MOBIL TÄCKNING OCH NÄT

Vi täcker 99,9% av Sveriges befolkning

Sveriges första riktiga 5G-nät

Energieffektiv operatör

5G ger ännu snabbare surf

Idag finns tre olika nät i Sverige – 2G, 3G och 4G. 2G-nätet används i första hand för röstsamtal medan 3G-nätet hanterar både samtals- och datatrafik. 4G-nätet hanterar endast datatrafik och gör uppkopplingen stabil och snabb.

Nu har vi tagit nästa steg i utvecklingen och lanserat Sveriges första publika 5G-nät i över 50 kommuner runt om i Sverige.

Mer om 5GVisa alla 5G-mobiler

Få bättre täckning med tre enkla tips

Upplever du ibland att du har dålig eller ingen täckning trots att täckningskartan visar att du ska ha full täckning där du befinner dig?

Det är många faktorer som spelar in på din täckning. Det kan vara allt från vilken mobil, surfplatta eller bredbandsrouter du använder till att var i en byggnad du befinner dig i. Det kan också vara hur många personer som är uppkopplade samtidigt mot samma mast i förhållande till mastens kapacitet.

Förbättra din täckning genom att:

  • Använda handsfree

  • Låta mobilen eller miniroutern ligga fritt istället för i fickan, handen eller väskan.

  • Se till att använda mobilen utomhus – väggar, fönster och dörrar kan påverka din täckning.

Energieffektiv operatör

I början av 2017 initierade Tele2, tillsammans med Telenor, en lösning i det gemensamma 4G-nätet och lät basstationernas effektförstärkare stängas av när stationerna inte nyttjades av kund. Ett år senare har initiativet sparat cirka 2,3 miljoner kWh, vilket motsvarar den energi en BMW i3 skulle förbruka om den körde 380 varv runt jorden.

Våra delade nät gör att både utbyggnad och drift kan skötas mer kostnadseffektivt och resurssnålt, vilket gynnar både konsumenter och miljön.

Utfasning av 3G-nätet

Med start 2021 och under de kommande åren kommer vi successivt fasa ut vårt nuvarande 3G-nät. Till en början sker utfasningen långsamt och på platser med bra 2G- och 4G-täckning. Allt eftersom kommer utfasningen öka i takt. Idag använder nästan alla Tele2-kunder 4G och kommer därför inte märka av detta. För det de kunder som använder 3G aktivt idag rekommenderar vi följande:

  • Om du har mobil, router eller modem som är låst till 3G-nätet i inställningarna behöver du istället tillåta automatisk sökning efter bästa tillgängliga nät.

  • Om du har mobil, router eller modem som inte stödjer 4G är vår rekommendation att du byter till ny mobil eller ny router.

Ring över 4G-nätet

Koppla upp samtal över 4G istället för 2G och 3G för bättre ljudkvalitet.

Läs mer

Ring över WiFi

Ring över WiFi-nätet när du har sämre inomhustäckning.

Läs mer

Drift och felsök

Få information om aktuell driftstatus och tips på felsökning.

Läs mer