Att introducera nya idéer, våga utforska eller göra något på ett nyskapande sätt.

Innovation och hållbar utveckling

Kopplingen mellan innovation och hållbarhet blir alltmer etablerad, såväl i företagssammanhang som i samhället i stort. Majoriteten av alla högre svenska lärosäten har kursprogram inom hållbar utveckling i kombination med innovation. Det har tagits fram en ny ISO-standard för innovationsledning som hjälper företag att arbeta mer systematiskt med innovationsfrågor. På klimattoppmötet COP28 presenterade Business Sweden en svensk paviljong där representanter från näringslivet fick visa sina strategier och innovationer för att minska det egna företagets och dess värdekedjors klimatpåverkan.

Inom EU finns ett gemensamt initiativ för klimatinnovation, EIT-Climate-KIC. Deras uppdrag är att påskynda övergången till ett klimattåligt samhälle utan koldioxidutsläpp. Bland annat ansvarar de för en stor summa pengar, mellan 80 och 100 miljoner euro, som varje år delas ut till viktiga företagsinitiativ som kan förvandla innovation till konkreta klimatåtgärder.

För ett par år sedan bytte EIT-Climate-KIC taktik. Från att tidigare ha gett bidrag till enskilda initiativtagare började man stötta hela företag, städer och länder som ville testa och satsa på innovativa idéer. Förändringen berodde på en viktig insikt: Innovativa idéer förverkligas genom samverkan. Det är när människor med olika kompetenser och förutsättningar samlas runt en kreativ idé som storverk kan utföras.

Samverkan är en framgångsfaktor

På Tele2 ser vi dagligen exempel på innovationskraft hos våra egna kunder. Vi ser hur omställningen utmanar företag och verksamheter att hitta nya vägar framåt.

Ofta är digitala förutsättningar en viktig del av den hållbara omställningen, och där kan vi bidra med vår expertis. Vi vet hur viktigt det är med stabil uppkoppling, pålitligt nät och en digital infrastruktur som främjar digitaliseringen. Vi har därför ett nära samarbete med våra kunder, där vi tillsammans hittar vägar för att förverkliga deras visioner och praktiska lösningar för deras specifika behov.

När våra kunder kan koppla upp sina teknologier, idéer och processer maximeras deras affärsnytta och bidrag till samhället. Det tillåter dem att skala upp och möta både samtidens och framtidens utmaningar.