06 SEP 2022

Månadens tv-tips

I september är det dags för Barncancergalan - Det svenska humorpriset där svenska komiker hyllas samtidigt som tv-tittarna bidrar till kampen mot barncancer. Dessutom blir det en hel del säsongspremiärer.

Barncancergalan - Det svenska humorpriset

Måndagen den 26 september går en av årets viktigaste galor av stapeln. Barncancergalan - Det svenska humorpriset bidrar till och stöttar den livsviktiga cancerforskningen och kampen mot barncancer. En känslosam kväll med stort engagemang och fantastiska framträdanden där även årets främsta humorister ska utses.

Carina Berg och Anders “Ankan” Johansson leder den åttonde Barncancergalan - Det svenska humorpriset på Kanal 5 och discovery+.

Barncancergalan - Det svenska humorpriset sänds live på Kanal 5 och discovery+ på måndagen den 26 september kl. 20.00. Kanal 5 ingår i alla våra tv-abonnemang.

Wahlgrens värld - säsong 12

Det är förändringarnas tid i Pernillas liv. På Lidingö är bygget av hennes nya hem i full gång. I Marbella väntar också ett nytt hus, samtidigt som gröna huset hemma i Sverige ska tömmas inför kommande flytt. Pernilla bjuder hem barnen på en sista familjemiddag, och alla minns tillbaka på tiden i gröna huset där de tillbringat sina tonår och Theo nästan hela sitt liv. I ett hav av flyttlådor utbryter sedan Pernillas panik - varför har hon bestämt sig för att flytta när det är det absolut värsta hon vet?

Wahlgrens värld säsong 12 har premiär torsdag den 15 september kl. 20.00 på Kanal 5. Kanal 5 ingår i alla våra tv-abonnemang.

Vem tror du att du är? - säsong 2

Succéserien fortsätter. Här får vi bland annat följa Agneta Sjödin och Börje Salming när de i möten med släktforskare och experter får ta del av alla de starka berättelser och gripande livsöden som är del av deras ursprung. De medverkande får inte bara besöka historiska miljöer, utan även leva sig in i sina släktingars tillvaro genom att prova på yrkesroller, tidsenliga kläder och uppleva allt från vardagliga levnadsförhållanden till omvälvande livssituationer.

Vem tror du att du är? säsong 2 har premiär onsdag den 14 september kl. 21.00 på Kanal 5. Kanal 5 ingår i alla våra tv-abonnemang.

Svenska Fall - säsong 9

© 2022 Viaplay Group.

Den populära dokumentärserien Svenska Fall kommer tillbaka med en ny säsong. Bland annat granskas mordet på tvåbarnspappan Charles Limerius som av misstag sköts ihjäl av en torped utanför sitt hem i Malmö samt det mystiska mordet på en man på Lidingö i Stockholm som leder polisen till ännu ett mord i Göteborg.

Svenska Fall - säsong 9 har premiär på TV3 och i Viaplay torsdag den 8 september. TV3 och Viaplay ingår i alla våra tv-abonnemang.

Tunna blå linjen - säsong 2

Tunna blå linjen. Svensk dramaserie från 2022. Säsong 2. © Foto: Petrus Olsson/Håkan Schüler/SVT/Anagram

Vi återvänder till poliserna i Malmö, deras slitiga vardag och de ständiga svårigheterna med att hålla isär jobbet och privatlivet.

Tunna blå linjen säsong 2 har premiär på SVT1 söndag den 18 september kl. 21.00. SVT1 är en okrypterad fri tv-kanal som inte kräver ett tv-abonnemang. Du ser serien när du vill på SVT Play.

Sveriges mästerkock VIP

Åtta kändisar sätter sina matlagningskunskaper på prov och gör upp om titeln Sveriges mästerkock VIP. Den benhårda juryn förväntar sig raffinerade smaker och perfekta såser så det gäller att prestera på topp för att vara kvar i tävlingen. Leif Mannerström tillsammans med Markus Aujalay och Micha Billing tar plats i jurybåset.

Sveriges mästerkock VIP har premiär på TV4 måndag den 26 september. TV4 ingår i alla våra tv-abonnemang.

Bachelor

Årets Bachelors Sia Hatami, 34, och Christoffer Levi, 32, beger sig till Grekland med förhoppningen om att hitta sitt livs kärlek. Där väntar en grupp tjejer med samma önskan, som alla längtar efter att dejta dem. Det blir en sommar fylld av drama, intriger, krossade hjärtan och svallande känslor. Malin Stenbäck är programledare.

Bachelor har premiär på TV4 och Sjuan måndag den 5 september. TV4 och Sjuan ingår i alla våra tv-abonnemang.

Vill du se de senaste filmerna från bioduken?

Varje vecka uppdaterar vi hyrfilmtoppen i Tele2 Play med de mest populära hyrfilmerna.