eSIM

Tele2 erbjuder eSIM istället för fysiskt SIM-kort till alla mobiler och smartklockor som har stöd för det. Här kan du även läsa mer om vad eSIM är och vad det används till.

eSIM till mobiltelefoner

De flesta premiummobilerna som släpps nu har stöd för eSIM och kommer automatiskt fungera med eSIM från Tele2. Om den mobiltelefon du vill köpa har eSIM får du veta det när du går vidare med ditt köp. 

Vill du byta ditt fysiska SIM-kort till eSIM? 
Det är enkelt och kostnadsfritt att byta ut ditt fysiska SIM-kort. Först behöver du en mobiltelefon och ett mobilabonnemang som stöder eSIM. Sedan besöker du närmaste Tele2-butik eller kontaktar kundservice så hjälper de dig med. 

eSIM Samsung
eSIM Samsung

eSIM till smartklockor

Har du mobilabonnemang från Tele2 och funderar på att köpa en smartklocka? Då kan du teckna vårt tilläggsabonnemang för klocka för 49 kr/mån som innebär att du också kan använda klockan att ringa, sms:a och surfa med även när mobilen inte är i närheten.

Smartklockorna Apple Watch Series 3 (cellular) och senare samt Samsung Galaxy Watch har båda stöd för eSIM och tilläggsabonnemanget för klocka

Varför eSIM till mobilen?

2 abonnemang i 1 mobil
Ha en mobil till både privat- och företagsabonnemanget och gör alla inställningar från en mobil. Du kan till exempel lägga till/ta bort eSIM eller ställa in vilket av dina nummer du vill använda till vilka kontakter.

Sudda ut gränserna
Är du utanför EU/EES finns många surfpaket att köpa till. Behöver du ringa många samtal? Har du eSIM i mobilen kan du enkelt köpa ett lokalt kontantkort som är laddat med pengar och använda det i din vanliga mobil.

Vattentätt på riktigt
Förr var vi noga med alltid använda wifi för att inte slösa på gigabyten. Idag slösar vi mer än gärna, och kopplar upp ännu fler prylar. Samtidigt blir vi mer aktiva utomhus och använder gps:en på cykel-, jogging- eller fjällturen. Med färre portar, t.ex. den för SIM-kortet, som kan orsaka vattenskador kommer vi mycket närmare vattentätt än tidigare.

eSIM – ny standard

eSIM är en ny teknologi som fungerar på samma sätt som ett fysiskt SIM-kort, men är inbyggt i enheten – på en betydligt mindre yta.

Den nya standarden eSIM (embedded SIM) betyder att SIM-kortets funktionalitet byggs in i mobiler, surfplattor och andra uppkopplade enheter. En viktig fördel är att det också blir enklare att koppla upp mindre enheter som inte har plats för vanliga SIM-kort, till exempel smartklockor, termostater, larmkomponenter och mycket annat som tillhör Internet of Things.

Bakgrund till SIM-kort

Ett SIM-kort (förkortningen står för Subscriber Identity Module) är i princip ett ID-kort för mobilnätet som innehåller ett unikt nummer. Numret används först och främst för att välja operatör, men också av operatören för att ta reda på vilken användare du är och vilka tjänster som ska ingå i ditt abonnemang.

SIM-kort kan även lagra kontakter och SMS, men det är funktioner som sällan används i moderna mobiler eftersom de tagits över av mjukvaran. Tidiga mobiler hade plats för SIM-kort i kreditkortsstorlek, medan nyare mobiler använder de mindre formaten micro- och nano-SIM.

eSIM – upplevelser i framtiden

eSIM bäddar verkligen för en spännande framtid. Tekniken har funnits ett tag och sommaren 2018 var Tele2 först ut att lansera Windowsdatorer tillsammans med eSIM. Men nu när eSIM finns tillgängligt till bredare publik hos mobiloperatörer öppnas framtiden upp och utvecklingen av uppkopplade enheter kan ta fart på riktigt. När utrymmet för det fysiska SIM-kortet försvinner med tiden kan våra mobiler kanske bli ännu tunnare, få ännu bättre prestanda och helt enkelt ge oss ännu grymmare upplevelser.

Bättre miljö och enklare för dig

Tack vare eSIM minskar vi vår miljöpåverkan eftersom det fysiska SIM-kortet inte behöver produceras, lagerhållas och skickas ut med post.

I vårt liv förväntar vi oss att allt ska gå snabbt. Mobilnätet, enhetens prestanda och att komma igång, för att nämna några. Slipp ta reda på vilken storlek på SIM-kort du ska trycka ut. Slipp leta reda på nålen som öppnar luckan. Det där tar vi hand om!

Kom igång med eSIM

Har du fått hem en QR-kod från oss? Här får du hjälp att komma igång med eSIM till mobiltelefoner från Samsung, Apple, Huawei och Motorola.