Mobilabonnemang

Skaffa eSIM med Tele2

Du som är eller blir kund hos Tele2 kan nu skaffa eSIM till din iPhone eller Samsung Galaxy Watch.

 Förenkla surf, sms och samtal utomlands

Kombinera jobb- och privatabonnemanget i en telefon

 Minskad miljöpåverkan med eSIM

Så här gör du för att få eSIM

eSIM till Galaxy Watch

För dig som är Tele2-kund:

 1. Ladda ner Galaxy Wearable-appen till din Samsungtelefon. Här kan du köpa Galaxy Watch om du inte redan har en.
 2. Koppla ihop din Samsungmobil med klockan via appen. 
 3. Klicka på Beställ tilläggsabonnemang eller Mobilnätverk > Beställ tilläggsabonnemang.
 4. Efter beställning så laddas profilen ner till klockan och klockan startas om.
 5. Under tiden laddas eSIM-abonnemanget på din klocka, detta kan ta några minuter. 

eSIM till Samsung Galaxy Watch kostar 39 kr/mån och läggs på samma faktura som ditt mobilabonnemang. 

Inte Tele2-kund ännu? Då behöver du först beställa ett mobilabonnemang hos oss. Det gör du här: mobilabonnemang hos Tele2. Följ sedan instruktionerna ovan.

eSIM till mobiltelefon

För dig som är Tele2-kund:

 1. Du behöver en mobil som stödjer eSIM. I vårt sortiment innebär det modellerna: Apple iPhone XS, XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max.
 2. Besök närmaste Tele2-butik eller kontakta kundservice för att byta ut ditt fysiska SIM-kort och aktivera eSIM.* Det är helt kostnadsfritt!

Inte Tele2-kund ännu? Gör så här:

 1. Välj ett mobilabonnemang här.
 2. I kassan väljer du alternativet eSIM som typ av SIM-kort. Därefter får du en QR-kod hemskickat till dig som du skannar med din mobilkamera. Med ett par enkla steg är sedan ditt eSIM installerat.

Bytet från fysiskt SIM-kort till eSIM är helt kostnadsfritt. 

Varför eSIM?

 • 2 abonnemang i 1 mobil


  Ha en mobil till både privat- och företagsabonnemanget. Alla inställningar görs i samma mobil. Du kan till exempel lägga till/ta bort eSIM eller ställa in vilket av dina nummer du vill använda till vilka kontakter.

 • Sudda ut gränserna


  Är du utanför EU/EES finns många surfpaket att köpa till. Behöver du ringa många samtal? Har du eSIM i mobilen kan du enkelt köpa ett lokalt kontantkort som är laddat med pengar och använda det i din vanliga mobil.

 • Vattentätt på riktigt


  Förr var vi noga med alltid använda wifi för att inte slösa på gigabyten. Idag slösar vi mer än gärna, och kopplar upp ännu fler prylar. Samtidigt blir vi mer aktiva utomhus och använder gps:en på cykel-, jogging- eller fjällturen. Med färre portar, t.ex. den för SIM-kortet, som kan orsaka vattenskador kommer vi mycket närmare vattentätt än tidigare.

Vad är eSIM?

eSIM – ny standard

eSIM är en ny teknologi som fungerar på samma sätt som ett fysiskt SIM-kort, men är inbyggt i enheten – på en betydligt mindre yta.

Den nya standarden eSIM (embedded SIM) betyder att SIM-kortets funktionalitet byggs in i mobiler, surfplattor och andra uppkopplade enheter. En viktig fördel är att det också blir enklare att koppla upp mindre enheter som inte har plats för vanliga SIM-kort, till exempel smartklockor, termostater, larmkomponenter och mycket annat som tillhör Internet of Things.
 

Bakgrund till SIM-kort

Ett SIM-kort (förkortningen står för Subscriber Identity Module) är i princip ett ID-kort för mobilnätet som innehåller ett unikt nummer. Ett SIM-kort är ett måste för att du ska kunna koppla upp dig på mobilnätet. Numret används först och främst för att välja operatör, men också av operatören för att ta reda på vilken användare du är och vilka tjänster som ska ingå i ditt abonnemang.

SIM-kort kan även lagra kontakter och SMS, men det är funktioner som sällan används i moderna mobiler eftersom de tagits över av mjukvaran.

Tekniken har funnits med sedan 1990-talet och har egentligen inte förändrats sedan dess, utöver själva formatet. Tidiga mobiler hade plats för SIM-kort i kreditkortsstorlek, medan nyare mobiler använder de mindre formaten micro- och nano-SIM. Korten har alltså blivit smidigare, men andra nackdelar lever kvar.
 

eSIM – upplevelser i framtiden

eSIM bäddar verkligen för en spännande framtid. Tekniken har funnits ett tag och sommaren 2018 var Tele2 först ut att lansera Windowsdatorer tillsammans med eSIM. Men nu när eSIM finns tillgängligt till bredare publik hos mobiloperatörer öppnas framtiden upp och utvecklingen av uppkopplade enheter kan ta fart på riktigt. När utrymmet för det fysiska SIM-kortet försvinner med tiden kan våra mobiler kanske bli ännu tunnare, få ännu bättre prestanda och helt enkelt ge oss ännu grymmare upplevelser. 

Smartklockan lämnar mobilen hemma 

Slipp ansluta smartklockan till mobilen eller hantera fysiska SIM-kort. Istället får klockan en egen uppkoppling direkt till mobilnätet. Ta emot meddelanden, svara på samtal (gäller ej alla smartklockor) och använd gps:en även om du har lämnat mobilen hemma. 

Bättre miljö och enklare för dig

Tack vare eSIM minskar vi vår miljöpåverkan eftersom det fysiska SIM-kortet inte behöver produceras, lagerhållas och skickas ut med post. 

I vårt liv förväntar vi oss att allt ska gå snabbt. Mobilnätet, enhetens prestanda och att komma igång, för att nämna några. Slipp ta reda på vilken storlek på SIM-kort du ska trycka ut. Slipp leta reda på nålen som öppnar luckan. Det där tar vi hand om!