FöretagsabonnemangMobilt bredbandFast bredbandBredband via 5GeSIMMobiltelefonerSurfplattorSmartwatchesTillbehörMobilskal och skyddMobilplånböckerHörlurarLaddareAppleSamsungSonyGoogleHuaweiKampanjer och erbjudandenFörmånerGör vår behovsanalysTelefoniFöretagsabonnemangMobiltelefonerFast telefoniBredbandFast bredbandMobilt bredbandDedikerad fiberVäxelTelefonväxelMobil växelContact CenterDigitala mötenTelefonkonferensVideokonferensMicrosoft TeamsMolntjänsterHybrid CloudInternet of ThingsDatacenterNätverkstjänsterSD-WANPrivat mobilt nät5GIT-säkerhetBrandväggIP VPNDDoS-skyddKommunikation som tjänstKonsulttjänsterUnified CommunicationBranscherSmå företagTillväxtföretagMedelstora företagStörre företagOffentlig sektorHållbarhetHållbarhet och telekomEn hållbar omställningCirkulärt företagandeKunskap och insikterSe allt innehållKundcaseRapporterGuider och handböckerWebbsändningar och kundpanelerWhitepapers och tillämpningarBloggarVarför Tele2 FöretagObegränsade kundupplevelserIt-säkerhet för ditt företagOm utfasningen av 2G- och 3G-nätenTäckning och nätTele2 i Almedalen 2024
Jorden blåtonad svart himmel
Jorden blåtonad svart himmel

Utrullningen av 5G fortsätter

Läs om Tele2s arbete för att erbjuda 5G till Sveriges befolkning

Tele2s och Telenors gemensamma nätbolag Net4Mobility intensifierade utrullningen av 5G under 2023, med ambitionen att nå 90 procent av befolkningen innan slutet av 2024. Operatörerna fortsätter även att modernisera 4G-nätet, där kapaciteten ökar med upp till 200–300 procent, samt utökar antalet basstationer med 60 procent för både 4G och 5G.

– Utbyggnaden av 5G är den största nätmodernisering som vi gjort för våra användare. Den här satsningen kommer inte bara att ge ett 5G-nät i världsklass, utan också ett mycket bättre 4G-nät, säger Björn Lindberg, Head Mobile Radio på Tele2.

I dag är Tele2s utbyggnad av 5G påbörjad i över 240 kommuner, och ännu fler städer och orter. Med rätt förutsättningar kan nu större delen av Sveriges befolkning se fram emot 5G-täckning. Vår utrullningstakt är extremt hög och för varje vecka som går utökas vårt täckningsområde över hela Sverige.

5G kommer innebära en snabbare, säkrare och mer pålitlig mobiluppkoppling som är mer klimatsmart än tidigare tekniker. Det blir möjligt att hantera fler uppkopplade enheter samtidigt, i allt från smarta städer till smarta sommarstugor och är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta utveckla framtidens samhälle.