29 MAJ 2023

Tips inför resa utomlands

Här hittar du information och smarta tips på vad du kan tänka på när du använder mobilen utomlands.

Undvika onödiga kostnader med surfpaket

Om du vill undvika onödiga kostnader kan du välja att stänga av datatrafiken, eller roaming, och byta från 4G till 3G under "Inställningar" i din mobiltelefon. För att kunna ringa och sms:a behöver du ha övrig roaming aktiverad.

Se alla priser för mobiltelefoni i utlandet

Vi rekommenderar att du köper ett surfpaket för att ha koll på dina kostnader om du ändå vill kunna surfa när du är utomlands.

Surfa enbart på wifi-nät under resan

Då kan vi lägga in en spärr för surf utomlands på ditt abonnemang. Kontakta kundservice för att aktivera denna spärr. Spärren aktiveras när din mobiltelefon kopplar upp sig mot ett nät utomlands och avaktiveras igen när du kommit hem till Sverige och startat om din mobiltelefon.

Tips! Glöm inte att sätta på dataroaming i din mobiltelefon när du är i ett annat EU/EES-land för att kunna utnyttja mobildatan i ditt abonnemang.

Aktivera kostnadskontroll

Har du fått ett sms om uppnådd beloppsgräns för data/maxtak? För att skydda våra kunder mot höga kostnader är funktionen “Kostnadskontroll för data i utlandet” aktiverad på alla våra abonnemang. Det innebär att en spärr aktiveras när du uppnått den beloppsgräns som är satt för data i utlandet. Du får då ett sms där du kan välja att nollställa saldot igen för att surfa vidare.

Mer om kostnadskontroll

Telefonsvarare utomlands

Du kan enkelt använda din telefonsvarare (röstbrevlåda) när du är utomlands men tänk på att det kostar pengar att ta emot samtal till din röstbrevlåda när du reser utanför EU.

Mer om telefonsvarare (röstbrevlåda)