Kom igång med Tele2 Tv Hub

Tele2 Tv Hub kopplar samman all din digitala underhållning med dina tv-kanaler. Dessutom på ett enkelt och vackert sätt.

Förpackningen innehåller

Här ser du vad som gömmer sig i paketet när du får hem din nya Tele2 Tv Hub. Observera att med Tv Hub behöver du inget programkort.

Digitalbox
Tv-Hub bluetooth

Fjärrkontroll (inklusive batterier)Dokumentation
Fjarrkontroll tv4ComHem Dokumentation GoldenEye
AntennkabelNätverkskabelHDMI-kabelStrömkabel med adapter
ComHem Antennkabel GoldenEyeComHem Natverkskabel GoldenEyeComHem HDMI-kabel GoldenEyeComHem Stromkabel-adapter GoldenEye

Installation

Digitalboxen Tele2 Tv Hub kopplar du till ditt bredband. Givetvis erbjuder vi även bredband. Mer om bredband från Tele2.

Personlig hjälp

Installationen kan skilja sig åt beroende på vilket nät din bostad är kopplad till samt vilken utrustning du har i hemmet. För installationshjälp anpassad för dig rekommenderar vi dig att använda vår personliga installationsguide. Du får även med en tryckt installationsbeskrivning tillsammans med din nya Tv Hub.

Bluetooth

Du kan enkelt ansluta trådlösa enheter, till exempel hörlurar eller handkontroller, till din Tele2 Tv Hub. Tryck bara på Bluetooth-knappen på din Tv Hub och gör sedan samma sak på den enhet du vill ansluta.

ComHem Bluetoothknapp

Röstsök

Din Tele2 Tv Hub har en inbyggd funktion för röstsök. Tryck bara på knappen med en mikrofon på fjärrkontrollen och tala sedan in din sökning.

Om du klickar uppåt på navigeringsknappen kommer du att se fler sökresultat. Du får även resultat från de appar som är förinstallerade eller från de som du själv laddat ned till din Tv Hub. Söker du på en av dina appar, till exempel genom att tala in ”Netflix”, så startar appen direkt.

Appar

Din Tele2 Tv Hub kommer med tre förinstallerade appar - SVT Play, Netflix och TV4 Play. Du når apparna via toppmenyn i din Tv Hub.

Under valet Appar i toppmenyn kan du även lägga till egna appar. För att göra detta krävs ett Google-konto.

Fjärrkontrollen

ComHem Hub Fjarrkontroll tv4 (kopia)

Instruktionsfilmer

På sidan Komma igång hittar du din personlig installationsguide. Där finner du även våra instruktionsfilmer.

Frågor och svar

Enklaste sättet att snabbt hitta fram till dina favoritkanaler är att skapa en favoritlista som lägger kanalerna i den ordning du vill ha dem. Listan skapar du under Hem i menyn på din Tv Hub.

Ja, bland annat Netflix och SVT Play finns som förinstallerade appar och du kan själv lägga till android-appar precis som i mobilen.

Guide för hur du lägger till egna appar

Programbolagen styr vilken upplösning deras kanaler sänds i. I nuläget har vi inga kanaler som sänder i så hög upplösning. Tele2 Tv Hub har stöd för 4K HDR.

Mer om Tv Hub

Via vår inspelningstjänst Rec till Tv Hub kan du spela in flera program samtidigt och pausa i direktsändning. Allt innehåll samlas på en hårddisk och du når det enkelt med din fjärrkontroll.

Om du redan har Tv Hub som utrustning så beställer du Rec via Mitt Tele2.

Beställer du ett nytt tv-abonnemang med Tv Hub som utrustning kan du välja att lägga till Rec som en tillvalstjänst.

Ja, Tv Hub har inbyggd Chromecast vilket gör att du kan streama innehåll till din tv via boxen.

Läs mer om hur du gör för att strema till Tv Hub via den inbyggda Chromecasten.

En internetuppkoppling på minst 10 Mbit/s till Tv Hub är nödvändig för att du ska kunna ta del av funktionerna på ett bra sätt. Lägre hastigheter påverkar boxens prestanda.

Är ni en familj rekommenderar vi minst 50 Mbit/s, i vissa fall 100 Mbit/s för att den skall fungera bra. Är du ensam, räcker 10 Mbit/s om du inte använder bredbandet till något annat samtidigt som du ser på din digitalbox. Se vilka bredbandshastigheter Tele2 erbjuder och hitta den som passar dig.

Har du en annan fråga?