FAMILJE­ABONNEMANG

Lägg till fler familjeabonnemang för 199 kr/mån

Välj datamängd

Alla får varsitt abonnemang med lika mycket mobildata. Ingen mobildata delas mellan abonnemangen.
Om abonnemangen
I alla våra abonnemang
Fria samtal och sms inom SverigeMobildata inom EU/EESIngen bindningstid50 GB mobildata utomlands med Obegränsad
Vill du surfa i länder som USA, Japan, och Australien? I abonnemanget Obegränsad ingår 50 GB mobildata som du kan använda inom EU/EES-länderna plus 50 GB mobildata i ytterligare 25 länder i världen. Dessutom ingår 1000 fria internationella samtalsminuter från Sverige till ca 60 länder i världen.

Hur många är ni i familjen?

Vanliga frågor om familjeabonnemang

Hur många abonnemang kan ingå i Familj och hur fungerar abonnemangen?

Antal abonnemang i Familj beror på nuvarande kreditregler, dock högst 10 st.

Ett familjeabonnemang fungerar precis som ett vanligt mobilabonnemang hos Tele2, med fria samtal, sms och mms. Varje familjeabonnemang har sin egna datamängd och när du åker utomlands ingår upp till 50 GB mobildata.

Med abonnemanget Obegränsad ingår även samtalsminuter från Sverige samt surf i 25 länder utanför EU/EES.

Vilka kan ingå i min Familj? Behöver vi bo på samma adress?

Vänner, syskon, föräldrar, grannar, kollegor - det är bara ni som väljer vem som ska ingå. Ni behöver inte bo på samma adress, men ni får en gemensam faktura som skickas till den som står som ägare av alla abonnemang. Det gäller oavsett om ni samlas som familj, sambo eller vänner.

Kan våra familjeabonnemang ha olika datamängder?

Nej, alla mobilabonnemang i Familj har alltid samma mängd mobildata. Om du ändrar datamängd i ett mobilabonnemang så ändras alla andra abonnemang också.

Mobilabonnemang i Familj består alltid av individuella abonnemang. Det innebär att ingen behöver dela sin data med någon annan.

Kan jag köpa en ny mobil till ett familjeabonnemang?

Ja det går bra att köpa ny mobil på följande sätt:

 • Online – Välj vilken mobiltelefon du vill köpa och gå vidare till kassan. Där väljer du att inte göra en ändring på ditt Tele2-abonnemang.

 • Kundservice

 • Tele2-butik

Kan jag kombinera Familj med andra rabatter?

Nej, familjeabonnemang hos Tele2 går inte att kombinera med andra typer av rabatter. 

Jag vill inte att mina barn ska få obegränsad mobildata, hur gör jag då?

Det finns många appar, både inbyggda och tredjepartsappar, som ger dig som förälder mer koll på hur dina barn använder mobilen.

Som inbyggd funktion finns Begränsningar för innehåll och integritet under Skärmtid på iOS eller Barnfilter under Google Play Butik på en Android-mobil. Skulle det inte hjälpa kan du ringa kundservice så hjälper vi dig med en lösning.

Hur fungerar Familj tillsammans med förmåner?

Har du både mobilt abonnemang och fast bredband eller tv från Tele2 och har rätt till förmånerna dubbel data och extra datakort så gäller de för alla individuella abonnemang i Familj.

För att få förmåner behöver du stå som ägare på familjeabonnemangen samt på abonnemang för fast bredband eller tv och ha abonnemang som ger rätt till förmåner. Läs mer om förmåner här.

Hur ser rabatten ut på min faktura?

För grundabonnemanget visas det ordinarie priset.

För varje abonnemang som sedan läggs till i Familj visas det ordinarie priset, rabatten, samt totalpriset för det abonnemanget (199 kr).

Exempel Ni är fem personer som har abonnemanget Obegränsad. Totala kostnaden för alla abonnemang är 1365 kronor och är beräknat på följande priser:

 • Abonnemang 1: 569 kr

 • Abonnemang 2: 199 kr

 • Abonnemang 3: 199 kr

 • Abonnemang 4: 199 kr

 • Abonnemang 5: 199 kr

Prisexemplet ovan är baserat på ordinarie priser med Familj. Eftersom du kan lägga till och ta bort abonnemang i Familj när som helst i månaden så kan beloppen på första fakturan se annorlunda ut. Vi skickar alltid fakturan i efterskott och prisjusteringen sker därför i samband med det.

