01 SEP 2023

Månadens tv-tips

Hösten är i gång och det är dags för nya premiärer som exempelvis Förrädarna och Smartare än en femteklassare. Dessutom är det dags för den svenska fotbollsherrarna att spela EM-kvalmatcher inför UEFA Euro 2024. Missa inte det!

Tv-nyheter i september

Fångarna på fortet

Fångarna på fortet på TV4

Fångarna på fortet är tillbaka med fyra nya avsnitt. Programledarna Agneta Sjödin och Gunde Svan leder återigen sina lag genom kluriga gåtor, klaustrofobiska celler och benhårda kamper om den åtråvärda äran att bli mästare på fort Boyard.

Fångarna på fortet har premiär på fredag den 1 september kl. 20.00 på TV4. TV4 ingår i alla våra tv-abonnemang.

Förrädarna

Förrädarna på TV4

Jakten på förrädarna kan börja! Skådespelaren Dragomir Mrsic leder programmet där brädspel möter verklighet. Gör dig beredd på ett nervkittlande mordmysteriespel där vi som tittare blir vittnen bakom kulisserna.

18 deltagare, helt ovetande om varandra, anländer till Häringe slott och sätts på tuffa prov i det psykologiska spelet. Vilka i gruppen går att lita på, vilka smider ränker och framför allt vilka är förrädarna?

Förrädarna har premiär på lördag den 2 september kl. 20.00 på TV4. TV4 ingår i alla våra tv-abonnemang.

Vilket liv!

Vilket liv! på TV4

Räkna med mycket skratt, en del tårar och många tappade hakor när några av Sveriges mest ikoniska och välkända stjärnor hyllas för sina insatser inom svensk populärkultur. Renée Nyberg leder den hejdundrande underhållningen från Oscarsteatern i Stockholm.

Vilket liv! har premiär på söndag den 3 september kl. 20.00 på TV4. TV4 ingår i alla våra tv-abonnemang.

Bättre sent än aldrig

Bättre sent än aldrig på Kanal 5

Fem folkkära herrar ska ge sig ut på sitt livs äventyr. Claes Malmberg, Thomas Ravelli, Harald Treutiger, Kjell Bergqvist och Peter Magnusson ska beta av sina bucket lists på en resa som inte liknar något de tidigare gjort.

Bättre sent än aldrig har premiär på onsdag den 6 september kl. 21.00 på Kanal 5. Kanal 5 ingår i alla våra tv-abonnemang.

Smartare än en femteklassare

Smartare än en femteklassare med Marko och Irma på Kanal 5

Folkkära svenskar sätter sig i skolbänken och sätter grundskolekunskaperna på prov med Marko Lehtosalo som magister. Till sin hjälp har de briljanta femteklassare som kan det mesta!

Smartare än en femteklassare har premiär på torsdag den 7 september kl. 20.00 på Kanal 5. Kanal 5 ingår i alla våra tv-abonnemang.

EM-kval 2023 - herrar

Sveriges mittfältare Mattias Svanberg firar mål tillsammans med Dejan Kulusevski och Kristoffer Olsson i EM-kvalet inför UEFA Euro 2020
© Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix

Under hösten med start redan den 9 september är det dags för det svenska herrlandslaget i fotboll att försöka ta sig vidare till EM-slutspelet i Tyskland sommaren 2024.

Sveriges kvalmatcher i grupp F

  • 9 september kl. 18.00 Estland – Sverige

  • 12 september kl. 20.45 Sverige – Österrike

  • 16 oktober kl. 20.45 Sverige – Belgien

  • 16 november kl. 18.00 Azerbajdzjan – Sverige

Sveriges EM-kvalmatcher börjar den 9 september och du ser samtliga matcher på TV6 och med streamingpaketet Viaplay Medium. TV6 ingår i alla våra tv-abonnemang. Viaplay Medium ingår i Tv Flexibel och i Tv Premium.

American Pickers

American Pickers på The HISTORY Channel

I små städer och längs USAs bakvägar väntar skatter på att bli avslöjade: värdefulla reliker från historien som är gömda i skräphögar, begravda i lador och staplade i garage. Det krävs speciella experter för att hitta dessa förlorade artefakter och förhoppningsvis förvandla dessa rostiga föremål till rikedomar.

American Pickers följer en av USA:s skickligaste “picker" Mike Wolfe, ägare till Antique Archaeology, och hans medarbetare, när de jagar föremål med historiskt, samlar- och popkulturvärde som länge har glömts bort av sina ägare. Längs vägen möter de människor vars egna berättelser öppnar ett fönster till amerikanskt liv och historia.

American Pickers består av fem avsnitt och har premiär onsdag den 11 september kl. 17.00 på The HISTORY Channel. The HISTORY Channel ingår i Tv Premium och som valbar kanal i Tv Flexibel.

Husköp i blindo

Husköp i blindo på TV3
© 2023 Viaplay Group

Svenskarna tar sig an den danska succén, Boligkøb i blinde. I detta program lämnar deltagarna helt över uppgiften att hitta sitt drömboende till våra tre experter; programledaren Carin da Silva, inredningsarkitekten Lena Nyholm, och mäklaren Sebastian Stojanovic.

Med makt över deltagarnas ekonomi kommer experterna att lokalisera och köpa ett hus som kan uppfylla drömmarna – och köpa det, utan att deltagarna ser det! När kontraktet är underskrivet kommer deltagarna att tas till huset och få hjälp av expert erna att bygga och renovera deras drömhus.

Husköp i blindo har premiär på tisdag den 19 september kl. 20.00 på TV3. TV3 ingår i alla våra tv-abonnemang.

Hela Sverige bakar

Hela Sverige bakar på TV4

Nu är det dags för ny säsong av Hela Sverige bakar. Ett antal deltagare tävlar om att koras till Sveriges bästa hemmabagare och att få ge ut en egen kokbok. Under tidspress ska de baka allt från helt nya recept till hederliga klassiker och försöka imponera på juryn.

Hela Sverige bakar har premiär på onsdag den 27 september kl. 21.00 på TV4. TV4 ingår i alla våra tv-abonnemang.

Vill du se de senaste filmerna från bioduken?

Varje vecka uppdaterar vi hyrfilmtoppen i Tele2 Play med de mest populära hyrfilmerna.