FIBER

Bredband via fiber

Vad är fiber?

Fiber som bredbandsuppkoppling innebär att bredbandssignalen skickas via optiskt ljus. Genom att ha fiber till fastigheten kan du komma upp i mycket höga hastigheter.

Beroende på vad din fastighet har för anslutning kan fiber göra att du skickar och tar emot data i samma hastigheter. Hur snabbt internet via fiber du får hemma kan dock skilja sig beroende på en del faktorer. Läs våra tips på hur du enklast kan maximera din bredbandshastighet.

Beställ bredband

Fiber – bredband till alla

Tele2 levererar fiberbredband till de flesta hushåll i Sverige. Våra anslutningsformer kallas för FiberKoax och FiberLAN. FiberLAN inkluderar fiber via stadsnät samt bredband via öppen fiber, det vi kallar för villafiber.

Det är enkelt att ta reda på vilket fiberbredband du kan få genom att fylla i din adress här.

Här finns mer information om fiber och våra olika anslutningsformer.

Övervåningen av en blågrå villafasad i skymningsljus. Det är tänt i rummet på övervåningen.

Byt villafiber till Tele2

Du som har Öppen Fiber kan enkelt byta till Tele2 - du väljer bara vilken bredbandshastighet du behöver, sen sköter vi resten. Vi kan även hjälpa dig att koppla in router och se till så att ditt wifi fungerar utan extra kostnad.

Villafiber

Sveriges största fibersatsning

Vi uppdaterar det tidigare Com Hem-nätet med mer fiber och ny teknik. Det kommer ge miljontals Tele2-anslutna hushåll tillgång till ännu snabbare och stabilare bredband.

Läs mer

För fastighetsägare och bostadsrättsföreningar

Alla kunder hos Tele2 är idag anslutna till ett toppmodernt fibernät med praktiskt taget obegränsad kapacitet. Vi levererar höghastighetsbredband med flera typer av fiberteknik i fastigheten, varav de vanligaste är FiberKoax och FiberLAN 

Dessutom har vi påbörjat uppgraderingen av vårt FiberKoax-nät genom att förlänga fibern hela vägen fram till fastigheten eller till närmaste anknytningspunkt och uppdatera med 10G-teknik. Det innebär att miljontals hushåll får tillgång till snabbare och stabilare uppkoppling.

Bredband för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar

Kan du få bredband via fiber?

Beställ bredband

Frågor och svar om fiber

Vilka bredbandshastigheter kan jag välja mellan?

Vi har olika hastigheter beroende på hur din fastighet är inkopplad till Tele2s bredbandsnät. Nedan hastigheter är endast ett urval och kan skilja sig beroende på adress och vad som är avtalat mellan Tele2 och din fastighetsägare. För att se vad vi kan leverera till dig behöver du fylla i din adress här ovan.

FiberKoax: Här kan du vanligtvis välja mellan Bredband 150, Bredband 300, Bredband 600 och Bredband 1200.

FiberLAN: Här kan du vanligtvis välja mellan Bredband 100, Bredband 250, Bredband 500 och Bredband 1000.

Bredband via 5G: Är du uppkopplad mot 5G-nätet kan du nå i hastigheter upp till 1000 Mbit/s. I 4G-nätet når du vanligtvis hastigheter mellan 10-100 Mbit/s. Hastigheter i mobilnätet beror på flera faktorer; exempelvis hur nära mobilmasten du befinner dig och hur många som samtidigt surfar med den aktuella mobilmasten.

Behöver jag någon utrustning själv för mitt bredband?

När du beställer bredband från oss så ingår allt du behöver för att komma igång: en wifi-router och de kablar som behövs.

Kan jag välja Tele2 till stadsnät eller öppen fiber?

Ja, om du har öppen fiber kan du välja såväl bredband som tv från oss. Vi kallar det villafiber.

Du kan även välja Tele2 som leverantör om din fastighet är ansluten till ett stadsnät eller lokalt fibernät. Här är en lista på stadsnät där du kan välja bredband från Tele2.