Om mobiltelefoni i utlandet

Här hittar du information om vad som gäller när du ringer utomlands från Sverige, samt när du ringer, skickar sms eller surfar och är i utlandet.

Vad det kostar att ringa, sms:a och surfa till, från och inom ett land ser du på sidan Priser för utlandet.

Ringa och surfa som hemma inom EU/EES

Med alla våra abonnemang kan du ringa, skicka sms och mms på samma villkor som hemma i Sverige.

Har du ett abonnemang med upp till 50 GB surf kan du använda hela den datamängden när du befinner dig i ett annan EU/EES-land. Har du abonnemang med obegränsad datamängd i Sverige kan du använda upp till 50 GB per månad inom EU/EES.

Att ringa och surfa som hemma inom EU/EES är främst till för den som bor i Sverige men som tillfälligt befinner sig i ett annat land. Om du, under en sammanhållande period på mer än 16 veckor, surfar mer i mobila nät i andra EU-/EES-länder än vad du gör i mobila nät hemma i Sverige kan vi komma att ta ut en extra avgift. Om det blir aktuellt så skickar vi alltid ett sms med mer information.

Kostnader för röstbrevlåda

Om du befinner dig utanför EU/EES så betalar du även när någon lämnar meddelande i din röstbrevlåda. Du kan slå av röstbrevlådan när du befinner dig utanför EU/EES.

Läs mer om röstbrevlåda

Frågor och svar

Om du befinner dig på båt eller flygplan kan uppkoppling ske mot satellit.

I dessa fall gäller prislistan för uppkoppling mot satellit.

I samband med Brexit valde vi att behålla fri roaming i Storbritannien trots att våra kostnader ökade. Vi har nu gjort en översyn av våra priser och beslutat att börja ta betalt för roamingen, dock till förmånlig prissättning jämfört med många andra delar av världen.

Den 30 juni 2022 började nya priserna för samtal, sms, mms samt datatrafik för Storbritannien att gälla, se prislistan för utlandet.

Vi erbjuder även datapaket i utlandet, så att du kan surfa utan att kostnaden drar iväg. Information om detta hittar du på sidan köp mer mobildata.

För att du inte ska drabbas av obehagliga överraskningar på fakturan så är funktionen Kostnadskontroll för data i utlandet automatiskt aktiverad i alla abonnemang.

Här kan du läsa mer om kostnadskontroll när du är utomlands.

Att ringa, skicka sms/mms från Sverige till ett annat land i EU/EES räknas inte in i EU-regleringen om mobiltelefoni inom EU/EES. För dessa betalar du enligt ordinarie prislista.

Har du en annan fråga?