FöretagsabonnemangMobilt bredbandFast bredbandBredband via 5GeSIMMobiltelefonerSurfplattorSmartwatchesTillbehörMobilskal och skyddMobilplånböckerHörlurarLaddareAppleSamsungSonyGoogleHuaweiKampanjer och erbjudandenFörmånerGör vår behovsanalysTelefoniFöretagsabonnemangMobiltelefonerFast telefoniBredbandFast bredbandMobilt bredbandDedikerad fiberVäxelTelefonväxelMobil växelContact CenterDigitala mötenTelefonkonferensVideokonferensMicrosoft TeamsMolntjänsterHybrid CloudInternet of ThingsDatacenterNätverkstjänsterSD-WANPrivat mobilt nät5GIT-säkerhetBrandväggIP VPNDDoS-skyddKommunikation som tjänstKonsulttjänsterUnified CommunicationBranscherSmå företagTillväxtföretagMedelstora företagStörre företagOffentlig sektorHållbarhetHållbarhet och telekomEn hållbar omställningCirkulärt företagandeKunskap och insikterSe allt innehållKundcaseRapporterGuider och handböckerWebcasts och kundpanelerWhitepapers och tillämpningarBloggarVarför Tele2 FöretagObegränsade kundupplevelserIt-säkerhet för ditt företagOm utfasningen av 2G- och 3G-nätenTäckning och nät

Hållbarhet genom digitalisering

Handbok kring hållbar verksamhetsutveckling möjliggjort av digital infrastruktur

Hållbarhet är affärskritiskt.

Under våren 2023 intervjuade Tele2 Företag 398 chefer i beslutsfattande position för att ta reda på vilka delar som ingår i svenska företags hållbarhetsarbete. Intervjuerna visade tydligt att företag behöver leva upp till förväntningar och krav inom hållbarhetsområdet från både ägare, styrelse, medarbetare och kunder för att förbli attraktivt som bolag och arbetsgivare.

Hållbarhet är också samhällskritiskt. Digitalisering har en stor påverkan på klimat och miljö, men möjliggör samtidigt lösningar för ökad hållbarhet, både miljömässigt och socialt.

En av it-chefens utmaningar blir därför att skapa hållbar digitalisering. Men it-chefen kan dessutom ta en aktiv roll genom att visa hur digitalisering kan bidra inom verksamheten i stort och hur man kan mäta den möjliggörande effekten. Oavsett om det gäller en större verksamhet med en itavdelning eller en mindre verksamhet som vill påbörja sitt hållbarhetsarbete inom it, finns det möjligheter.

I denna handbok delar vi vår erfarenhet kring dels att göra it hållbar samt hur digitalisering ökat både social och miljömässig hållbarhet inom olika delar av samhället.