01 JUL 2024

Månadens tv-tips

I juli och augusti råder OS-feber i världen med massor av sport som visas på Kanal 5. Utöver det får vi se en och annan reality samt dokumentärserien om Walt Disneys historiska imperium på The HISTORY Channel.

Tv-nyheter i juli och augusti

Olympiska Spelen i Paris 2024

Den 26 juli är det äntligen dags för invigning av de Olympiska Spelen Paris 2024. Tävlingarna pågår till 11 augusti och avslutas med bl.a. herrarnas final i handboll och damernas basketfinal. Kanal 5 står som värd för sommar-OS med studioprogram, expertkommentatorer och samtliga höjdpunkter.

Den officiella invigningen sker den 26 juli, men redan 24 juli drar de första fotbolls- och rugbymatcherna igång. OS sänds på Kanal 5, som ingår i alla våra tv-abonnemang. Dessutom visar Eurosport OS-tävlingar mot en bredare europeisk publik. Eurosport 1 och Eurosport 2 ingår i Tv Premium och som valbar kanal i Tv Flexibel.

Läs mer om Olympiska Spelen i Paris 2024 här

Otroliga spelen

Otroliga spelen på SVT
Otroliga spelen © Foto: Magnus Liam Karlsson

Då var det dags att skaka liv i gamla OS-grenar som ingen tävlat i sedan OS i Stockholm 1912! Vad händer när man tar bort ansatsen i höjdhopp? Hur bra klarar sig en höjdhoppare i en sådan tävling egentligen? Och hur funkar det när de ska försöka pricka hjortar med gevär på Stadion?

Paren är Christian Olsson och Sofia Dalén, Emma Green och Daniel Nannskog, Angelica Bengtsson och Andreas Lundstedt, Michel Tornéus och Elaf Ali samt Alhaji Jeng och Torbjörn Averås Skorup.

Otroliga spelen har premiär på lördag den 13 juli kl. 20.30 på SVT 1. Programmet finns även i SVT Play.

Ancient Aliens - säsong 12

Under ledning av UFO-experten Giorgio Tsoukalos utforskar Ancient Aliens den kontroversiella teorin att utomjordingar har besökt jorden under miljontals år. Från dinosauriernas tid till det forntida Egypten, från tidiga grottmålningar till fortsatta massobservationer i USA - varje avsnitt i denna succéserie från HISTORY Channel ger ett historiskt djup till frågorna, spekulationerna, de provocerande kontroverserna, förstahandsberättelserna och de grundade teorierna kring denna urgamla debatt.

Besökte intelligenta varelser från yttre rymden jorden för tusentals år sedan?

Ancient Aliens har premiär på tisdag den 16 juli kl. 20.00 på The HISTORY Channel. The HISTORY Channel ingår i Tv Premium samt som valbar kanal i Tv Flexibel.

Hjälp, vi har köpt en bondgård! - säsong 5

Hjälp, vi har köpt en bondgård! © Foto: SVT

Nu är det dags för den femte sommaren ute på Kalles och Britas bondgård. Kalle har fullt upp med vårbruket samtidigt som Brita sätter igång med ett lyxigt uterum. Men allt slutar i katastrof när Kalle och hans pappa ska såga ner ett träd i skogen…

Hjälp, vi har köpt en bondgård har premiär på torsdag den 18 juli kl. 20.30 på SVT 1. Programmet finns även i SVT Play.

Naked Attraction Sverige - säsong 2

Logotyp Kanal 5

Naked Attraction Sverige är tillbaka med Sofia Wistam i spetsen och nya modiga deltagare som söker kärleken, utan kläder. Än en gång hoppar vi över den krångliga och ibland vilseledande vägen genom dejtingappar och redigerade bilder. Istället börjar vi där vissa dejter slutar - med den nakna sanningen.

Naked Attraction har premiär på tisdag den 13 augusti kl. 22.00 på Kanal 5, som ingår i alla våra tv-abonnemang.

The Challenge Sverige

Tävlingsformatet The Challenge har gjort succé världen över. Med över 29 säsonger genomförda i USA kommer nu konceptet till Sverige och TV4. The Challenge kombinerar tävling med reality i ett format där deltagarna ställs emot varandra i en rad stenhårda och ofta farliga tävlingar.

I den svenska versionen av The Challenge tävlar flera färgstarka reality-profiler, uppdelade i par. När de inte är upptagna med att kämpa i tävlingarna, bor de alla tillsammans där skratt, tårar, svek och allianser avlöser varandra.

The Challenge Sverige har premiär på fredag den 12 augusti på TV4, som ingår i alla våra tv-abonnemang.

Europa från ovan - säsong 6

Europa från ovan

Premiäravsnittet visar Lapplands mest anmärkningsvärda sevärdheter som de aldrig har sett ut förut. Flygande kameror avslöjar den häpnadsväckande flytten av hela staden Malmberget, en spännande tur på ett isbrytarskepp i Bottenhavet, och en resa till den gamla kyrkstaden Gammelstad & Hägnan under dess berömda julmarknad. Vi tar en tur till världens starkaste tidvattenström och ser byggandet av Europas största snöby.

Europa från ovan har premiär på söndag den 25 augusti kl. 21.00 på National Geographic, som ingår i alla våra tv-abonnemang.

How Disney Built the World

How Disney Built the World är en nostalgisk resa som målar upp en levande bild av Walt Disneys värld och det historiska imperium som han och hans bror Roy Disney byggde upp.

Serien innehåller sällsynt historiskt material, dramatiska originalrekonstruktioner och viktiga intervjuer med Don Wildman, Margaret Kerrison, Douglas Brinkley, Mindy Johnson och andra för att förklara hur varumärket för alltid är en del av det amerikanska samhället.

How Disney Built the World har premiär på fredag den 30 augusti kl. 21.00 på The HISTORY Channel. The HISTORY Channel ingår i Tv Premium samt som valbar kanal i Tv Flexibel.

Vill du se de senaste filmerna från bioduken?

Varje vecka uppdaterar vi hyrfilmtoppen i Tele2 Play med de mest populära hyrfilmerna.