31 AUG 2023

Nu lanserar vi uppkopplingsgaranti

Enligt en ny undersökning så har 62 procent av alla svenskar haft störningar på sitt fasta bredband någon gång under året. Därför lanserar vi som första operatör i Sverige uppkopplingsgaranti när du beställer bredband, så att din router alltid kan vara uppkopplad, oavsett vad som händer.

Att vara uppkopplad har blivit en central del våra liv. Vare sig det handlar om att titta på serier, spela onlinespel, betala räkningar eller kommunicera med andra är det fundamentalt viktigt att uppkopplingen fungerar. 

När vi ställde frågan vilken den värsta vardagliga situationen konsumenter kan tänka sig hamnar ”bilen startar inte” som nummer ett. Dessvärre är det ett område som Tele2 inte kan hjälpa till med.  

På andra plats hamnar när bredbandet hemma ligger nere. Dryga 62 procent av de tillfrågade uppgav att de haft något slags problem med sitt bredband det senaste året. Över en tredjedel av respondenterna svarade att dessa avbrott leder till frustration eller ilska över att inte kunna vardagssurfa eller kunna följa sina favoritserier.

Vi kan nu ge våra kunder en bättre och garanterad onlineupplevelse

Med bredbandsgarantin och en helt ny typ av garanti – en uppkopplingsgaranti – kan Tele2:s kunder använda det mobila nätet om något skulle hända med den fasta uppkopplingen, utan att förlora sitt wifi.

- Tele2 är inte bara Sveriges största tv-leverantör utan även en av Sveriges största bredbandsleverantörer och det innebär ett stort ansvar att det alltid ska fungera. Våra kunder vill ha stabilitet, säkerhet och snabbhet på sitt bredband. Ett videosamtal med en sjukhustjänst får helt enkelt inte avbrytas. Med vår nya uppkopplingsgaranti har man alltid wifi hemma. Om du tittar på film så kan du fortsätta göra det. Om du gejmar så kan du fortsätta med det. Spela, surfa, titta – det sker automatiskt när det sker en störning. Du kan alltid fortsätta med det du håller på med, säger Joakim Öhrström, produktchef på Tele2.

Så fungerar uppkopplingsgarantin

När en kund tecknar ett av våra bredbandsalternativ 500, 600, 1000 eller 1200 ingår förutom en router en usb-sticka och ett simkort. Du installerar din router som vanligt och sätter sedan i sim-kortet i usb-stickan, som i sin tur placeras i routern. Skulle det uppstå ett tillfälligt problem med den fasta bredbandstjänsten kopplas din router automatiskt över från det fasta till det mobila nätet tills felet åtgärdats. Din trådlösa uppkoppling fortsätter att fungera utan att du behöver ändra något i dina inställningar. När problemet med bredbandet är löst återgår routern automatisk till att använda den fasta uppkopplingen.  Skulle det visa sig att avbrottet skett på grund av ett strömavbrott går det att avlägsna usb-stickan från routern och plugga in den i en bärbar dator. Stickan kräver inga drivrutiner och fungerar lika bra på PC som Mac.  

Detta vore jobbigast om bredbandet skulle gå ner – topp 3:

  1. Att inte kunna använda streamingtjänster – 32%

  2. Att inte kunna surfa på dator eller surfplatta – 17%

  3. Avbrutna jobbmöten – 15%  

*Undersökningen är genomförd 2023-08-23 i Norstats Sverige-panel. Undersökningen är baserad på 501 svar, i åldrarna 18-75 år.

Uppkopplingsgarantin är en del i vår totala bredbandsgaranti, som dessutom består av Surfgaranti och Flyttgaranti. Läs mer om vår bredbandsgaranti

Välj vilket bredband som passar dig bäst