eSIM

Tele2 erbjuder eSIM till de senaste iPhonemodellerna, Motorola Razr samt smartklockorna Apple Watch och Samsung Galaxy Watch. Här kan du även läsa mer om vad eSIM är och vad det används till.

eSIM Apple

eSIM till Appleprodukter

Tele2 erbjuder sina kunder eSIM till iPhone och Apple Watch. Bytet från fysiskt SIM-kort till eSIM är helt kostnadsfritt. 

eSIM till iPhone och Apple Watch: om du är Tele2-kund går du vidare här: skaffa eSIM till Apple-produkter. Vill du skaffa ett abonnemang till din Apple Watch kan du läsa om hur du går tillväga på samma länk.

Inte Tele2-kund ännu? Välj ett mobilabonnemang här. I kassan väljer du alternativet eSIM som typ av SIM-kort. Därefter får du en QR-kod hemskickat till dig som du skannar med din mobilkamera. Med ett par enkla steg är sedan ditt eSIM installerat.

Varför eSIM till mobilen?

2 abonnemang i 1 mobil

Ha en mobil till både privat- och företagsabonnemanget. Alla inställningar görs i samma mobil. Du kan till exempel lägga till/ta bort eSIM eller ställa in vilket av dina nummer du vill använda till vilka kontakter.

Sudda ut gränserna

Är du utanför EU/EES finns många surfpaket att köpa till. Behöver du ringa många samtal? Har du eSIM i mobilen kan du enkelt köpa ett lokalt kontantkort som är laddat med pengar och använda det i din vanliga mobil.

Vattentätt på riktigt

Förr var vi noga med alltid använda wifi för att inte slösa på gigabyten. Idag slösar vi mer än gärna, och kopplar upp ännu fler prylar. Samtidigt blir vi mer aktiva utomhus och använder gps:en på cykel-, jogging- eller fjällturen. Med färre portar, t.ex. den för SIM-kortet, som kan orsaka vattenskador kommer vi mycket närmare vattentätt än tidigare.

eSIM – ny standard

eSIM är en ny teknologi som fungerar på samma sätt som ett fysiskt SIM-kort, men är inbyggt i enheten – på en betydligt mindre yta.

Den nya standarden eSIM (embedded SIM) betyder att SIM-kortets funktionalitet byggs in i mobiler, surfplattor och andra uppkopplade enheter. En viktig fördel är att det också blir enklare att koppla upp mindre enheter som inte har plats för vanliga SIM-kort, till exempel smartklockor, termostater, larmkomponenter och mycket annat som tillhör Internet of Things.

Bakgrund till SIM-kort

Ett SIM-kort (förkortningen står för Subscriber Identity Module) är i princip ett ID-kort för mobilnätet som innehåller ett unikt nummer. Numret används först och främst för att välja operatör, men också av operatören för att ta reda på vilken användare du är och vilka tjänster som ska ingå i ditt abonnemang.

SIM-kort kan även lagra kontakter och SMS, men det är funktioner som sällan används i moderna mobiler eftersom de tagits över av mjukvaran. Tidiga mobiler hade plats för SIM-kort i kreditkortsstorlek, medan nyare mobiler använder de mindre formaten micro- och nano-SIM.

eSIM – upplevelser i framtiden

eSIM bäddar verkligen för en spännande framtid. Tekniken har funnits ett tag och sommaren 2018 var Tele2 först ut att lansera Windowsdatorer tillsammans med eSIM. Men nu när eSIM finns tillgängligt till bredare publik hos mobiloperatörer öppnas framtiden upp och utvecklingen av uppkopplade enheter kan ta fart på riktigt. När utrymmet för det fysiska SIM-kortet försvinner med tiden kan våra mobiler kanske bli ännu tunnare, få ännu bättre prestanda och helt enkelt ge oss ännu grymmare upplevelser.

Bättre miljö och enklare för dig

Tack vare eSIM minskar vi vår miljöpåverkan eftersom det fysiska SIM-kortet inte behöver produceras, lagerhållas och skickas ut med post.

I vårt liv förväntar vi oss att allt ska gå snabbt. Mobilnätet, enhetens prestanda och att komma igång, för att nämna några. Slipp ta reda på vilken storlek på SIM-kort du ska trycka ut. Slipp leta reda på nålen som öppnar luckan. Det där tar vi hand om!