Ring och surfa som hemma inom EU och EES

Här sammanfattar vi hur du använder mobilen när du reser till ett annat EU/EES-land samt vilka länder som ingår i EU/EES.

Använd mobilen som hemma,
även när du är borta

Sluta oroa dig för höga kostnader när du använder mobilen i andra EU- och EES-länder, inklusive Norge och Island. Med alla våra abonnemang, både nya och befintliga, kan du ringa, skicka sms och mms på samma villkor som hemma i Sverige.

Du kan dessutom surfa upp till 50 GB när du är på resa i ett annat EU/EES-land, utan extra kostnad.   

Internationella samtal – samtal från Sverige
Att ringa, skicka sms/mms från Sverige till ett annat land i EU/EES kallas för ett internationellt samtal. Dessa typer av samtal ingår inte i EU-regleringen utan hanteras på samma sätt som det gör idag, enligt ordinarie prislista. 

Tjej med mobiltelefon

Surfpaket och priser

Surfa som vanligt även inom EU/EES
Du använder din surf i abonnemanget precis som vanligt i Sverige och i andra EU- och EES-länder. Med abonnemanget Obegränsad ingår obegränsad surf i Sverige och 50 GB inom EU/EES samt 50 GB i ytterligare ett ett antal länder i världen.

Om du köper extra data
Extra data som du köper till kan användas både i Sverige och i andra EU/EES-länder.

Så här fungerar våra abonnemang inom EU/EES
Våra abonnemang är till för dig som i första hand bor i Sverige. Den surf som ingår i ditt abonnemang gäller om du befinner dig utomlands under en begränsad tid. Om du befinner dig i andra EU/EES-länder ofta och surfar mer i det mobila nätet (ej wifi) där än hemma i Sverige kan vi komma att ta ut en extra avgift. Detta blir aktuellt först om du har befunnit dig i annat EU/EES-land och mobilsurfat under en sammanhållande period på mer än 16 veckor. I det fall det blir aktuellt så skickar vi alltid ett sms med mer information.

Våra aktuella abonnemang inklusive surf inom EU/EES

  • 3 GB (använd all surf i EU/EES) – 219 kr/mån
  • 12 GB (använd all surf i EU/EES) – 279 kr/mån
  • 25 GB (använd all surf i EU/EES) – 369 kr/mån
  • 50 GB (använd all surf i EU/EES) – 429 kr/mån
  • Obegränsad (obegränsad data i Sverige, 50 GB utomlands) – 569 kr/mån

Vilka länder ingår i EU/EES?

I EU/EES ingår följande länder
Belgien, Bulgarien, Cypern (exkl. norra Cypern), Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Franska Västindien, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Island, Italien, Kanarieöarna, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Reunion Island, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Åland och Österrike.

Bra att veta:

Länder i Europa som inte ingår i EU/EES
Albanien, Andorra, Armenien, Azerbajdzjan, Bosnien, Färöarna, Guernsey, Isle of Man, Jersey, Kosovo, Makedonien, Moldavien, Monaco, Montenegro, San Marino, Serbien, Schweiz, Ukraina, Vatikanstaten, Vitryssland, Turkiet och Ryssland.

När du befinner dig på båt eller i flygplan
Om du befinner dig på en båt eller ett flygplan och blir uppkopplad via satellit så räknas det användandet inte som inom ett EU/EES-land utan går under prislistan för satellit flygplan och båt

Obegränsad + surfpaket utomlands

I vårt bästa abonnemang Obegränsad får du ännu mer frihet, både när du är utomlands och när du ringer till andra länder från Sverige. Bland annat ingår 50 GB mobildata i alla EU/EES-länder samt i ytterligare ett antal länder i världen