Ring över 4G

Med funktionen Voice over LTE (VoLTE) ringer du i 4G-nätet, det vill säga att mobilen kopplar upp röstsamtal i 4G-nätet istället för 2G- och 3G-nätet. Fördelarna är många men du får bland annat bättre täckning och samtalskvalitet på många platser i landet.

Det kostar inget extra att ringa över 4G-nätet. Eftersom VoLTE hanterar röstsamtal som vanlig datatrafik påverkas inte surf och mobilens övriga funktioner.
Du aktiverar VoLTE i mobiltelefonens inställningar och längre ner på sidan ser du vilka modeller som har stöd för VoLTE.

HD Voice

High Definition Voice, som kort heter HD Voice, är en teknik som förbättrar ljudkvaliteten i mobilsamtal. Det gör att känslolägen och detaljer kommer fram betydligt bättre än tidigare, särskilt i bullriga miljöer som kollektivtrafiken eller på kontorslandskap.

För att kunna ringa ett HD Voice-samtal med VoLTE krävs att både du och den du ringer har en mobiltelefon som stödjer HD Voice samt har Tele2 som operatör.

Mobiler med stöd för VoLTE

Modeller tillverkade efter 2018 har stöd för VoLTE som standard.
På nedan länk hittar du en lista på äldre mobiler med stöd för VoLTE.
Mobiler med stöd för VoLTE och WiFi-samtal

VoLTE och WiFi-samtal

Upplever du ibland att inomhustäckningen inte är tillräcklig? Med tekniken WiFi-samtal (Voice over WiFi) kan du i så fall prata över WiFi istället.

Genom kombination av teknikerna WiFi-samtal och VoLTE kopplas samtalen upp snabbare och mobilen kan sömlöst växla mellan wifi-nät och mobilnätet utan avbrott.
Läs mer om WiFi-samtal

Hur aktiverar jag VoLTE?

Inställningar -> Anslutning -> Mobilnätverk -> LTE-röstsamtal

Inställningar -> Nätverk och internet -> Mobila nätverk -> Aktivera VoLTE

Inställningar -> Mobilnät -> Alternativ för mobildata -> Aktivera 4G -> Röst och data

Har du en annan fråga?