Byt in din gamla mobil

Vi erbjuder möjligheten att sänka din månadskostnad och låta din gamla mobil få ett nytt liv på en annan marknad. När du lämnar in gamla mobil och samtidigt köper en ny får du värdet i rabatt på den nya mobilen.

Värdering av din gamla mobil

Mobilens värde beror på modell och skick och kan variera från dag till dag. Värdet vid värderingstillfället gäller under förutsättning att mobilens skick stämmer överens med vår bedömning.

Ta med din gamla mobil till en av våra Tele2-butiker. Där kan en av våra butiksmedarbetare hjälpa dig med rätt värdering. Du kan också värdera och byta in din gamla mobil när du köper en ny mobil i vår webbshop.

Kolla in våra mobiler.

Återvinning av gamla mobiler

Alla mobiler som vi får in återvinns. På vilket sätt beror på modell och skick. Om din mobil är fullt fungerande säljs den vidare och får ett nytt liv på en annan marknad. Är den i sämre skick plockas den isär och säljs antingen vidare i delar eller materialåtervinns.

Frågor och svar

Du behöver:

  • Spara all information och allt innehåll som du vill ha kvar från din gamla mobil, t ex foton, kontakter och andra viktiga filer och dokument. Tele2 är inte ansvarig för skada, förlust av eller raderad data på mobilen som byts in.
  • Fabriksåterställa mobilen. Det gör du genom mobilens inställningar.
  • Om du byter in en iPhone ska iCloud vara avaktiverad innan du lämnar in den. Tar du inte bort iCloud är mobilen alltid värd 0 kr och kommer returneras tillbaka till dig. Gå till Inställningar > iCloud. Tryck sedan på Logga ut längst ned på skärmen (Radera konto i iOS 7 och tidigare).

Se alla instruktioner i Byt in din mobil - Checklista.
Tänk på att endast lämna in mobiltelefonen, utan tillbehör och originalkartong.

Du kan byta in dina gamla mobiler i våra Tele2-butiker, genom att kontakta kundservice eller när du köper ny mobil i vår webbshop.

Tele2 gör en kontroll mot en internationell databas där alla stulna mobiltelefoner registreras. Skulle mobilen vara stulen så kommer inte inbytet att gå igenom.

Inbytet behöver göras i samband med köpet och kan ej göras i efterhand.

Nej, mobilen behöver inte vara köpt hos Tele2.

Har du en annan fråga?