RINGA OCH SURFA
UTOMLANDS

Välj i listan för att se vad det kostar att ringa dit

Vi har uppgraderat våra abonnemang. Nu kan du ringa, surfa, SMS:a och MMS:a i EU och EES-länderna utan att betala något extra. Läs mer här.

Priserna visar kostnad per minut om du ringer från Fast telefoni respektive Mobiltelefoni till ett telefonnummer utomlands. Öppningsavgift på 0,69 kr per samtal tillkommer. 

Vilket land vill du ringa till från Sverige?

{{selectedCountry.Name}}
{{selectedCountry.Service.Mobile.Price}} kr
/minut
från mobil
 • SMS {{selectedCountry.Service.Sms.Price}} kr
 • MMS {{selectedCountry.Service.Mms.Price}} kr
 • Fast telefoni {{selectedCountry.Service.Fix.Price}} kr/min

Alla priser är per påbörjad minut och öppningsavgiften är samma som för nationella samtal. Priserna gäller alla våra kunder från den 1 juli 2016. Se alla priser i PDF-format här

För detta land har vi för närvarande inget utlandspaket, men vi har 46 andra landspaket att välja mellan.

Alla priser är per påbörjad minut och öppningsavgiften är samma som för nationella samtal. Priserna gäller alla våra kunder från den 1 juli 2016. Se fullständig prislista i PDF-format här

För detta land har vi ett utlandspaket att erbjuda. Ett utlandspaket är en tilläggstjänst till ditt mobilabonnemang eller hemtelefoni via mobilnätet som ger dig 1000 fria minuter och 100 fria SMS/MMS från Sverige till utlandet, till ett fast pris. Paketet rullar på måndadsvis och har ingen bindningstid. 30 dagars uppsägningstid.

RING OCH SKICKA SMS
TILL UTLANDET
FRÅN SVERIGE.

Vi har utlandspaket till 46 olika länder från Sverige som ger dig 1000 fria minuter och 100 fria SMS/MMS varje månad till ett fast pris.

Ringa och surfa
när du är
utomlands

Nyhet!
Vi har uppgraderat våra abonnemang. Nu ingår samtal, SMS, MMS och surf inom EU och EES-länderna i alla våra fasta abonnemang - utan att du behöver betala någonting extra.

Du ska inte behöva oroa dig för att använda din mobiltelefon när du befinner dig utomlands. När du kommer in i ett nytt land får du alltid ett SMS med information om vad det kostar att ringa, skicka SMS och MMS och surfa. Vi har förmånliga surfpaket för de flesta länder i världen och i alla våra fasta abonnemang ingår samtal, SMS och MMS och surf i EU och EES-länderna. Ett bra tips är att utnyttja fri WiFi på hotell och liknande, för att kunna mobilsurfa kostnadsfritt. Läs mer om att ringa och surfa i utlandet.

Nya  datapaket inom EU

Om din data skulle ta slut när du är i ett annat EU- eller EES-land kan du enkelt fylla på och surfa vidare precis som hemma. All extra data du köper kan användas både i Sverige och inom EU/EES, och som vanligt har den inget bäst före-datum. 

Nya datapaket inom EU: 
1 GB    99 kr
3 GB    199 kr

5 GB    299 kr

När din surf börjar ta slut kommer du att få ett SMS med instruktioner om hur du fyller på med mer.

Roamingpaketen inom EU gäller i EU, Norge och Island.

Våra roamingpaket

Data utomlands

 • Alla surfpaket gäller tills surfen tagit slut.
 • Vi erbjuder förmånliga datapaket som du kan utnyttja när du vill surfa utomlands.
 • Du får ett SMS när du kommer in i ett nytt land och kan välja det datapaket som passar dina behov.
 • För att kunna använda ett datapaket när du är utomlands behöver du ha dataroaming aktiverat och om du har iPhone (iOS 9 eller tidigare) ska "EU-internet" vara avstängt.
 • Att surfa utan datapaket i länder utanför EU/EES är något vi avråder från eftersom det kan bli väldigt dyrt.
 • Ett bra tips är att använda gratis WiFi på exempelvis hotellet för att surfa.
Se våra nya datapaket utomlands

Ringa och SMS:a utomlands

 • När du kommer till ett nytt land får du ett SMS som berättar hur mycket det kostar att ringa och ta emot samtal i just det landet.
 • Den som ringer dig betalar inget extra för att du är utomlands, men i länder utanför EU/EES får du som mottagare betala för att ta emot samtalet. 
 • Att skicka SMS kostar men att ta emot SMS är gratis. MMS fungerar bara om du har mobildata påslaget.
 • SMS som innehåller emojis kan leda till länkade SMS, vilket betyder att du kan bli debiterad för flera SMS.
 • Tänk på att det kostar att ringa och ta emot samtal till telefonsvararen när du är utanför EU, det kostar som ett samtal till Sverige.
Priser utomlands

Moms på trafik utanför EU

Från och med den 1 januari 2015 införs moms på trafik utanför EU. Detta sker efter en ändring av Mervärdesskattelagen och berör privatpersoner som är hemmahörande i Sverige och som ringer/surfar/skickar meddelanden under sin vistelse i ett land utanför EU. Ändringen sker till följd av ett riksdagsbeslut efter ett EU-direktiv.Trots momstillägget kommer samtliga priser på datapaket utanför EU vara oförändrade. Läs mer om våra datapaket här.

Roamingtrafik i land utanför EU har varit momsbefriat hos Tele2 sedan 2011. De nya direktiven innebär att privatkunder från och med 1 januari 2015 kommer att betala svensk moms på samtalstrafik, meddelandetjänster samt surftrafik i länder utanför EU. Detta innebär att 25 procent moms tillkommer på de befintliga priserna för dessa tjänster. Denna förändring påverkar samtliga operatörers kunder i Sverige när de reser utanför EU.

Läs mer om lagändringen här: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Utskottens-dokument/Betankanden/Arenden/201314/SkU31/

Roamingtrafik innebär att du ringer samtal, skickar meddelandetjänster och surfar i en lokal operatörs nät i utlandet. Tele2 har avtal med operatörer i länder där vi själva saknar nät och erbjuder där så kallad roaming. Att ringa från Sverige till utlandet räknas inte som roaming