Hur gör jag för att lägga till flera medlemmar i mitt familjeabonnemang?

Det går jättebra att lägga till flera medlemmar i familjeabonnemanget. Ett familjeabonnemang kan bestå av upp till 10 abonnemang.

Gör så här:

 1. Välj den datamängd du har idag och antal familjemedlemmar. Om du har ett befintligt familjeabonnemang och vill lägga till en person så väljer du två.

 2. Sedan väljer du att behålla det nummer som är huvudabonnemanget

 3. Ange ditt personnummer och mobilnumret. Du får nu en kod via sms för att verifiera att det är ditt abonnemang

 4. För den nya medlemmen kan du sedan välja att den får behålla eller få ett nytt nummer

 5. Gör klart din beställning

Vanliga frågor om mobilabonnemang

Vad innebär abonnemnaget Obegränsad?

Med abonnemanget Mobil Obegränsad surfar du obegränsat inom Sverige. Om du surfat 50 GB på en dag fyller du enkelt och kostnadsfritt på ditt datapaket med 5 GB i taget via sms. Nästa dag har du återigen 50 GB mobildata.

Surfa i fler än 60 länder med Obegränsad Ska du resa till länder inom EU/EES? Eller till länder som USA, Japan, och Australien? I abonnemanget Obegränsad ingår 50 GB mobildata som du kan använda inom EU/EES-länderna plus 50 GB mobildata i ytterligare 25 länder i världen.

Dessutom ingår 1000 fria internationella samtalsminuter från Sverige till samma länder.

Läs mer om obegränsad surf och vilka länder som ingår

Kan jag fylla på data?

Om din mobildata tar slut kan du enkelt köpa mer, så du kan fortsätta surfa tills det fylls på vid månadens slut.

All extra data som du köper går att använda i EU och EES-länderna på samma sätt som i Sverige. När du köper till extra data för Sverige och EU/EES försvinner den inte vid månadsskiftet utan finns kvar till nästa gång du behöver den i upp till 6 månader.

Gå till sidan Köp mer mobildata för att se hur du gör.

Om du ofta måste fylla på mobildata kanske det är dags att uppgradera ditt abonnemang till ett större. Överst på den här sidan ser du vilka abonnemang vi erbjuder just nu.

Kan jag surfa med 5G?

5G ingår utan extra kostnad i abonnemangen Obegränsad, 50 GB och 25 GB.

Med 5G kan du komma upp i hastigheter på upp till 1 Gbit/s och på vår täckningskarta visas aktuella platser med 5G aktiverat. För att surfa med 5G behöver du ett abonnemang där 5G ingår samt en 5G-mobil.

Läs mer om 5G Läs mer om Tele2s täckning och nät

Vad är eSIM och hur fungerar det?

eSIM är en teknik som fungerar på samma sätt som ett fysiskt SIM-kort, men är inbyggt i mobilen. De flesta nya mobiler har stöd för eSIM och kommer fungera med eSIM från Tele2.

När du köper nytt abonnemang kan du välja om du vill ha ett fysiskt SIM-kort eller digitalt eSIM. Du aktiverar eSIM i Mitt Tele2 efter att du köpt ett mobilabonnemang eller med den aktiveringskod som du har fått skickad hem till dig.

För att aktivera eSIM behöver du befinna dig i Sverige.

Vad gäller när jag reser utomlands?

Ska du resa till ett EU/EES-land? Om du åker utomlands ingår fria samtal, sms och mms inom EU/EES-länder i alla våra abonnemang. Hela surfmängden ingår också för abonnemang upp till 50 GB. Har du abonnemanget Obegränsad så ingår 50 GB mobildata per månad inom EU/EES.

