02 FEB 2024

Månadens tv-tips

Februari inleds med massor av säsongspremiärer på Kanal 5 som till exempel Jeopardy! och Över Atlanten. För alla Mello-fans så det äntligen dags! 30 artister tävlar om att få representera Sverige i den stora Eurovision-finalen, som dessutom sker på hemmaplan.

Tv-nyheter i februari

Melodifestivalen 2024

Melodifestivalen 2024 © Foto: Morgan Norman/SVT

Nu drar äntligen hela Sveriges fest igång med folkkära Carina Berg vid rodret. I år står hela 30 tävlande bidrag i startgroparna, debutanter såväl som revanschsugna Mello-veteraner. Om sex rafflande veckor, med fem deltävlingar, ett finalkval och en final, vet vi vilket av alla bidrag som kommer att representera Sverige i Eurovision Song Contest i maj.

Melodifestivalen har premiär lördagen den 3 februari kl. 20.00 på SVT 1. Programmet finns även i SVT Play.

Mästarnas mästare

Mästarnas mästare, säsong 16 © Foto: Janne Danielsson/SVT

När den 16:e säsongen av programmet drar igång finns samtliga nio deltagare på plats redan från första avsnittet. Säsongen inleds med att Anja Pärson, Tony Rickardsson, Sebastian Larsson, Emma Johansson, Joel Lundqvist, Jimmy Samuelsson, Johanna Davidsson, Johanna Ahlm och Anna Wijk måste tävla om att hitta till det hus där de ska bo.

Mästarnas mästare har premiär söndag den 4 februari kl. 20.00 på SVT 1. Programmet finns även i SVT Play.

Jeopardy! - säsong 3

Logotyp Kanal 5

Världens största frågesportprogram, under ledning av Mikael Tornving. Allmänbildade kända svenskar gör upp om en vinstpott som går till välgörenhet. Mikael ger svaren och de tävlande ställer frågorna.

Jeopardy! har premiär på måndag den 5 februari kl. 20.00 på Kanal 5. Kanal 5 ingår i alla våra tv-abonnemang.

Alla mot alla - säsong 11

Logotyp Kanal 5

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson samlar några av våra mest folkkära kändisar och sätter deras allmänbildning på prov på de mest oväntade och underhållande sätt. Nytt för den här säsongen är att tvingat partnerbyte i lagen. Superparen får inte tävla med varandra utan i helt nya konstellationer och blir plötsligt rivaler.

Alla mot alla säsong 11 har premiär måndagen den 5 februari kl. 22.00 på Kanal 5. Kanal 5 ingår i alla våra tv-abonnemang.

Över Atlanten - säsong 6

Logotyp Kanal 5

Sex kända svenskar korsar Atlanten. Guidade av Gurra Krantz. Denna gång med Rio de Janeiro som slutdestination. I kommande säsong seglar Björn Kjellman, Jessica Andersson, Malin Gramer, Tobias "Tobbe Trollkarl" Blom, Hampus Hedström och Anders Öfvergård.

Över Atlanten säsong 6 har premiär tisdagen den 6 februari kl. 21.00 på Kanal 5. Kanal 5 ingår i alla våra tv-abonnemang.

Hotell Romantik - säsong 2

Hotell Romantik. Svenskt dejtingprogram från 2024. Säsong 2. © Foto: Janne Danielsson/SVT

24 singlar letar efter den rätta på det genuina slottet i Portugal där alla är över 65. På schemat står både äventyrliga och närgångna aktiviteter och varje kväll avslutas med middag och dans. Men innan det ska kvällens par utses som får en övernattning i en romantisk stuga vid havet. När veckan är slut får vi veta om de hittat kärleken och stannar kvar på slottet, eller om de väljer att åka hem ensamma.

Hotell Romantik har premiär söndagen den 18 februari kl. 21.00 på SVT. Programmet finns även i SVT Play.

Poliserna i våldsvågen

Dokumentärserie i sex delar där vi följer de tre poliserna Rissa, Michael och Rickard i en tid där Sverige skakas av explosioner och skjutningar. Vi får på nära håll ta del av polisens arbete när de hanterar skottskadade, möter medborgare och trycker undan de gängkriminella.

Poliserna i våldsvågen har premiär måndagen den 19 februari kl. 21.00 på TV4. TV4 ingår i alla våra tv-abonnemang. Programmet finns även i TV4 Play.

Din personlighet

Din personlighet © Foto: Janne Danielsson/SVT

Vilka är de stora personlighetsdrag som vi alla har mer eller mindre av och hur avgörande är vår uppväxtmiljö? Det vill psykiatrikern och författaren Anders Hansen ta reda på. 

Din personlighet har premiär tisdag den 20 februari kl. 20.00 på SVT. Programmet finns även i SVT Play.

Viaplay Vinter

Viaplay Vinter
© 2024 Viaplay Group

Viaplay Vinter är namnet på det studioprogram som under vintersport-säsongen sänds på TV6 och Viaplay och som ramar in vintersportsändningarna. Här ser du försnack och analyser samt intervjuer med åkare och gäster.

Världscupen i Canmore 9-13 februari

  • Skidor fredag 9 februari 18.40 - 10 km, fristil, intervallstart, damer 20.45 - 10 km, fristil, intervallstart, herrar

  • Skidor lördag 10 februari

    18.30 - print, fristil, kval, damer och herrar 21.00 - Sprint, fristil, final, damer och herrar

  • Skidor söndag 11 februari

    18.00 - 20 km, klassisk stil, masstart, damer 20.15 - 20 km, klassisk stil, masstart, herrar

  • Skidor tisdag 13 februari

    17.00 - Sprint, klassisk stil, kval, damer och herrar 19.30 - Sprint, klassisk stil, final, damer och herrar

Viaplay Vinter sänds på TV6 och i Viaplay. TV6 ingår i alla våra tv-abonnemang. Streamingpaketet Viaplay inkl. vintersport ingår i Tv Flexibel, Tv Premium och Tv Premium Sport Stor.

The Murder of Olof Palme

Den sista natten i februari 1986 mördades Sveriges statsminister, Olof Palme, på Stockholms mest trafikerade gata. Trots att mer än 20 personer bevittnade skottlossningen och över 130 personer har erkänt brottet, har mördaren aldrig hittats. Mysteriet har blivit en nationell besatthet och skapat ett vakuum som människor fyller med sina egna teorier.

The Murder of Olof Palme har premiär på torsdag den 29 februari kl. 21.00 på The HISTORY Channel. The HISTORY Channel ingår i Tv Premium och Tv Premium Sport Stor samt som valbar kanal i Tv Flexibel.

Vill du se de senaste filmerna från bioduken?

Varje vecka uppdaterar vi hyrfilmtoppen i Tele2 Play med de mest populära hyrfilmerna.