FIBERKOAX

Snabb och stabil uppkoppling i din bostad

Vad är FiberKoax?

FiberKoax är en anslutningsform för bredband, tv och telefoni direkt till din fastighet. Bor du i ett Tele2-hus, tidigare kallat Com Hem-hus, har du med största sannolikhet FiberKoax indraget i din lägenhet. Många fastigheter kan ha bredband med både FiberKoax och FiberLAN indraget. För att ansluta till Tele2s bredband behövs även en FiberKoax-router, som ingår kostnadsfritt i alla våra abonnemang.

Se vad du kan beställa genom att fylla i din adress här.

FiberKoax-uttag i väggen

Bor du i en fastighet där uttaget har skruvanslutning för data, det som tidigare kallades för "tre hål i väggen", kan du få fast bredband, tv och telefoni via FiberKoax. I ditt koax-uttag ansluter du en koaxialkabel.

Bredbandshastigheten varierar beroende på vad som är förberett i din fastighet, men generellt kan du välja mellan hastigheter från 50 Mbit/s upp till 1200 Mbit/s.

Sveriges största fibersatsning

Vi uppdaterar det tidigare Com Hem-nätet med mer fiber och ny teknik. Det kommer ge miljontals Tele2-anslutna hushåll tillgång till ännu snabbare och stabilare bredband.

Läs mer

För fastighetsägare och bostadsrättsföreningar

Alla kunder hos Tele2 är idag anslutna till ett toppmodernt fibernät med praktiskt taget obegränsad kapacitet. Vi levererar höghastighetsbredband med flera typer av fiberteknik i fastigheten, varav de vanligaste är FiberKoax och FiberLAN 

Dessutom har vi påbörjat uppgraderingen av vårt FiberKoax-nät genom att förlänga fibern hela vägen fram till fastigheten eller till närmaste anknytningspunkt och uppdatera med 10G-teknik. Det innebär att miljontals hushåll får tillgång till snabbare och stabilare uppkoppling.

Bredband för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar

Kan du få bredband via FiberKoax?

Beställ bredband

Frågor och svar om bredband via FiberKoax

Vilket bredband kan jag få på min adress?

Det finns olika typer av uppkopplingar; Fiber (FiberKoax och FiberLAN), bredband via 5G och mobilt bredband. Beroende på var du bor kan du välja en eller flera av dessa när du skaffar bredband. Läs mer om skillnaden mellan de vanligaste alternativen.

Skriv in din adress här för att se vilket bredband som du kan få.

Hur vet jag om jag har FiberKoax eller FiberLAN?

Du ser det enklast genom att titta efter vilket uttag för bredband du har hemma.

Här hittar du en förklaring till de olika varianterna på uttag och vilka som är för FiberKoax och vilka som är för FiberLAN.

Behöver jag någon utrustning själv för mitt bredband?

När du beställer bredband från oss så ingår allt du behöver för att komma igång: en wifi-router och de kablar som behövs.

Vilka bredbandshastigheter för FiberKoax kan jag välja?

Vi har olika hastigheter beroende på hur din fastighet är inkopplad till Tele2s bredbandsnät. För att se exakt vad vi kan leverera till dig behöver du fylla i din adress här.

FiberKoax: Här kan du vanligtvis välja mellan Bredband 150, Bredband 300, Bredband 600 och Bredband 1200.