Tele2 Heminstallation - installation och teknisk hjälp i hemmet

Oavsett om det handlar om att installera tjänster från Tele2 eller om du behöver hjälp med annan teknik i hemmet så kan vi komma hem till dig och fixa det du vill ha hjälp med.

Heminstallation - Hjälp att komma igång hemma

Nu kan du som kund boka Heminstallation av vår samarbetspartner Hemfixarna. Fast pris 499 kr* för Heminstallation, det här ingår:

  • Inkoppling av utrustning (bredband, tv och fast telefoni). Notera att installatören inte har med sig din utrustning utan denna skickas till dig och måste hämtas ut innan installatören kommer. Du kan spåra din försändelse via appen Mitt Tele2.
  • Anslutning av upp till fem enheter till bredband via wifi eller nätverkskabel (dator, surfplatta och mobiltelefon).
  • Driftsättning och test av tjänsterna.
  • Demonstration av tjänsterna.

Boka direkt personlig tekniker via vårt beställningsformulär på Hemfixarnas webbsida. Välj Heminstallation.
Beställ tjänsten

*Pris efter RUT-avdrag. Pris utan RUT-avdrag 998 kr.

Teknisk hjälp i hemmet

Även om det inte är våra produkter och tjänster du behöver teknisk hjälp med så kommer vi hem till dig och fixar det du behöver hjälp med. Det kan till exempel handla om hjälp med din tv-apparat, dator eller annan teknik i hemmet.

Arbetet innebär att en tekniker kommer hem till dig på en tid som passar dig, även på kvällar och helger. Första timmen kostar 499 kr*, och därefter kostar det 249 kr** per extra halvtimme.

Tjänsten utförs av vår samarbetspartner Hemfixarna. Kontakta kundservice för mer information och bokning eller boka själv en personlig tekniker via vårt beställningsformulär på Hemfixarnas webbsida. Välj Tekniksupport.
Beställ Teknisk hjälp i hemmet

*Pris efter RUT-avdrag. Pris utan RUT-avdrag 998 kr.
**Pris efter RUT-avdrag. Pris utan RUT-avdrag 498 kr.

Installation av Villafiber, Mediaomvandlare och Kabeldragning

Gäller det installationshjälpen Villafiber – operatörsbyten, utrustning så som Mediaomvandlare och kabeldragning utförs den av vår samarbetspartner Inselo.

Om du bor i villa och använder fiber hänvisar vi dig att kontakta kundservice på telefon 90 222 för bokning av Heminstallation för Villafiber – operatörsbyten.

Installera själv

För dig som vill prova själv att installera tv, bredband eller fast telefoni har vi en personligt anpassad installationshjälp i vår Installationsguide. Guiden är anpassad efter din utrustning och dina tjänster hos Tele2. Guiden fungerar lika bra i din dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Till Personlig installationsguide

Frågor och svar

Beroende på vem som utfört arbetet fakturerar antingen Inselo eller Hemfixarna. Tjänsten betalas således inte via din ordinarie faktura från Tele2.

Sedan den 1 augusti 2016 omfattas IT-tjänster i hemmet av RUT, vilket betyder att det går att göra avdrag för installationstjänster. Som kund faktureras du endast det belopp du ska betala, det vill säga summan efter avdrag. Inselo och Hemfixarna sköter rapporteringen till Skatteverket åt dig.

Mer om RUT hos Skatteverket

Vi samarbetar med:

Hemfixarna Nordic AB
Genom ett nätverk av certifierade och kontrollerade tekniker, så kallade Fixare, matchas kundens problem med lämplig Fixare i närområdet. Tillsammans med kunden bestämmer Fixaren en exakt tid för hembesöket, som ofta sker på kvällar och helger då kunden är hemma.

Inselo Installation AB
Med ett rikstäckande nätverk av kvalitetssäkrade installatörer genomför de tusentals kundbesök varje månad. Inselo riktar in sig mot konsumentmarknaden och har över 15 års erfarenhet av att leverera installationstjänster inom bland annat bredband, telefoni och TV.

Nej, våra samarbetspartners Inselo och Hemfixarna sköter rapporteringen till Skatteverket. Sen får du ett brev från Skatteverket med en bekräftelse på RUT-avdraget. Skulle du inte ha utrymme för RUT meddelar Skatteverket även det.

Har du en annan fråga?