TELE2 GAMING

Logotyper Svenska Cupen och Tele2

Tele2 sponsrar Svenska Cupen

Tele2 har länge varit en del av e-sportvärlden och gaming, bland annat tack vare vårt samarbete med DreamHack. Under 2023 skrev vi ett två-årigt avtal med Fragbite som innebär att vi kommer vara en del av Svenska Cupen under 2023 och 2024.

Läs mer

Bredband 1200

Slipp lagg och störningar. Nu får du vår snabbaste uppkoppling 1200 Mbit/s för halva priset om du beställer på tele2.se. Dessutom ingår vår mest kraftfulla router med WiFi 6-teknik.

899449kr/mån i 12 mån
Köp Bredband 1200 Lån av vår allra bästa router ingår. Erbjudandet gäller för nya bredbandskunder som bor på adresser anslutna till Tele2s kabelnätverk (FiberKoax). Gäller inte för fastigheter med gruppavtal. Alternativ för dig som bor i en fastighet med FiberLAN: Bredband 1000 för 699 kr/mån i 12 mån, därefter från 899 kr/mån.

Våra hastigheter

250-300 Mbit/s

250-300 Mbit/s räcker långt till streaming, gaming och andra aktiviteter som kräver högre hastigheter. För gaming är 250-300 Mbit/s lagom för ca 1-3 enheter samtidigt.

500-600 Mbit/s

Passar hushåll där flera personer till exempel gejmar och streamar samtidigt. För gaming är 500-600 Mbit/s lagom upp till fem enheter samtidigt.

1000-1200 Mbit/s (1-1,2 Gbit/s)

Vårt snabbaste bredband där du inte behöver fundera på varken bandbredd eller latens. För gaming innebär 1000-1200 Mbit/s att du exempelvis kan bjuda in kompisarna till LAN-party hemma.

Pojke som gejmar på en dator

Vilken hastighet är bäst för gaming?

Hastigheten på ditt bredband anger hur snabbt data skickas till och från din dator eller den enhet du spelar ifrån. Beroende på hur många ni är i hushållet och hur många enheter som delar på bredbandets bandbredd ser behoven olika ut.

Flicka som har mobil i handen och står i ett hav av snabbt internet

Stolt leverantör till DreamHack

Tele2, även tidigare Com Hem, har länge varit en del av e-sportvärlden genom vår position som leverantör av ett av Sveriges snabbaste bredband. Vi hjälper e-sporten att släppa loss kraften de behöver – oavsett om det handlar om att tävla på internationell nivå eller bara för att det är kul.

Därför är vi stolta att DreamHack, som är världens största digitala party, har valt först Com Hem och numera Tele2 som strategisk partner för att leverera en hypersnabb uppkoppling. Uppkoppling som har gett alla deltagarna en stabil bredbandsanslutning på 40 Gbit/s ända sedan 2016.

Publik som jublar

Världsrekord 2018

Sommaren 2018 levererade Com Hem en internetuppkoppling med hastigheten 1,6 Tbit/s till DreamHack Summer. Hastigheten är över 13 gånger så hög som den rekordmätning (120 Gbit/s) som gjordes på DreamHack 2017.

1,6 Tbit/s motsvarar 16 000 uppkopplingar på 100 Mbit/s - den vanligaste bredbandstjänsten som Com Hem levererade till svenska hushåll för fem år sedan.

Vad är gaming?

Gaming syftar på att spela datorspel eller videospel via exempelvis en tv-spelskonsol, dator eller mobiltelefon. Spelen är ofta utformade så att du i den virutella miljön ska känna ett engagemang samt får fänglsande spelupplevelse med bland annat snygg grafik, kraftfulla ljudeffekter, realistisk fysiksimulering och AI.

Gamingindustrin är avancerad och omfattar en mängd olika teknologier och plattformar där spelaren fördjupar sig i spelupplevelesen på ett mer realistiskt sätt. Här är några exempel på gamingtekniker som blir mer och mer vanliga:

  • Virtual reality (VR) där du helt och hållet kliver in i en simulerad värld med hjälp av VR-hjälm eller headset

  • Augumented reality (AR) där datorgenererade karaktärer eller bilder placeras in i den verkliga värden

Tidigare har kraven på utrustning varit högt ställda för att du ska få bästa möjliga upplevelse, som grafik och prestanda. Men ju mer gaming flyttar från de traditionella plattformarna desto mer specificerade blir kraven utifrån vilken plattform du spelar på.

Hur mycket påverkas gaming av bredbandshastigheten?

Gejmar du mycket online är bredbandshastigheten extra viktig, framför allt för upplevelsen. När en spelare rör sig och interagerar i spelvärlden skickas data fram och tillbaka mellan spelservern och din enhet. En långsam eller instabil internetanslutning kan orsaka bland annat latens (ping), där en hög latens ofta innebär fördröjda svarstider och paketförluster. Med det menas den tid det tar för en dataförfrågan att gå från spelarens enhet till spelservern och sedan tillbaka till spelaren. Latens mäts oftast i millisekunder (ms).

Ju högre hastighet du har på ditt bredband desto snabbare kan dessa filer överföras, vilket minskar risken för lagg och frustration i hackiga rörelser i spelet.

För onlinespel, exempelvis FPS-spel (First Person Shooter) och MOBA-spel (Multiplayer Online Battle Arena) kan en långsam och instabil bredbandsuppkoppling göra så att spelet nästan blir omöjligt att spela.

Kort sagt – ju snabbare bredbandshastighet du har, desto bättre spelupplevelse får du.