Lösningar

Mobilt bredband för företag

Massor med data, router och EU-roaming ingår

Vårt snabba och stabila nät täcker idag 99,9 % av Sveriges befolkning och med datamängder upp till 500 GB har vi mobila bredband som passar alla. Väljer du en avtalstid på 24 månader får du också en router på köpet, så att du kan dela datan med hela kontoret. 

I alla våra abonnemang för mobilt bredband ingår 50 GB roaming inom EU/EES utan extra kostnad. 

Mobilt bredband kampanj 100 GB Tele2 Företag

Sommarkampanj - 100 GB för 299 kr/mån

Tycker du att 50 GB data är för lite men 500 GB är för mycket? Missa då inte vår sommarnyhet 100 GB mobilt bredband med totalt 2 400 kronor i rabatt.

När du väljer 24 månaders bindningstid betalar du 299 kr/månad (ord. pris 399 kr/månad). Då ingår dessutom både Huawei B535-235 router (värde 1 080 kr) och ZTE Minirouter-4g (värde 840 kr). Erbjudandet gäller t o m den 31 augusti. 

Beställ mobilt bredband

 • USB-modem USB-modem

  USB-modem


  Om du inte behöver surfa med mer än en dator i taget är en modemsticka perfekt. Stoppas in direkt i datorns USB-port och kräver ingen ström eller sladdar. Modemet klarar av både 3G och 4G-uppkoppling.

  Ca hastighet: 10-40 Mbit/s, maximalt 100 Mbit/s.

 • Router för kontoret Router för kontoret

  Router för kontoret


  Med denna kraftfulla router kan alla på kontoret surfa trådlöst. Ingen installation behövs, du stoppar bara kontakten i ett eluttag så är du igång. Upp till 64 enheter kan koppla upp sig samtidigt.

  Ca hastighet: 10-40 Mbit/s, maximalt 100 Mbit/s.

 • Mini-router Mini-router

  Mini-router


  En trådlös router som du enkelt kan ta med dig. Den är liten och smidig och om du inte har tillgång till eluttag går den på batterier upp till 6 timmar, vilket gör att du kan surfa trådlöst var du vill. Upp till 10 enheter kan surfa samtidigt.

  Ca hastighet på: 10-40 Mbit/s, maximalt 100 Mbit/s.

 • Endast SIM-kort Endast SIM-kort

  Endast SIM-kort


  För dig som redan har en surfplatta, router eller modem och bara behöver ett SIM-kort med data.

Våra mobila bredband

För det verkligt mobila kontoret

Car-Fi är en mini-router som enkelt ansluts direkt i 12 voltsuttaget i bilen, trailern, eller båten. Car-Fi passar perfekt när man är flera som behöver uppkoppling under en lite längre resa. Med Car-Fi kan upp till tio enheter kopplas upp samtidigt.

Våra flexibla datamängder gör det enkelt att byta mellan en större eller mindre mängd data till ditt abonnemang.

Surfplattor

Beställ en surfplatta hos Tele2 med 4G-stöd och ett mobilt bredbandsabonnemang så att du snabbt kan läsa mailen och arbeta vart du än befinner dig.

Använder du en platta som endast har stöd för wifi kan du istället skaffa ett abonnemang tillsammans med en minirouter, som du sedan kopplar upp alla dina enheter mot. Dela data

Med ett wifi-nätverk via mobilt bredband kan företag skapa en enkel access till Internet för besökande och anställdas (privata) mobiler utan koppling till företagets övriga IT-struktur.

Mobilt bredband som primärt kontorsnätverk fungerar bäst i verksamheter med tillfälliga arbetsplatser, tex konsultfirmor, företag med resande anställda, eller för platsbunden verksamhet som vill erbjuda sina kunder wifi. För företag med fasta platser och fler anställda är oftast en fast uppkoppling att föredra, den kan däremot kompletteras med mobila wifi-lösningar tex i publika miljöer eller för besökare. 

Laptop med modem

För dig som reser mycket i arbetet och vill kunna arbeta effektivt och bekymmerslöst är mobilt bredbandsabonnemang och modem lösningen. Storleken på ditt abonnemang beror på hur tunga filer du hanterar och ifall du arbetar uppkopplad mot en servermiljö. Modem fungerar utmärkt för dig som jobbar hemifrån en del och ger en stabil men helt mobil uppkoppling. Allt i en liten sticka på ca 7 cm.Kundcase: Micki Leksaker 

Mobila medarbetare
Micki Leksaker har sedan 1944 utvecklat, tillverkat och sålt leksaker. Idag har företaget cirka 50 anställda och säljer till omkring 25 länder. Micki Leksaker erbjuder säkra och hållbara leksaker som lockar fram lusten att leka och lära, och ger utrymme åt barnens fantasi. ”Vi tar lek på allvar”, är deras egen beskrivning av verksamheten. Kunderna finns utspridda över hela Sverige och därför tar Micki Leksaker också effektiv och säker telekommunikation på allvar, eftersom säljkåren är beroende av att allt fungerar som det ska.

”Under eller strax efter kundmötet skickar säljarna ordrarna till vårt ordersystem. Självklart måste den kommunikationen fungera, annars riskerar säljbesöket bli misslyckat eller leveransen bli försenad.” Henrik Aronsson, IT-ansvarig på Micki Leksaker