Nu kan alla nå varandra på Svenska Mässan

Läs kundcaset här

Redan 1918 invigde Gustaf V den första mässan i Göteborg. Det som senare skulle bli Svenska Mässan inhystes då i närliggande skolbyggnader, men sedan dess har man vuxit – och det ordentligt. Svenska Mässan står varje år värd för ett trettiotal mässor och hundratals mindre konferenser och kongresser. I koncernen ingår även hotellet Gothia Towers, som med sina 704 rum är Nordens tredje största. Varje år tar Svenska Mässan emot en dryg miljon besökare.

Mässan är en mötesplats mitt i centrala Göteborg, där alla utställare och besökare ska ha tillgång till allt de behöver på en och samma plats. För att den kombinationen ska gå ihop krävs kommunikation och mobilitet.

Mobil kommunikation i fokus

- Mitt jobb blir mer och mer fokuserat på mobilitet, berättar it-chef Fredrik Mellbin. Våra gäster och besökare ställer höga krav på mobiltäckning och kapacitet avseende WiFi och 4G.

Alla de 550 personer som arbetar på Svenska Mässan har numera en egen jobbmobil. Dessutom har man köpt växellösningen Mobile Extension (MEX) och datanät med redundans från Tele2 Företag.

Personalen, som är i ständig rörelse, är nu nåbar hela tiden. Dessutom får besökarna sina höga krav på mobiltäckning och WiFi uppfyllda. 

- Egentligen har vi inga fasta telefoner kvar längre, bara i vissa call centers. Det är en naturlig del i vår verksamhet att vara mobila och att ha telefonen med sig, avslutar Fredrik Mellbin.

Lösningar

Svenska Mässan har dessa lösningar från Tele2 Företag: 

Mobiltelefoner 

Abonnemang 

Mobilt bredband

Växellösningen Mobile Extension 

Lösningar

Svenska Mässan har dessa lösningar från Tele2 Företag: 

Mobiltelefoner 

Abonnemang 

Mobilt bredband

Växellösningen Mobile Extension