FIBERLAN

Snabb och stabil fiberuppkoppling i din bostad

Vad är FiberLAN?

Tele2 levererar tv- och bredbandstjänster i vårt egna fibernät samt i ett flertal öppna fibernät.

Vårt egna FiberLAN-nät kallas för Tele2 FiberLAN där vi bygger upp fastighetsnäten och installerar den utrustning som behövs i varje fastighet. Vi bygger löpande ut vårt FiberLAN-nät så att fler adresser kan få bredband via fiber från oss.

Vid sidan om Tele2 FiberLAN kan du som är ansluten till andra öppna fibernät som till exempel villafiber och stadsnät välja Tele2 som tjänsteleverantör.

Se vad du kan beställa genom att fylla i din adress här.

Bild på FiberLAN-uttag och mediaomvandlare från Tele2
Exempel på mediaomvandlare och FiberLAN-uttag från Tele2

FiberLAN-uttag eller mediaomvandlare?

FiberLAN-adresser har normalt ett eller dubbla LAN-uttag eller en mediaomvandlare (även kallad mediabox eller tjänsteväljare) installerat någonstans i din bostad. Det är sedan i LAN-uttaget eller mediaomvandlaren som du sätter i en LAN-kabel som i sin tur går till routern.

Det finns en mängd olika mediaomvandlare av olika märken och modeller, men normalt liknar mediaomvandlare och LAN-uttag som bildexemplet.

Bredband via FiberLAN från Tele2

Infrastrukturen i din bostad avgör om du kan få bredband via FiberLAN från Tele2 eller inte. Vissa fastigheter kan välja mellan FiberLAN och FiberKoax, två tekniker som ger snabb och pålitlig bredbandsuppkoppling. Har du båda infrastrukturerna i din bostad rekommenderar vi dig att välja det uttag som passar bäst i förhållande till routerns placering.

Historiskt sett brukar FiberLAN leverera något snabbare uppladdningshastigheter än FiberKoax, men i takt med vår fibersatsning så har även uppladdningshastigheterna på FiberKoax ökats.

Kan du få bredband via FiberLAN?

Beställ bredband

Mobilt bredband på köpet

När du köper fast bredband 500 Mbit/s eller snabbare ingår mobilt bredband laddat med 40 GB eller 100 GB mobildata utan extra kostnad.

Beställ bredband