FöretagsabonnemangMobilt bredbandFast bredbandBredband via 5GeSIMMobiltelefonerSurfplattorSmartwatchesTillbehörMobilskal och skyddMobilplånböckerHörlurarLaddareAppleSamsungSonyGoogleHuaweiKampanjer och erbjudandenFörmånerGör vår behovsanalysTelefoniFöretagsabonnemangMobiltelefonerFast telefoniBredbandFast bredbandMobilt bredbandDedikerad fiberVäxelTelefonväxelMobil växelContact CenterDigitala mötenTelefonkonferensVideokonferensMicrosoft TeamsMolntjänsterHybrid CloudInternet of ThingsDatacenterNätverkstjänsterSD-WANPrivat mobilt nät5GIT-säkerhetBrandväggIP VPNDDoS-skyddKommunikation som tjänstKonsulttjänsterUnified CommunicationBranscherSmå företagTillväxtföretagMedelstora företagStörre företagOffentlig sektorHållbarhetHållbarhet och telekomEn hållbar omställningCirkulärt företagandeKunskap och insikterSe allt innehållKundcaseRapporterGuider och handböckerWebbsändningar och kundpanelerWhitepapers och tillämpningarBloggarVarför Tele2 FöretagObegränsade kundupplevelserIt-säkerhet för ditt företagOm utfasningen av 2G- och 3G-nätenTäckning och nät

CDP belönar Tele2 för klimatarbete

Läs pressreleasen här

Baserat på data som rapporterats genom CDP:s klimatenkät 2022 är Tele2  ett av ett litet antal företag som uppnått ett "A" av en ranking på mer än 10 000 företag. CDP:s årliga miljö- och poängsättningsprocess är allmänt erkänd som standarden inom företags miljötransparens. 2022 begärde över 680 investerare med över 130 biljoner US-dollar i tillgångar och 280 stora inköpare med 6,4 biljoner US-dollar i inköpsbudget, företag att lämna ut uppgifter om miljöpåverkan, risker och möjligheter.

- Tele2 är en viktig möjliggörare för våra kunder att minska sina utsläpp av växthusgaser. Samtidigt är det viktigt att vi gör allt vi kan för att minska våra egna och vår värdekedjas utsläpp. Tele2 har därför lanserat en ambitiös klimatstrategi för resan mot att nå vårt mål om nettonollutsläpp i värdekedjan till 2035. Jag är mycket stolt över det internationella erkännande som Tele2s klimatarbete har fått från CDP, säger Kjell Johnsen, VD på Tele2.

- CDP hade i år miljödata från 20 000 företag varav 70 % var europeiska om man ser till marknadsvärde. COP27 visade att behovet av omvälvande förändringar är viktigare än någonsin om vi ska kunna begränsa uppvärmningen till 1,5 °C. Jag är därför mycket glad över att europeiska företag utgör nästan hälften av alla A-listföretag runt om i världen. säger Maxfield Weiss, verkställande direktör, CDP Europe.

Tele2 satte sina kortsiktiga vetenskapsbaserade mål 2021 och uppdaterade dessa under 2022 med ett vetenskapsbaserat nettonollmål. Tele2 förbinder sig att:

  1. minska de absoluta växthusgasutsläppen i scope 1 och 2 med 90 % till 2025 och 100 % till 2029 jämfört med basåret 2019.

  2. minska scope 3 växthusgasutsläpp med 60 % per abonnemang till 2029 jämfört med basåret 2019.

  3. Nå nettonollutsläpp av växthusgaser i hela värdekedjan senast 2035 jämfört med basåret 2019.

Förutom att snabbt fasa ut fossila bränslen i den egna verksamheten har Tele2 åtagit sig att minska utsläppen från värdekedjan genom att främja den cirkulära ekonomin och ställa hårdare krav på sina leverantörer.

Läs mer om Tele2s hållbarhetsstrategi och hållbarhetsmål.

Läs mer om CDP och se hela A-listan.