Följande länder ingår i EU/EES: Belgien, Bulgarien, Cypern (exkl. norra Cypern), Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Gibraltar, Grekland, Island, Irland, Italien (inkl San Marino och Vatikanstaten), Kanarieöarna, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Åland och Österrike.

Till Frankrike räknas även Franska Guyana, Franska Västindien, Guadeloupe, Martinique, Reunion Island och Saint Martin.

Internationella samtal – samtal från Sverige Att ringa, skicka sms/mms från Sverige till ett annat land kallas för ett internationellt samtal. Detta gäller oavsett om landet du ringer/sms:ar/mms:ar till ligger inom eller utanför EU/EES.

Priser för internationella samtal, sms, mms och surf

Tips för dig som reser mycket - välj Mobil Obegränsad

Vill du surfa i länder som USA, Japan och Australien? Förutom 50 GB mobildata per månad som du kan använda inom EU/EES så får du med abonnemanget Obegränsad även 50 GB mobildata per månad som du kan använda i ytterligare 26 länder i världen.

Dessutom ingår 1000 fria internationella samtalsminuter per månad från Sverige till samma länder.

Läs mer om obegränsad surf och vilka länder som ingår

Hur mycket räcker surfen till?

Hur länge surfen (mobildatan) räcker beror såklart på vad du gör när du surfar. Några exempel:

Med Mobil 3 GB

 • Spotify - 9 tim/mån, eller

 • Netflix HD - 1 tim/mån, eller

 • Youtube HD - 2,5 tim/mån

Med Mobil 25 GB

 • Spotify - 174 tim/mån, eller

 • Netflix HD - 9 tim/mån, eller

 • Youtube HD - 21 tim/mån

Tänk också på att du säkert vill göra mer saker med din mobil än att enbart lyssna på Spotify eller titta på film!

Om din mobildata tar slut kan du enkelt köpa mer med ett sms. Gå till sidan Köp mer mobildata för att få reda på hur du gör.

Hur fungerar en nummerflytt?

När du väljer att du vill behålla ditt nuvarande mobilnummer påbörjas en nummerflytt. Den tar ca 14 dagar och du kommer få ett sms med exakt tidpunkt för flytten. Byter du från Comviq sker nummerflytten inom ca 5 vardagar.

I god tid innan nummerflytten är klar får du hem ett nytt SIM-kort från Tele2. Det nya SIM-kortet har från början ett tillfälligt nummer som sedan byts ut till ditt vanliga nummer när nummerflytten är klar. Välj själv om du vill börja använda SIM-kortet redan nu för att prova tjänsten eller vänta tills nummerflytten är klar.

Tänk på att:

 • du inte kan ha bindningstid kvar hos din nuvarande operatör,

 • även om du inte har bindningstid så har de flesta abonnemang en månads uppsägningstid,

 • om du börjar använda det nya SIM-kortet innan nummerflytten är klar kommer det se ut som att du ringer från ett annat mobilnummer,

 • om du byter från ett kontantkortsnummer måste kontantkortet vara registrerat hos din nuvarande operatör.

Vilken täckning har Tele2?

Vårt 4G-nät täcker 99,9% av Sveriges befolkning. Dessutom aktiverar vi 5G löpande på flera platser i Sverige.

Läs mer om vår täckning

Familjeabonnemang med egen mobildata

Hos oss får alla fria samtal, sms/mms och egen datamängd att surfa för. Börja med att välja ett abonnemang, lägg sedan till fler familjeabonnemang för 199 kr/månad.

Har du en 5G-mobil som till exempel Apple iPhone eller Samsung Galaxy och väljer abonnemang med 25 GB, 50 GB eller Obegränsad kan du surfa rekordsnabbt i vårt 5G-nät när du exempelvis är i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Föräldrakollen

Familjens minsta mobilanvändare kan också vara familjens storsurfare. Föräldrakollen är en kostnadsfri tilläggstjänst som spärrar abonnemang mot oväntade köp, t.ex. betalsamtal, surf utanför EU/EES och att köpa extra mobildata.

Föräldrakollen fungerar oavsett vilken mobil barnet använder, till exempel Apple iPhone, Samsung Galaxy eller Huawei.

Ring kundservice eller besök en Tele2-butik för att aktivera.