Lär dig mer om bredband

Fast bredband, wifi, fiber eller mobilt bredband. Vad är skillnaden?

Vad är bredband?

Bredband är ett samlingsnamn för tekniker som överför data eller information mellan datorer. Det finns flera uppkopplingstekniker för att få bredband, till exempel via fiber, ADSL, kabel-tv eller mobilt bredband.

Innan vi går djupare in på allt som rör bredband ska vi reda ut skillnaderna på några tekniska termer Mbit/s, MB, MB/s, ned- och uppströms samt wifi.

Se våra bredband

Jämför bredband

Fiber (FiberKoax och FiberLAN), ADSL eller mobilt bredband. Beroende på var du bor finns det olika typer av uppkopplingar för att få bredband.

Läs mer om skillnaden mellan de vanligaste alternativen.

Jämför bredband
Bild på motorväg med lång slutartid på kameran

Hur snabbt bredband behövs?

Det kan vara svårt att veta hur snabbt bredband du faktiskt behöver eftersom det varierar beroende på din situation. Här får du några tips på hur du ska tänka när du väljer bredbandshastighet.

Välj rätt hastighet
Pojke som gejmar på en dator

Vilken hastighet är bäst för gaming?

Hastigheten på ditt bredband anger hur snabbt data skickas till och från din dator eller den enhet du gejmar ifrån. Beroende på hur många ni är i hushållet och hur många enheter som delar på bredbandets bandbredd ser behoven olika ut.

Bredband för gaming

Snabba på ditt bredband

Våra moderna trådlösa routrar är kraftfulla, ger snabb och stabil surf och gör att du slipper släpa en nätverkskabel efter dig. För att få snabbt internet hemma har vi tagit fram tips som hjälper dig att maximera din bredbandshastighet.

Tele2s hastighetslöfte innebär att du ska få den hastighet du betalar för.

Snabba på ditt bredband
Två bröder som sitter på en parkbänk och kollar tillsammans i en mobil

Trygg närvardag för våra barn

För att hitta sätt att stärka barns trygghet på nätet har vi tillsammans med Prinsparets Stiftelse utökat deras plattform Lajka med en föräldrasajt som hjälper föräldrar i deras relation till barns liv på nätet.

Exempel på aktuella ämnen:

  • Hur involverad i barns liv på nätet är du?

  • Hur ser barnens skärmtid ut?

  • Tips på frågor att ställa till dina barn

Mer om föräldrasajten

Beställ fast bredband från Tele2

Beställ bredband