FöretagsabonnemangMobilt bredbandFast bredbandBredband via 5GeSIMMobiltelefonerSurfplattorSmartwatchesTillbehörMobilskal och skyddMobilplånböckerHörlurarLaddareAppleSamsungSonyGoogleHuaweiKampanjer och erbjudandenFörmånerGör vår behovsanalysTelefoniFöretagsabonnemangMobiltelefonerFast telefoniBredbandFast bredbandMobilt bredbandDedikerad fiberVäxelTelefonväxelMobil växelContact CenterDigitala mötenTelefonkonferensVideokonferensMicrosoft TeamsMolntjänsterHybrid CloudInternet of ThingsDatacenterNätverkstjänsterSD-WANPrivat mobilt nät5GIT-säkerhetBrandväggIP VPNDDoS-skyddKommunikation som tjänstKonsulttjänsterUnified CommunicationBranscherSmå företagTillväxtföretagMedelstora företagStörre företagOffentlig sektorHållbarhetHållbarhet och telekomEn hållbar omställningCirkulärt företagandeKunskap och insikterSe allt innehållKundcaseRapporterGuider och handböckerWebbsändningar och kundpanelerWhitepapers och tillämpningarBloggarVarför Tele2 FöretagObegränsade kundupplevelserIt-säkerhet för ditt företagOm utfasningen av 2G- och 3G-nätenTäckning och nät

Tele2 utsett till klimatledare bland företag i Europa

För tredje gången sammanställer Financial Times i samarbete med Statista listan ”Europe’s 500 Climate Leaders”. Tele2 rankas som nummer ett med en totalpoäng på 86,9. Rapporten sammanställdes genom att beräkna företagens resultat när det gäller att minska sin utsläppsintensitet i scope 1, sin egen verksamhet, och scope 2, den energi de köper, för perioden 2016-2021, men också genom att tilldela en poäng för att återspegla transparens om scope 3, utsläpp i leveranskedjan, samt andra indikatorer på åtaganden för att minska utsläppen.

- Vi är väldigt glada och hedrade över att utses till årets klimatledare i Europa. För Tele2 är klimatarbetet högprioriterat och vi har satt som mål att uppnå nettonollutsläpp i vår verksamhet och värdekedja senast 2035. Vår vision är att vara ledande inom hållbarhet i vår bransch och den här typen av utmärkelser visar att vi är på rätt väg, säger Erik Wottrich, hållbarhetschef på Tele2.

I en tidigare publicerad version av listan rankades Tele2 på 18:e plats. Efter att ett misstag i datainsamlingen korrigerats placerar sig nu Tele2 i stället på första plats. Det innebär att de tre första platserna på listan innehas av telekombolag, varav två av dem är svenska.  

Läs hela FT Europe Climate Leaders 2023-listan här.

Läs Tele2s års- och hållbarhetsredovisning för 2022 och läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Hallstan, Kommunikationschef Telefon: +46 761 15 38 30

Stefan Billing, Head of Investor Relations, Tel: +46 701 66 33 10