Mobila helhetslösningar

De verktyg du behöver för att bygga upp din mobila arbetsplats

Guide: Vägen till rätt mobillösning

Idag finns en uppsjö av tjänster, produkter och leverantörer inom mobil kommunikation. Så hur väljer man rätt mobillösning och leverantör? Ladda ner vår guide Vägen till rätt mobillösning, som hjälper dig med behovsanalys och vägledning i ditt val.

Guide: Framtidens arbetsplats är mobil

I guiden Framtidens arbetsplats är mobil får du intressanta fakta och spännande insikter i allt från 5G, molntjänster och säkerhet till hur det mobila arbetssättet kan leda till högre produktivitet, effektivitet och konkurrenskraft för din verksamhet.

Mobil kommunikation är framtidens företagslösning

Mobil digital kommunikation har på kort tid blivit det nya normala för företag världen över. Det kontorsbaserade arbetssättet är inte längre självklart – i stället kommer vi i allt högre grad arbeta på distans eller i hybridkontor.

Det nya hybrida arbetssättet kommer i hög grad påverka internkommunikationen inom företag och organisationer. Det kommer att påverka vilka verktyg och kanaler som används, hur samarbeten går till och hur strategier utformas – och i alla lägen kommer mobil kommunikation vara avgörande.

Människor med mobiler Tele2 Företag puff
Människor med mobiler Tele2 Företag puff

Mobilen som arbetsredskap

I dagens hybrida arbetssätt tar mobilen en allt viktigare plats som arbetsredskap, på samma sätt som en dator. Många av de nyare modellerna är kompatibla med Officeprogram, har integrerade säkerhetslösningar och kan kopplas till externa skärmar för att visa presentationer eller hålla videomöten. De flesta mobiler som lanseras idag har dessutom stöd för 5G.

Hos Tele2 Företag finns ett stort urval av mobiltelefoner från ledande tillverkare, utvecklade för att göra din arbetsdag enklare.

Tele2 Företag Ung man med laptop vid bord på restaurang
Tele2 Företag Ung man med laptop vid bord på restaurang

Effektivt, produktivt, flexibelt

Möjligheten till att arbeta flexibelt prioriteras högt hos anställda – men det förutsätter att tekniken finns på plats. Företag som erbjuder ett flexibelt arbetssätt har lättare att rekrytera och behålla personal, och det leder till högre produktivitet eftersom medarbetarna kan arbeta som vanligt oavsett var de befinner sig. Genom att välja rätt mobila lösningar kan du dra nytta av alla fördelar med mobildriven kommunikation för ditt företag och dina medarbetare. Med hjälp av mobila kommunikationslösningar kan verksamheten bli mer agil och snabbt anpassas till ändrade förutsättningar.

Mobilabonnemang

I våra företagsabonnemang ingår bl a G, fria samtal, sms och mms inom Sverige och EU/EES samt surf i 62 länder.

Mobilt bredband

Med ett mobilt bredband kan du enkelt jobba var du än befinner dig. Vi erbjuder mobilt bredband för företag i flera olika varianter.

Mobila växellösningar

Våra mobila molnbaserade företagsväxlar är användarvänliga, enkla att installera och kräver inga investeringar i dyr hårdvara. 

Smidig tillväxt med molntjänster

Molntjänster fungerar som en förlängning av företagets infrastruktur och innebär att medarbetarna kan nå sina dokument oavsett var de befinner sig – i många fall en förutsättning för att ett företag ska kunna erbjuda sina anställda en mer mobil arbetsplats. Med dokumenten lagrade i molnet blir det enkelt för personalen att vara flexibel, samarbeta och dela dokument med varandra.

Molntjänster är skalbara – tjänstens prestanda förblir densamma oavsett hur många användare ni är, och du betalar bara för det faktiska behovet. De är dessutom ett hållbart alternativ eftersom miljöpåverkan anpassas efter din faktiska förbrukning och därför inte skapar onödiga koldioxidutsläpp.

Obegränsade möjligheter med 5G

Ju fler som kopplar upp sig och använder molntjänster, desto högre krav ställs på snabbheten. Det här betyder också att en snabb och friktionsfri uppkoppling blir allt viktigare för den mobila arbetsplatsen. En digitaliserad, modern arbetsplats innebär en snabb, säker och stabil infrastruktur och uppkoppling, något som möjliggörs genom det nya 5G-nätet. 2020 lanserade Tele2 Sveriges första publika 5G-nät. Här kan du läsa mer om vår 5G-satsning och vad 5G kan komma att innebära för dig som företagare.

Säkerhet för mobila lösningar

Den snabba digitala utvecklingen och ökade distansarbetet gör att många företag efterfrågar smartare och säkrare IT. Det handlar både om mobila lösningar för hemmakontoret och funktionella moln- och mötestjänster.

Säkerheten i synnerhet för mobila enheter har länge varit en utmaning. När mer än hälften av den globala datatrafiken går via mobiler måste vi säkerställa att åtkomsten till företagsdata sker på ett enkelt sätt.

Hos Tele2 Företag finns ett flertal säkerhetstjänster som skyddar din verksamhets data och ökar företagets säkerhet.