WiFi – surfa trådlöst i hemmet

WiFi innebär att du surfar trådlöst istället för att koppla in en nätverkskabel i din dator. Du kan dessutom ansluta din mobil, surfplatta eller andra enheter till samma bredbandsuppkoppling. WiFi möjliggör också för andra smarta tekniker i hemmet, där du med mobilen kan kommunicera till exempel med smarta högtalare och assistenter, kylskåpet och larmsystemet.

Väljer du bredband från Tele2 erbjuder vi alltid en trådlös router tillsammans med abonnemanget.

Se vilket bredband du kan få

Hur fungerar WiFi?

En router använder trådlösa radiovågor för att skicka ut information till alla anslutna enheter. Tack vare internationella branschstandarder har trådlösa nätverk blivit enkla att använda och antalet produkter som anslutas till internet har de senaste åren ökat kraftigt. Tekniken för WiFi och routrar genomgår ständigt tester och certifieringar för att leva upp till de krav på funktionalitet och säkerhet som marknaden kräver.

Trådlös och trådbunden uppkoppling

Det finns flera fördelar med en trådlös uppkoppling. Bland annat slipper du kablar och sladdar vilket gör att du kan röra dig fritt hemma när du använder internet. Nackdelen med trådlös uppkoppling är dock att den kan störas av tjocka väggar, andra typer av elektronisk uppkoppling eller andra trådlösa nätverk i byggnaden. Det gör att du inte kan förvänta dig att få lika snabb och stabil hastighet som med en trådbunden uppkoppling.

Mbit/s, MB eller MB/s

Läs mer om vad Mbit/s innebär och vad det är för skillnad mellan Mbit/s, MB och MB/s.

Ned- och uppström

I samband med hastigheter pratar vi ofta om ned- och uppström. Vad innebär det? Här reder vi ut begreppen.

Jämför bredband

Fiber (FiberKoax och FiberLAN), ADSL eller mobilt bredband. Beroende på var du bor finns det olika typer av uppkopplingar för ditt bredband.

Surfa säkert på internet

För att skydda dig och din personliga information på internet har vi tagit fram några allmänna och konkreta tips.

Beställ bredband

Våra bredband