FöretagsabonnemangMobilt bredbandFast bredbandBredband via 5GeSIMMobiltelefonerSurfplattorSmartwatchesTillbehörMobilskal och skyddMobilplånböckerHörlurarLaddareAppleSamsungSonyGoogleHuaweiKampanjer och erbjudandenFörmånerGör vår behovsanalysTelefoniFöretagsabonnemangMobiltelefonerFast telefoniBredbandFast bredbandMobilt bredbandDedikerad fiberVäxelTelefonväxelMobil växelContact CenterDigitala mötenTelefonkonferensVideokonferensMicrosoft TeamsMolntjänsterHybrid CloudInternet of ThingsDatacenterNätverkstjänsterSD-WANPrivat mobilt nät5GIT-säkerhetBrandväggIP VPNDDoS-skyddKommunikation som tjänstKonsulttjänsterUnified CommunicationBranscherSmå företagTillväxtföretagMedelstora företagStörre företagOffentlig sektorHållbarhetHållbarhet och telekomEn hållbar omställningCirkulärt företagandeKunskap och insikterSe allt innehållKundcaseRapporterGuider och handböckerWebbsändningar och kundpanelerWhitepapers och tillämpningarBloggarVarför Tele2 FöretagObegränsade kundupplevelserIt-säkerhet för ditt företagOm utfasningen av 2G- och 3G-nätenTäckning och nät

5G ger obegränsade möjligheter

5G öppnar för nya innovationer

Om det är en enda kunskap du bör ta med dig om 5G så är det detta: 5G betyder obegränsade möjligheter. För det är just detta som 5G handlar om. Inte om den nya tekniken i första hand, utan om det som den supersnabba uppkopplingen möjliggör: affärsmöjligheter, innovation, samhällsnytta och klimatnytta. När 4G rullades ut för drygt tio år sedan öppnades en ny helt värld. I dag säger många att det var 4G:s snabbare hastigheter som skapade företag som Spotify och Uber. När de insåg kraften i transformationen och affärsmöjligheterna tryckte de gasen i botten – och lyckades. Spotify och Uber är exempel på innovationer och helt nya tjänster och produkter som uppstår tack vare nya tekniska möjligheter. Men de snabbare mobilnäten stöpte även om många traditionella industrier radikalt. Som bokförlaget Norstedts, vars affärsmodell byggde på en 500 år gammal teknik. Inte längre. För några år sedan köptes Norstedts upp av ljudboksförlaget Storytel. Just det: Story-tel – företagets affärsidé bygger på mobila prenumeranter.

Nu är det dags för nästa stora teknikskifte: 5G. Vilka blir den nya generationens innovatörer och entreprenörer? De flesta bedömare och trendspanare tror att 5G kommer att leda till en ännu större omvälvning än tidigare teknikskiften. Blixtsnabb överföring, snabba svarstider och större säkerhet gör att obegränsade möjligheter släpps loss för att göra företag och samhällen smartare, effektivare, lönsammare och mindre klimatbelastande. I flera år har det talats om Internet of Things och industri 4.0. Hur miljontals maskiner och enheter världen över kopplas ihop för att skapa digitaliserade, effektiva och resurssnåla flöden. Nu, när 5G rullas ut, kan alla dessa visioner börja förverkligas. Det nya 5G-nätet kan hantera enormt många fler enheter än tidigare nät och miljarder Internet of Things-enheter kan kopplas upp. Det beror på att 5G-tekniken klarar minst 30 000 uppkopplade enheter samtidigt i varje radiocell utan att slå i taket jämfört med att föregående nät kunde ansluta 300. Därför kan 5G kan hantera de höga belastningarna i städer, på idrottsarenor, i gallerior eller i fabriksanläggningar. Det betyder att de obegränsade möjligheterna är här. Här och nu kan din omställning börja. Här och nu kan dina idéer ta fart.