Välj rätt bredbandshastighet för dina behov

Det här betyder hastigheterna

BREDBAND 150

Om du och dina kollegor mestadels mejlar och surfar är 150 Mbit/s en lämplig hastighet. Detta är rätt val för företag som vill utföra jobbet effektivt men har ganska okomplicerade krav på sitt bredband. Det passar exempelvis frisörsalonger och restauranger.

BREDBAND 300​

Välj 300 Mbit/s om ditt kontor har flera uppkopplade enheter (datorer, mobiler, surfplattor, med mera), och du vill säkerställa att alla har bra uppkoppling.

BREDBAND 600​

Om ni är många på kontoret och/eller har några individer som dagligen laddar ner stora filer behöver ni en riktigt snabb uppkoppling. Denna hastighet passar även företag med stor konsumtion av media, såsom filmer och bilder.

BREDBAND 1 200​

1 200 Mbit/s är perfekt för företag som vill ha vår snabbaste och vassaste uppkoppling som alltid levererar.

Mindre företag (upp till 10 anställda) kan söka på sin adress för att se vilka hastigheter vi kan leverera dit och beställa sitt bredband online.

Är ni fler än 10 anställda? Kontakta oss genom kundservice för att få hjälp med att välja rätt bredband anpassat efter era behov.

Kom igång med dessa frågor

Hur många användare är ni? 

 • Om ni är några enskilda kollegor som mestadels mejlar och använder internet lite sporadiskt, så behöver ni nog inte ett bredband som är särskilt snabbt.

 • Ju fler personer ni är på samma arbetsplats, och ju fler ni är som använder bredbandet samtidigt, desto större behov kommer ni att ha av en högre hastighet.

 • Mycket beror på kombinationen mellan antalet användare och hur användandet ser ut.

Hur ser ert användande ut?

Skriv ner hur du och dina kollegor använder internet.

 • Har ni många konferenssamtal över exempelvis Microsoft Teams eller andra tjänster?

 • Delar ni filer med varandra?

 • Mejlar ni lite eller mycket?

 • Laddar ni ner filer?

 • Använder ni några streamingtjänster?

Alla dessa tjänster använder en viss mängd bandbredd. Det är även bra att veta hur många av dessa tjänster ni använder samtidigt.

Hur många enheter är uppkopplade samtidigt?

Bärbara datorer, surfplattor eller andra smarta prylar använder oftast samma uppkoppling och då krävs också mer kapacitet i form av högre hastighet.

Dags för en uppdatering? 

 • Hur många enheter har ni som kommer behöva uppdateras med jämna mellanrum? Då och då behöver din dator eller andra enheter uppdateras.

 • En uppdatering innebär ofta ett avbrott och därför vill man att det ska gå så snabbt som möjligt.

 • Under tiden nedladdningen pågår påverkas också hastigheten för andra uppkopplade enheter.

Vad betyder en bättre uppkoppling för ditt företag?

 • En högre bandbredd betyder att du får tillgång till ett nät som har högre kvalitet och större driftsäkerhet.

 • Du slipper distansmöten där information och arbetstid går förlorad på grund av dålig uppkoppling.

 • I tider då många jobbar hemifrån och måste koppla upp sig via VPN så betyder en högre bandbredd även bättre kvalitet på videomöten.

Varför behöver du ett snabbare internet?

Den tekniska utvecklingen går oerhört snabbt – ändå kommer den aldrig gå så långsamt som nu. Vi har bara påbörjat utrullningen av 5G, men redan idag är en bra uppkoppling en förutsättning för att vi till fullo ska kunna utnyttja de digitala möjligheterna och hantera kundernas krav och förväntningar.

Idag pratar vi mest om fördelarna med ett snabbt internet när vi surfar och ringer via nätet eller ser digitala tv-kanaler. Men när distansarbete är en vardag för många handlar en stabil och säker anslutning också om att kunna jobba utan avbrott, utan problem med uppkoppling eller nedladdning av filer – helt enkelt tillgång till en obegränsad överföring av data.