Kom igång med autogiro

Hos oss kan du välja själv hur du vill betala dina fakturor. Väljer du autogiro dras summan automatiskt varje månad. Med autogiro slipper du kostnaden för pappersfaktura.

Beställ autogiro

Signera med BankID

Nu har det blivit enklare att beställa autogiro. Fyll i formuläret direkt på webben och signera med BankID. Vid beloppsförändring meddelar vi dig via mejl.

Tänk på!

  • Observera att det digitala beställningsformuläret inte går att skriva ut.
  • Du kan också beställa autogiro via din internetbank, sök då efter Tele2 som mottagare.
  • Om du inte har möjlighet att signera med BankID kan du besöka ditt närmsta bankkontor alternativt ringa din telefonbank.

Efter beställning

Tar upp till tio dagar

Det kan ta upp till tio arbetsdagar för en autogiroanmälan att behandlas beroende på vilket sätt du väljer att anmäla på.

Var uppmärksam på att eventuella pappersfakturor ska betalas som vanligt till dess att ditt autogiro kommit igång.

Hur mycket dras från mitt konto?

Vi kommer att dra kostnaden för ditt abonnemang varje månad. Med autogiro slipper du faktureringsavgift.

Om du använder vår fasta telefonitjänst kommer summan som dras varje månad att variera på grund av dina samtalsavgifter. Samtalsspecifikation över dina ringda samtal hittar du digitalt på Mitt Tele2 på webben och i appen.

Frågor och svar

Du hittar ditt kundnummer på följande ställen:

  • din orderbekräftelse
  • din faktura
  • Mitt Tele2

Finshark är en Svensk tjänsteleverantör av betallösningar som ger oss möjligheten att låta våra kunder logga in mot sin bank och välja vilket konto man vill använda för sin autogirodragning, istället för att manuellt fylla i sina uppgifter.

Byte av konto inom samma bank: Hos många banker kan man själv byta konto för autogiro via internetbanken. Läs mer vad som gäller på din banks webbsida eller kontakta din bank för mer information.

Byte av bank men vill ha kvar mina medgivande till autogiro: Om du vill byta till ett konto i ny bank hänvisar vi dig att kontakta din nya bank, så hjälper banken dig att flytta över medgivandena till autogirot från din gamla bank.

Du kan avsluta ditt autogiro eller e-faktura via din internetbank eller genom att kontakta din bank.

Vi skickar fakturan minst tio dagar innan förfallodagen, som är någon av de sista vardagarna i månaden.

Logga in på Mitt Tele2 för att se dina fakturor.

Alla telefonikunder får en samtalsspecifikation för samtal men vi har slutat att skicka ut dem tillsammans med fakturan som skickas med post, istället visas specifikationerna digitalt på Mitt Tele2 på webben och i appen.

Väljer du att betala via e-faktura ser du även samtalsspecifikationen tillsammans med fakturan hos din Internetbank.

Logga in på Mitt Tele2 för att se dina samtalsspecifikationer.

Vi skapar våra fakturor i början av varje månad. Har du fått en faktura hemskickad trots att du har autogiro eller e-faktura kan det bero på att fakturan skapats innan ditt autogiro eller din e-fakturering registrerades hos oss.

Ja, om du betalar via faktura som skickas per post tillkommer ett tillägg för fakturan i form av en faktureringsavgift på 59 kr. Faktureringsavgiften täcker våra kostnader för fakturautskrift och porto.

Du sparar 708 kr per år om du istället väljer att betala via autogiro eller e-faktura. Läs mer om hur du beställer autogiro och e-faktura.

Har du en annan fråga?