Inkopplingshjälp i FiberLAN

Vad du behöver göra för att komma igång med tjänsten/tjänsterna varierar på vilket typ av FiberLan-nät du har i bostaden. Grundprincipen är samma men utrustningen kan vara av olika fabrikat och kan vara placerad på olika platser i bostaden.

Tillsammans med ditt startpaket har du fått en inkopplingsguide som visar hur du kopplar in tjänsterna på just din adress.

Tele2 FiberLAN

I bostaden finns ett antal datauttag placerade på olika platser. Datauttagen är numrerade och du hittar samma numrering på en Kopplingspanel (även kallad patchpanel) som sitter i ett Mediaskåp i din bostad. I Mediaskåpet finns även en Mediaomvandlare (även kallad Mediabox) och eventuellt en telefoniadapter.

Hur du kopplar

  • Öppna ditt Mediaskåp
  • Koppla sedan en kabel från en utgång på Mediaomvandlaren till ingången (numret på datauttaget) du vill använda på din Kopplingspanel.
  • Koppla sedan in din utrustning till det valda datauttaget och sedan ska det fungera genom att slå igång din utrustning.

Öppet FiberLAN och iTUX

När du har ett öppet FiberLAN-nät i bostaden och väljer Tele2 som leverantör fungerar det på liknande sätt som i Tele2s egna FiberLAN-nät. Skillnader kan dock förekomma så följ gärna den beskrivning ni fått från er fastighetsägare eller stadsnät. Du kan givetvis också ringa Kundservice och få hjälp med din inkoppling.

FiberLAN till villa

Bor du i ett villaområde där vi anslutit vår FiberLAN till villa-tjänst har du en Mediaomvandlare (ibland kallad Mediabox) i bostaden. Din utrustning kopplas in till det valda datauttaget i Mediaomvandlaren och sedan ska det fungera genom att slå igång din utrustning.

Har du frågor om hur du kommer igång med dina tjänster kan du kontakta vår kundservice på 90 222.

Ta reda på om du kan beställa Villafiber-tjänster och hur de installeras.

Har du en annan fråga?