FöretagsabonnemangMobilt bredbandFast bredbandBredband via 5GeSIMMobiltelefonerSurfplattorSmartwatchesTillbehörMobilskal och skyddMobilplånböckerHörlurarLaddareAppleSamsungSonyGoogleHuaweiKampanjer och erbjudandenFörmånerJulkampanjTelefoniFöretagsabonnemangMobiltelefonerFast telefoniBredbandFast bredbandMobilt bredbandDedikerad fiberVäxelTelefonväxelMobil växelContact CenterDigitala mötenTelefonkonferensVideokonferensMicrosoft TeamsMolntjänsterHybrid CloudInternet of ThingsDatacenterNätverkstjänsterSD-WANPrivat mobilt nät5GIT-säkerhetBrandväggIP VPNDDoS-skyddKommunikation som tjänstKonsulttjänsterUnified CommunicationBranscherSmå företagTillväxtföretagMedelstora företagStörre företagOffentlig sektorVarför Tele2 FöretagVåra samarbetspartnersHållbarhetHållbarhet och telekomCirkulärt företagandeArtiklar och kundcase om hållbarhetRapport: Det hållbara företagandetMöt Tele2s hållbarhetschefOm Tele2s arbete med hållbarhetKunskap och insikterKundcaseRapporterGuiderHandböckerWebcastsWhitepapers och tillämpningarKundpaneler och eventSäkerhetsbloggenObegränsade kundupplevelserIt-säkerhet för ditt företag5G för företagetDet hybrida arbetslivetOm utfasningen av 2G- och 3G-nätenGör vår behovsanalysHögst kundnöjdhet enligt SKI

Tele2 och OKQ8 sluter nordiskt avtal

SD-WAN och nätverkstjänster med säkerhet och hållbarhet i fokus

Genom det nya avtalet kommer Tele2 att förse OKQ8 med flera innovativa tjänster inom ramen för ”Network as a service”. Tele2 erbjuder denna tjänst för livscykelhantering och återvinning av elektroniskt avfall för att ge OKQ8 en fullt cirkulär process som bidrar till det egna hållbarhetsarbetet.

– OKQ8 är en aktör med samma framåtanda gällande innovation och hållbarhet som Tele2, och vi ser fram emot ett långt och givande samarbete. Med vår innovativa teknik vill vi hjälpa OKQ8 att bidra till omställningen för en smartare och mer hållbar värld, säger Sofia Ahlmark Hyvärinen, försäljningsdirektör på Tele2 Företag.

Avtalet med OKQ8 kommer inkludera anslutningar över så väl fiber som 5G. Tjänsterna levereras till ungefär 600 stationer, depåer och kontor i Sverige samt 300 i Danmark. Genom affären etablerar Tele2 ett av norra Europas största nätverk inom tekniken SD-WAN.

– Vi sätter stort värde i att arbeta för ökad hållbarhet tillsammans med våra leverantörer, och Tele2s höga klimatambitioner var en viktig faktor för oss i valet av samarbetspartner, säger Filippa Jennersjö, it-direktör OKQ8.

För mer information, vänligen kontakta: Fredrik Hallstan, Head of PR, Tele2, +46 761 15 38 30 / fredrik.hallstan@tele2.com Pernilla Grennfelt, Interim Head of Investor Relations, Phone: +46 701 66 31 74