MENY

Support
Rådgivning

Konsten att få 23 kontor att samarbeta som ett

Läs kundcaset med Semcon här

Semcon är ett internationellt teknikkonsultföretag inom ingenjörstjänster och produktinformation. Här utvecklar 3 000 kompetenta och engagerade medarbetare i nio länder framtiden tillsammans med sina kunder – vare sig det handlar om fordon, energilösningar, läkemedel, telekom eller utvecklingsintensiv industri. De erbjuder dessutom en mängd tjänster inom kvalitet, utbildning och metodikutveckling.

Semcon verkar i en tuff bransch där det gäller att leverera rätt kvalitet i rätt tid. För att kunna tacka ja till uppdrag överallt vill Semcon, med teknikens hjälp, skapa ett nära samarbete mellan de 23 kontoren i Sverige.

Med Tele2 Företag får Semcon rätt bandbredd på rätt ställe. Alla kontoren i Sverige är knutna till varandra, de flesta med en bandbredd mellan 10 och 100 Mbit/s. Huvudkontoret i Göteborg har 1 Gbit/s, och där har Semcon även valt till redundans för att få en extra säker förbindelse.

- Om ett kontor tillfälligt behöver mer bandbredd ordnar Tele2 Företag det på mycket kort varsel. Det ger oss en enorm flexibilitet. Driftstörningar förekommer extremt sällan, vi har i princip aldrig stått stilla någon längre tid, berättar Klas Elmby, CIO på Semcon.

Nu kan man fördela jobben mellan kontoren i stället för att flytta resurser. Genom att skicka exempelvis CAD-filer, beräkningsdata och vyer över varandras skrivbord samarbetar man på flera kontor för att utföra kunduppdrag effektivt.

Lösningar

Semcon har valt dessa lösningar från Tele2 Företag: 

- Bredband 

- IP 

Lösningar

Semcon har valt dessa lösningar från Tele2 Företag: 

- Bredband 

- IP