Tips inför resa utomlands

Här hittar du information och smarta tips på vad du kan tänka på när du använder mobilen utomlands.

Surfa enbart på wifi-nät under resan

Då kan vi lägga in en spärr för surf utomlands på ditt abonnemang. Spärren aktiveras när din mobiltelefon kopplar upp sig mot ett nät utomlands och avaktiveras igen när du kommit hem till Sverige och startat om din mobiltelefon.

Kontakta kundservice på telefon 90 222 (från utlandet +46 (0)772 25 25 25) för att aktivera denna spärr. Samtalskostnaden till kundservice motsvarar ett samtal till Sverige från det land du befinner dig i.

Tips! Glöm inte att sätta på dataroaming i din mobiltelefon när du är i ett annat EU/EES-land för att kunna utnyttja mobilsurfen i ditt abonnemang.

Aktivera kostnadskontroll

Har du fått ett sms om uppnådd beloppsgräns för data/maxtak? För att skydda våra kunder mot höga kostnader är funktionen “Kostnadskontroll för data i utlandet” aktiverad på alla våra abonnemang. Det innebär att en spärr aktiveras när du uppnått den beloppsgräns som är satt för data i utlandet. Du får då ett sms där du kan välja att nollställa saldot igen för att surfa vidare.

Mer om kostnadskontroll

Telefonsvarare utomlands

Du kan enkelt använda din telefonsvarare (röstbrevlåda) när du är utomlands men tänk på att det kostar pengar att ta emot samtal till din röstbrevlåda när du reser utanför EU.

Dessutom tillkommer en kostnad motsvarande priset för ett vanligt samtal från det land du befinner dig i till Sverige när du lyssnar av röstbrevlådan.

Mer om telefonsvarare (röstbrevlåda)

Prislista till utlandet

Se alla priser för mobiltelefoni i utlandet

Välj ett land i listan nedan för att se alla priser till och i det landet samt om det finns några datapaket som gäller just där.

Vi rekommenderar att du köper ett datapaket för att ha koll på dina kostnader om du ändå vill kunna surfa när du är utomlands.

Nödnumret 112

112 är det gemensamma nödnumret i Sverige och alla EU-länderna. Det är kostnadsfritt att ringa 112 i hela EU. Du ska endast ringa det numret när du befinner sig i en nödsituation som kräver en snabb hjälp från ambulans, räddningstjänst, polis, flyg-, sjö-, fjällräddning, jourhavande präst eller giftinformation.

Här finns mer information